CHP Üsküdar İlçe yönetimi İmar toplantıları düzenledi

CHP Üsküdar İlçe yönetimi İmar toplantıları düzenledi

Tarih 27 Kasım 2016, 13:03 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, Üsküdar’da “Kentsel Dönüşüm ve İmar Planları” konulu mahalle toplantıları düzenledi.

CHP Üsküdar İlçe yönetimi İmar toplantıları düzenledi

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, Üsküdar’da “Kentsel Dönüşüm ve İmar Planları” konulu mahalle toplantıları düzenledi.


16 Kasım 2016 Çarşamba, Saat 19.00  GÜZELTEPE KRAL DÜĞÜN SALONU  ,17 Kasım 2016 Perşembe, Saat 19.00  BAHÇELİEVLER ARDAHANLILAR DERNEĞİ 18 Kasım 2016 Cuma, Saat 19.00  KÜPLÜCE ASMALI KAHVE 19 Kasım 2016 Cumartesi, saat 14.00  YAVUZTÜRK SARAY DÜĞÜN SALONU Yavuztürk de olmak üzere dört toplantıya da yoğun katılımlar oldu.

İlçe Başkanı Erdoğan Altan yaptığı açılış konuşmasında “1992 2013 ve 2016 Üsküdar Boğaziçi koruma imar planlarını dikkatinize sunuyorum. İmar planları yapılır ve 20 yıl 30 yıl yürürlükte kalır aslında. Ama Üsküdar da böyle olmuyor. Bu planlar arasındaki farkları hatırlatmak istiyorum. Yapı adaları yeşil alan olarak işaretlenmiş eskiden boş olup yeşil alan ola yerler ise imara açılmış durumda. Hep CHP planları engelledi diyorlar bizim meclislerde çoğunluğumuz yok ki nasıl engelleyelim. Geçmiş yıllarda bizim uyarılarımızla yapılan itirazlar dikkate alınmış. Kamu alanları bu planda oldukça büyük yerler kaplıyor ve Sultan Murattan geçen caddenin fiilen yapılması yüksek eğimden dolayı yapılması imkansız. Bölgemizin en önemli sorunu hisseli parsellerde kentsel dönüşümün gerçekleşmesi. Kamu 6306 sayılı Afet risklerini azaltma kanununa göre artık bakanlar kurulu kararı ile değil belediyenin yüzde 65 lik bölümünün imara aykırı olması gerekçesi ile afet bölgesi ilan edebilecek.


Hisseli parsellerde bulunan konutların nerede ise yüzde 90 ı imara aykırı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu plana göre tek sahipli parseller güzel güzel evlerini yapacaklar. Hisseli parseller ise sadece seyredecek. 300 metrekare parsel komşudan çekmeler yapıldıktan sonra yüzde 15 oturumla 45 metrekare bina yapabilir. Bunların yaptığı hesaplar çarşıya uymuyor. Biz sizlere bilgi vereceğiz ve hukuki destek sunacağız. Eğer Belediye de biz yönetimde olsa idik hizmet ettiğimiz toplumu dinleyerek yapardık.


Bu çerçevede Kirazlıtepe de 1400 ailenin yaşadığı 190 dönümlük alan için Üsk. Belediyesi İBB ye başvurdu ve dönüşüm bölgesi olarak belirlendi. Birliğiniz bozmadan sorununuza toplu olarak sahip çıkın.


Biz siyaset yapmaya değil destek olmaya geldik. 25 Kasıma kadar binalarınız eğer yeşil alanda veya kamu alanında kalıyor ile hem ilçe hem büyükşehir belediyelerine itirazlarınızı yapın yarın öbür gün dava açma hakkınızı kaybetmeyin. “ dedi.


İlçe yöneticisi Avukat Onur Cingil hukuki yönden açıklamalarda bulundu ve dilekçelerden bahsetti.Konuşmasında " İstanbul’da 480 deprem toplanma alanını AVM ve Rezidans yapılması için imara açan bir zihniyet ile Kentsel Dönüşüm yapılması mümkün değildir. Olsa olsa bu Rantsal Dönüşüm olacaktır.

Şimdi bu planlara bakarak soruyorum, burada vatandaşa verilmeyenler kimlere verildi, bunları gelsinler burada sizlere anlatsınlar."dedi.

Yine diğer ilçe yöneticisi Mimar Aysel Can Ekşi de teknik anlatımda bulundu ayrıca İbrahim Zeki Yılmaz mütahitlik yönünden konuyla ilgili görüşlerini paylaştı ve toplantıya katılan kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından dinlendi.

Bu haber 718 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER