Mahallelerde uyuşturucu ile mücadele


Üsküdar kaymakamlığı uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele yapmak için bir birim oluşturdu. Toplum sağlık merkezi görevlileri Üsküdar da 10 riskli mahalle tespit etti 3. Sırada ne yazık ki Bahçelievler mahallesi bulunuyor.
Mahallelerde uyuşturucu ile mücadele
Üsküdar kaymakamlığı uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele yapmak için bir birim oluşturdu. Toplum sağlık merkezi görevlileri Üsküdar da 10 riskli mahalle tespit etti 3. Sırada ne yazık ki Bahçelievler mahallesi bulunuyor.
Araştırmada 3. Çıkan mahallemizin sevilen Muhtarı Zekiye Hoca nın da katıldığı mahalle biriminde Çengelköy meslek Lisesi Müdürü Şükrü Ayhan Belma Güde Ortaokulu müdürü Osman Türker okulların rehberlik öğretmenleri bulunmakta bazı gönüllülerde destek vermekte.
Zekiye hoca “duyarsızlıktan doları bu hale düşüldü, mahallelerde uyuşturucunun bu kadar yaygın olduğunu bimiyordum. Muhtar olduktan sonra bu yakıcı sorunla yüzleştim moralim bozuldu. Ancak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mahallemizi daha yaşanılır bir hale getireceğiz.” Dedi.
Üsküdar birim sorumluları Bahriye Semizoğlu ve Figen Uzer mahallelerde toplantılar yaparak bu sorunla nasıl mücadele edildiği konusunda detaylı bilgiler veriyorlar.
Figen Uzer yaptığı konuşmada “İstanbul da hazirandan beri Üsküdar da ise ağustostan beri görev başındayız. Kaymakamlık Bağımlılıkla mücadele birimi olarak koordinasyonyapacağız mahallelerde toplantılar düzenleyeceğiz. Üsküdar da 50 başvuru aldık. Üsküdar da Yedem ,Erenköy Anatem, Sancaktepe de Badem, Ümraniye de Dante gibi hizmet veren merkezler var. Üsküdar belediyesi uzun süre temiz kalmış EX USER ler ile Gençlik merkezinde bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere destek veriyor.
Mahalle birimi birincil önleme olarak hiç başlamamışlarla ikincil önleme olarak erken tanı konusunda çalışmalar yapacaklar. İlk ikide başarılı olunursa 3. Tedavi ye gerek bile kalmayacak.
Genel kabul gören görüş ailelerin ilgili olmaları okulların sevilerek gelinen bir yere dönüşmesi cazip hale gelmesi. Spor sanat olanaklarının geliştirilmesi olarak sıralanabilir.” Dedi
Katılımcılar da fikirlerini söylediler. Uyuşturucu belasına karşı önce sorunu kabul etmeli ondan sonra hep beraber mücadele etmeliyiz diyerek emeği geçenlere Çengelköy gazetesi olarak başarılar diliyoruz.
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.