ÜSKÜDAR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK KLİNİĞİ’Nİ HİZMETE AÇTI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK KLİNİĞİ’Nİ HİZMETE AÇTI

Tarih 28 Kasım 2016, 11:13 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına özel ücretsiz olarak hizmet vermek amacıyla kurulan “Minik Dostlar Kliniği” açıldı.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK KLİNİĞİ’Nİ HİZMETE AÇTI

 

Üsküdar Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına özel ücretsiz olarak hizmet vermek amacıyla kurulan “Minik Dostlar Kliniği” açıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, Üsküdarlı hayvanseverler tarafından bulunarak kör olmaktan kurtarılan yavru bir kedinin kontrolleri klinik veterinerleri tarafından gerçekleştirildi.


Üsküdar Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına ücretsiz olarak hizmet vermek üzere hayata geçirilen Minik Dostlar Kiniği açılışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in ev sahipliğinde 21 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirildi. Açılış, HayKonfed Üsküdar Sorumlusu Yeşim Özköse Kızıltuğ ve hayvanseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.


Kliniğin açılışında Üsküdarlı hayvansever vatandaşlar tarafından geçtiğimiz günlerde bulunarak düzenlenen kampanya ile sosyal medyada büyük bir farkındalık yaratan ve Üsküdar Belediyesi tarafından katarakt ameliyatı yaptırılarak kör olmaktan kurtarılan yavru kedinin kontrolleri de gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “Üsküdar Belediyesi olarak, Üsküdar’da yaşayan her canlı için mutlu bir yaşam alanı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu hedefle hayata geçirdiğimiz Minik Dostlar Kiniği de belediye olarak büyük önem verdiğimiz girişimlerimizden biri. Anadolu yakasında bir ilk olması yönüyle de ayrıca bir değer atfediyoruz. Minik Dostlar Kliniği’nin diğer belediyelere de bir örnek olmasını diliyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak, her canlının hayatı bizim için önemli. Hakimbaşı’ndaki hayvan barınağında da rehabilitasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Günde 12 ameliyat ve ücretsiz ambulans hizmeti

Üsküdar’da yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının daha iyi şartlardan tedavi edilmesini sağlamak amacıyla belediye insiyatifi ile kurulan Minik Dostalar Kliniği’nde, 2 ameliyathane ve tedavi üniteleri bulunuyor. Günde 12 ameliyat gerçekleştirmeye ve aynı anda 30 hayvanın muayene edilmesine elverişli Minik Dostlar Kiniği, sahipsiz hayvanlar için ücretsiz olarak ambulans hizmeti de verecek.

 

Bu haber 431 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER