Ak Parti Üsküdar danışma meclisi düzenlendi

Ak Parti Üsküdar danışma meclisi düzenlendi

Tarih 30 Kasım 2016, 12:10 YazdırBu haberi yazdır

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "15 Temmuz’u Anlat Üsküdar" temalı danışma meclisi, 25.Kasım akşamı Bağlarbaşı Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleşti.

Ak Parti Üsküdar danışma meclisi düzenlendi

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "15 Temmuz’u Anlat Üsküdar" temalı danışma meclisi, 25.Kasım akşamı Bağlarbaşı Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleşti.


Katılımın oldukça yoğun olarak gerçekleştiği programda FETÖ'nün düzenlediği kanlı darbe girişimini anlatan şiir ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini, yarışmaya katılımın yüksek olduğunu ifade eden AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, şunları söyledi: 
Bu ülkede önceki darbelerde olduğu gibi, 15 Temmuz'da birileri, düdük çaldığında şapkasını alıp gideceğini düşündüğü siyasetçilerin artık olmadığını ve vatanın bölünmezliği için göğsünü siper eden halkın bulunduğunu hesaba katmadı.Bizler bugün burada bulunuyorsak o gece canını seve seve veren şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir.
İlçe başkanlığı olarak, o günü anlatmak adına bizler de '15 Temmuz’u Anlat Üsküdar' konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Katılımın yüksek olması ve İlkokul çağındaki çocukların dahi yarışmaya olan katılmasına dikkat çeken ilçe Başkanımız Halit Hızır kendilerine bisiklet hediye ederek teşekkürlerini belirtti ve bizleri bir kez daha ayrıca duygulandırdı. İfadelerini kullandı.


Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletveki Metin Külünk, darbe girişimlerinin tarih boyunca yapıldığını ve aralarında en kanlısının 15 Temmuz'da gerçekleştirildiğini aktardı.
Türkiye'nin darbelerden kurtuluşunun tek yolunun, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri haline gelmesi olduğunu belirten Külünk, şöyle konuştu:
"Türkiye, bulunduğu konum ve yer itibariyle, coğrafi yapısıyla her zaman dünyanın gözünde bitirilmek, parçalanmak istenilen bir ülke halinde olmuştur. Ama bugüne kadar yapılan bütün girişimler başarısız olmuştur. Son yapılan 15 Temmuz darbe girişimi de bunlardan biridir. Daha önce de bu ülke darbeler gördü. Ama şunu unutmayın, biz yaklaşık 40 yıldır terör örgütleriyle savaşıyoruz bu da yapılan bir darbedir ve bunun amacı bu ülkeyi bölmektir. Ekonomik darbe yapıldı, siyasi darbeler yapıldı ve halen daha yapılmak isteniyor. Halkımız nasıl 15 Temmuz'da tankların önüne yatıp bu vatan için göğsünü siper ettiyse bundan sonra da yine siper edeceğinden kimsenin şüphesi yoktur. Darbeler ne zaman bitecektir? Bunun cevabı çok basit. Türkiye dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olunca bize kimse artık darbe yapmayacak. Bu darbeleri yapanlar da yaptıranlar da belli. Fakat şunu belirtmek isterim, kimsenin bu ülkeyi bölmeye parçalamaya gücü yetmez, yetmeyecek. Şimdi de ekonomik yollarla bize darbe yapmak isteyenler var. Fakat bilmiyorlar ki Türkiye bunun da üstesinden gelecek. Biz ne darbeler gördük, size mi boyun eğeceğiz.? Diyerek konuşmasını tamamladı.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada ise 15 Temmuz anlatılacaksa bunu en iyi anlatacak olan Üsküdarlılardır, Bu yarışmaya katılan herkes birincidir diyerek sözlerine şöyle devam etti
Camiye giremeyen Cumhurbaşkanlarından camide aşr-ı şerif okuyan Cumhurbaşkanına geldik.15 Temmuz darbe girişiminin bir sebebi de budur. İfadesini kullandı ve bu organizasyonda emeği gecen herkese teşekkürlerini sundu.
Üsküdar kaymakamı Mustafa Güler in yaptığı konuşmada ise 15 Temmuz darbe girişimine atfen Milletimizin imanı, vatan sevgisi sayesinde ayaktayız diyerek milli bütünlüğümüze atfen Bir ağaç misali güçlenip dal vereceğiz, ve bu dalların mazlum coğrafyada uzanmayacak yer kalmayacak şekilde büyüyeceğiz, mazlumlara gölge edeceğiz, diyerek katılımcılara o gece yaşadıklarını kâğıda döktükleri için ayrıca teşekkürlerini sundu.


25 Kasım cuma akşamı düzenlenen "15 Temmuz'u Anlat Üsküdar " yarışmasının ödül gecesi öncesi yarışmaya katılan 274 teşkilat mensubu yarışmacının katılım sertifikalarını ilçe Başkanı Halit Hızır tek tek imzaladı.


Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu haber 460 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER