İrfan Karacan “Üsküdar çekim merkezi olmalıdır bu Üsküdar’lının zenginleşmesi demektir ”

İrfan Karacan “Üsküdar çekim merkezi olmalıdır bu Üsküdar’lının zenginleşmesi demektir ”

Tarih 20 Ekim 2013, 13:53 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar Belediye başkan aday adayı İrfan Karacan 19 Ekim cumartesi günü kahvaltılı bir toplantıyla Üsküdar yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

İrfan Karacan “Üsküdar çekim merkezi olmalıdır bu Üsküdar’lının zenginleşmesi demektir ”

CHP Üsküdar Belediye başkan aday adayı İrfan Karacan 19 Ekim cumartesi günü kahvaltılı bir toplantıyla Üsküdar yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Fethipaşa korusunda Dilruba’da yapılan toplantıda İrfan Karacan’ın yanı sıra CHP Üsküdar  Gençlik Kolları Başkanı Berk Tütüncü ve arkadaşları Belediye Meclis üyesi aday adaylarından Erdoğan Altan Kazım Akkaya Tahsin Epli ve aday adaylığı sürecindeki ekip arkadaşları yer aldı.

Toplantıda Üsküdar yerel basın mensupları olarak Çengelköy Gazetesi , Üsküdar Gazetesi, Üsküdar Haber Gazetesi, Tercüman Gazetesi ve İstanbul Flaş gazetesi yöneticileri katıldılar.

 Samimi bir ortamda görüşlerini gazetecilerle paylaşan  İrfan Karacan aday adaylığı sürecini ve bu süreçte aday adaylarının kendilerini ifade de zorlandıklarını, fakat bunun kırılmaya başladığını bu ve benzeri etkinliklerle aday adayları kendilerini ifade imkanı sağlamaktadır dedi.

Ardından “Aday adaylığı sürecinin, adayın belirlenmesi ile sonuçlanacağı zaman sürekli ötelenmektedir. Tahmin ediyoruz Kasım ayının sonunu bulacaktır.

Durum böyle olunca yapabileceklerimizi, projelerimizi aktaramıyoruz. Birçok projemiz var, hayatın sadece çalışmaktan ibaret olmadığını, sosyal alanlarıyla birlikte gelişen sosyal hayatında olması gerekir. Sinema salonu Üsküdar’da sadece bir tane, sinema kültürü olmayan bir başkanın veya başbakanın Üsküdar’da kaç sinema olduğu umurunda olur mu? Onların sıkıntısı sadece rant mantığıdır. Bakın daha düne kadar Üsküdar’ın köyü olan Ümraniye, bugün gelişmiş ve büyümüştür.  Sosyal hayatın, alış-veriş ile ilgili olan kısmı Ümraniye’ye gitmiştir. Esnaf ayakta kalma savaşı vermektedir. Esnaf berber ve çabuk tüketilen ürünlerin satıldığı büfelerden ibaret olmuştur. Üsküdar’a tekstil markaları gibi markaların girmesi ve istihdamın artırılması gerekmektedir. Tüm bunlarla birlikte Üsküdar sadece merkezden ibaret değildir. Üsküdar’ın mahalleleri vardır, bu iktidar ve belediyecilik anlayışıyla gettolara dönüştürülen. Biz tüm mahallelerimize ziyaretlerimizi gerçekleştirerek, burada yaşayanların ve esnafların sorunlarını, mahalleleri konuşacağız. Devlet ve hükümet ayrımının vatandaş tarafından yapılamadığını, devletin yaptığı bir çok şeyin hükümete ve dolayısıyla belediyelere mal edildiğini bunun ayrımının iyi yapılamadığı, nedeninin de devlet algısının hükümete, iktidara indirgenmesinden kaynaklanıyor.

Biz özetle barışçı ve eşitlikçi bir yaşam tarzını Üsküdar’da yerleştirmeyi  istiyoruz. Geleneksel hale gelmiş, Üsküdar’a,  İstanbul’a malolmuş tüm ödenekleri ayrılmış yapılmış “Katibim Şenlikleri”ni Mısır’da ihtilal oldu diye iptal eden, bu vatanın askerleri şehit olduğunda hayat olduğu gibi akacak böyle bir zihniyete karşı siyaset yapıyoruz.

Belediyecilik günümüzde artık çöp toplamak, imar tadil planlarını onaylamak değil artık belediyecilik hayatın içinde olmaktır. Uyuşturucu kullanan gençlerde belediyecilik anlayışının içindedir, boşanma aşamasındaki eşler de . Belediye gençlere meslek sahibi olacak eğitimi verip, istihdamını sağlayıp, onları sorumluluk sahibi yapma aşamasına ulaştırırsa, uyuşturucunun önü alınmaz belki ama aşağılara düşer. Aileleri boşanma aşamasına getiren sorunlara inebilecek aile danışmanları olursa , ailenin devamlılığıyla birlikte çocukların ve geleceğinde sağlıklı olması sağlanacaktır.

Hükümet yürüttüğü politikalarla toplumu sürekli ayrıştırmaya yöneltiyor. Oysa toplum Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni gibi bütün unsurlarıyla bir zenginlik.  Bizi biz yapan da zaten bu zenginliğin verdiği güç. Fakat siz herkesi o sizden, bu bizden, senin ölün, benim ölüm kabilinden ayrıma tabi tutarsanız bu gücü kaybedersiniz.  Biz barışçı ve birleştirici anlayışımızla bu zenginliğin verdiği gücün sürekliliğini sağlayacağız diyen, CHP Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Karacan; “ kahvaltı davetime katılma nezaketini gösteren siz yerel basınımızın emekçilerine de teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

İrfan Karacan’a  aday olması ve kazanması halinde Çengelköy gazetesi olarak Üsküdar da bulunan spor kulüplerine nasıl destek olacaklarını sorduk.Başkan biraysel sporların yanında tabiî ki kulüpleri de destekleyeceklerini ancak Üsküdar’ı  spor tesisleri ile donatacaklarını belirtti vetopluma asrın projelerini sunuyorlar ama yaşam kalitesini artırmak için hiçbir şey yapmıyorlar dedi.

Bu haber 769 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER