
HAREM'DEN HALEP'E 100 TIR YOLA ÇIKTI!
Üsküdar Belediyesi ile Türk Kızılayı’nın öncülüğünde hazırlanan 100 TIR’lık yardım konvoyu Halep için yola çıktı.
HAREM'DEN HALEP'E 100 TIR YOLA ÇIKTI!
Üsküdar Belediyesi ile Türk Kızılayı’nın öncülüğünde hazırlanan 100 TIR’lık yardım konvoyu Halep için yola çıktı.
Suriye’nin Halep kentinin Esad güçlerinin eline geçmesi sonrasında buradan başlayan göç sonucunda zor durumda kalan Halepli mültecilere yardım için kolları sıvayan Üsküdar Belediyesi ve Türk Kızılayı öncülüğünde 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun ve hayırseverlerin desteğiyle 100 TIR’lık yardım konvoyu oluşturuldu. Tamamı Üsküdar’dan oluşturulan 100 TIR’lık yardım konvoyu Harem’de düzenlenen törenle yola çıktı.
Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rize Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, TOGEM Genel Başkanı Saadet Gülbaran, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kuran tilavetiyle başlayan programda konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bugün bu toprakları bize vatan kılan dedelerimizin torunlarına düştükleri yerden ayağa kalkmaları için, yaralarını sarmak için Üsküdar’dan bir el uzatıyoruz. Siz kıymetli yardımseverlerin, Üsküdarlıların, belediye başkanımızın, vekillerimizin, Kızılay’ımızın destekleri ile bu 100 tır insanı yardım en kısa zamanda Halep’teki kardeşlerimizin yaralarını saracak.” dedi.
100 TIR’lık yardım konvoyunun hazırlanmasına öncülük eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Harem’den, Halep’e 100 TIR adıyla çıktığımız yardım kampanyasının finalindeyiz. Üsküdar’daki bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, hayırsever iş adamlarımızla, okullarımızla bütün Üsküdar âdeta seferber olarak hazırlamış olduğumuz toplam 100 TIR. İçerisinde yok yok, her şey var. Kışlık giyeceğine, yiyeceğine, battaniyesine, çadırına, çocuk mamasına, temizlik malzemelerine kadar her şey var. Ama bunlardan daha önemlisi bugün bu TIR’larda Üsküdarlıların, İstanbulluların, bu aziz milletimizin yüreklerinden süzülen duaları var. Zalimin zulmüne karşı yüreklerinden çektikleri ah’lar var. Şefkat elleri var, merhametleri var, paylaşma duygusu var. Dolayısıyla bizim için en önemlisi bugün buradan Suriye’ye, Halep’e gönderdiğimiz TIR’larımızla birlikte yardımlaşma, kardeşlik duygularımız var. Ve İnşallah bu TIR’larımız iki gün içerisinde o kardeşlerimizle buluşacak.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Duanın ardından ise Suriye’deki savaşın son bulması için barış güvercinleri uçuruldu.
Yardım TIR’ının şoför mahalline oturan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilk TIR’ı kendisi sürdü.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.




