74 Yayınevi 3. Üsküdar Kitap fuarında

74 Yayınevi 3. Üsküdar Kitap fuarında

Tarih 15 Şubat 2017, 12:34 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı’nın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve fuarın onur konuğu Rasim Özdenören’in katılımıyla gerçekleştirildi.

74 Yayınevi 3. Üsküdar Kitap fuarında

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı’nın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve fuarın onur konuğu Rasim Özdenören’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılışa Bakan Avcı’nın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Türk Edebiyatının en önemli isimlerinden Yazar Rasim Özdenören ve çok sayıda kitap tutkunu katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde kitap okuma kültürünün toplumlarda yerleşmesinin önemine dikkat çekildi.

“Bu etkinlikler her yerden çok Üsküdar’a yakışıyor”


Açılış töreninde konuşma yapan Bakan Nabi Avcı, insanların kitap okumaya yönelmesi noktasında fuarların önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yerel yönetimlerimizin katkılarıyla, etkinlikleriyle kültür ve sanat alanında sessiz bir devrim yaşıyoruz. Ben memuriyete, Kültür Bakanlığı Bakan Müşaviri Rasim Özdenören’in yanında Fethi Gemuhluoğlu tarafından zimmetlenerek başladım. Gemuhluoğlu, Rasim ağabeyin yanında ‘ne vazife verirse yaparsın’ diyerek orada beni memuriyete başlatmıştı. Ben hala oradayım ağabey, biz de 40 senede aşağıdaki o odadan yukarıya fena bir mesafe almadık. Bana o günkü yol göstericiliğiniz, ağabeyliğiniz için, dostluğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin bütün belediyelerimize, yerel yönetimlerimize örnek olmasını diliyorum. Böyle kültürel etkinlikler her yerden çok Üsküdar’a yakışıyor.” dedi.

“Kitabın kokusunu, lezzetini, tadını alsınlar istiyoruz”

İnsanlarda kitap okuma alışkanlığın yerleşmesi adına bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, “Aslında her yolculuk bir kitaptır, her kitap bir yolculuktur. Yolculukların en anlamlısı en önemlisi ve en özeli kitaba olan yolculuktur. Üsküdarımıza; kitaba dair, okumaya dair, tarihe, kültüre, sanata dair yapılan işler çok yakışıyor. Bu güzel fuar sayesinde inşallah başta Üsküdarlı gençlerimiz, çocuklarımız olmak üzere kitapla buluşsunlar. Kitabın kokusunu, lezzetini, tadını alsınlar istiyoruz.” diye konuştu.
Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam eden törende Başkan Türkmen, Bakan Nabi Avcı’ya hediye takdiminde bulundu. Açılış sonrasında Bakan Nabi Avcı ve Başkan Türkmen fuardaki stantları gezerek yetkililerden bilgi alırken, fuarın açılış gününe vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Üsküdar’da ziyaretçilerine kapısını açan fuar, 19 Şubat tarihine kadar saat 10.00 ile 20.00 arasında kitapseverleri ağırlayacak. Kitap fuarında 74 yayın evi stantlarıyla yer alırken, 200’den fazla imza gününün de düzenlenmesi planlanıyor.

 

Bu haber 601 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER