Avrasya Tüneli'nin adı belli oldu
İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta hizmete girecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti, tünelin ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Avrasya Tüneli'nin adı belli oldu
İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta hizmete girecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti, tünelin ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tünelin ismini belirlemek için yapılan anket iptal edildi. Projenin isminin "Avrasya Tüneli" olarak kalacağı belirtildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Avrasya projesine isim bulmak için online anket hazırlanmıştı. Bakan Ahmet Arslan, o anketin iptal edildiğini söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katıldı. Arslan, Avrasya Tüneli'ne isim bulma süreciyle ilgili son noktayı koydu.
Arslan, tünelin adının "Avrasya" olacağını söyledi.
"AMACININ DIŞINA ÇIKTI"
Anadolu Yakası'nı denizin altından Avrupa Yakası'na bağlayan projenin ismi için, geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmış, Bakanlık öneriler alacağını söylemişti. Bakan Arslan, anketin amacının dışına çıktığını, bir yarış haline geldiğini söyledi.
İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek.
GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK?
Öte yandan Bakan Arslan; "21 Aralık'tan geçerli olmak üzere biz resmi ücreti değil, bir ücret belirleyeceğiz. 31 Aralık'a kadar o ücretle geçilecek. 11 günde toplayacağımız parayı da sosyal sorumluluk projesini aktaracağız. Ücretsiz yapmayacağız" ifadesini kullandı.
Tünelden geçiş ücreti bu ayın sonunda netlik kazanacak.
Avrasya Tüneli, denizin 106 metre altına inşa edildi. Göztepe'den Kazlıçeşme'ye 15 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. İki yaka arasında 1-1,5 saatlik ulaşım süresini 15 dakikaya düşürecek.
Otomobil ve minibüslerin kullanacağı tünel büyük araçlara yasak.
EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA
Milyonlarca emekliye yapılan sefalet zammı, temel ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldı.
ÇOCUKLAR KAYBOLMASIN PLATFORMUNA ÇENGELKÖYDEN DESTEK
Çocuklar Kaybolmasın Platformu Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY’un kurucusu olduğu (resmi) Anlam Patent Ofisi ile tescil ediliyor.
DENİZ YILDIZI ÇENGELKÖYSPOR’U AĞIRLADI...
Çengelköyspor teknik heyet ve oyuncuları 10.Ocak günü öğle yemeğinde Deniz Yıldızı restoranın konuğu oldu.
BTP Üsküdar yönetimi gazetemizle buluştu
BTP Üsküdar İlçe Başkanı Yunus Ballı ve ilçe yönetim kurulu arkadaşları 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler münasebetiyle Çengelköy gazetesi imtiyaz sahibi ile bir araya geldi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI YENİDEN ERDEM DEMİR OLDU...
Üsküdar Ak Parti 8. Olağan Kongresi 5 Ocak Pazar günü Çamlıca Cami Kongre salonunda yapıldı.
ÇENGELKÖY 12 15 VE 18 YAŞ TAKIMLARI MAÇLARI SÜRÜYOR
Çengelköyspor kurulduğu günden beri bölgemizin futbola sevdalı gençlerinin çocuklarının formasını gururla giymek istedikleri bir kulüp olma özelliğini sürdürmekte.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ İyi Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu uzun zamandır başarı ile yaptığı ilçe Başkanlığı görevinden 2 ocak itibariyle istifa etti.
TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Ülkemizin en büyük sorunu deprem. Yakın gelecekte olması beklenen özellikle İstanbul depremi için devletin ve STK’ların hazırlıkları devam ediyor.
ASGARİ ÜCRET SEFALET ÜCRETİ OLDU
Üsküdar Saadet Partisi asgari ücretin çok düşük açıklanmasından dolayı bir bildiri yayınları ve bunu basınla halkla paylaştı.
ÜSKÜDAR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ...
İş insanı Burhan Makıroğlu'nun ev sahipliğinde Üsküdar'ın muhtarları ve kanaat önderleriyle birlik ve beraberlik buluşması 28.Aralık sabahı gerçekleşti.