UĞUR MUMCU Üsküdar da unutulmadı

UĞUR MUMCU Üsküdar da unutulmadı

Tarih 26 Ocak 2013, 13:09 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 24 Ocak akşamı kalleşçe öldürülen Uğur Mumcu yu andı. Akşam ilçe merkezinden meşaleli anma yürüyüşü düzenlendi ardından İskele meydanında basın açıklaması yapıldı.

UĞUR MUMCU” Üsküdar’’da unutulmadı

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 24 Ocak akşamı kalleşçe öldürülen Uğur Mumcu yu andı. Akşam ilçe merkezinden meşaleli anma yürüyüşü düzenlendi ardından İskele meydanında basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında “ Bundan tam 20 yıl önce, 24 Ocak 1993 tarihinde, usta gazeteci, yazar ve düşünür; Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük aydınlardan biri olan Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokaktaki evinden çıkıp işine gitmek için arabasını çalıştırdığı bir anda, 90’lı yılların karanlığında, faili meçhul bataklığında “kimliği belirsiz bir bomba ile” kalleşçe öldürüldü. Takvimler yine aynı tarihi gösteriyor.. Atatürk’ün yılmaz devrimcisi, laik Cumhuriyetin savunucusu Uğur Mumcu’ yu yine bir 24 Ocak’ta anıyoruz.

O günlerden bu günleri gören, zaten bu sebeple de öldürülen, gerçekleri ama daima gerçekleri, belgeleri ile ve tüm çıplaklığıyla ortaya koyan bir devrimci, bir aydındır Uğur Mumcu Aynı dönemlerde katledilen, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Abdi ipekçi ve diğer faili meçhul cinayetler ile öldürülen bu ülkenin önemli değerleri gibi gerçek bir aydın..

İdealleri ardına koşabilen, Türkiye ve insan aşkını bize öğreten, geriye sadece “bir keskin kalem ile bir kırık gözlük ve eserlerini bırakan” yiğit bir aydın.. Bugünün, bazı sözde aydınları gibi değildi o. O, sonsuzluğa uğurladığımız karanlık günden bu yana hepimizin gönlünde ve zihninde gün geçtikçe büyüyor. Öyle ki, bugün Türkiye’nin her yerinde Uğur Mumcu özlemle anılmaya devam ediliyor.  Anılmaya da devam edilecek.Hiçbir zaman unutmamak gerekir ki, Uğur Mumculara, Muammer Aksoylara, Bahriye çoklara, Ahmet Taner Kışlalılara yapılan suikastler aslında milletin ta kendisine, aydınlığa ve geleceğimize yapılmıştır. Dün kalleşçe yapılan suikastler, bugün aydınlık Türkiye’nin inşasını sekteye uğratmıştır. O günden bu yana da Türkiye hep karanlıkta kalmıştır.

Dün bu ülkenin aydınlarına suikast yapan zihniyet, bugün bu ülkenin aydınları olan  profesörlerini, gazetecilerini, yazarlarını, düşünürlerini hapse atarak suikastlerini sürdürüyor. Dün aydınlara pusu kuran zihniyet halen aramızda kol geziyor; insanlara vuruyor, kırıyor, susturuyor, insanların üzerinde faşistçe baskı kuruyor.. Çember daralıyor; sıra bizlere geliyor. Uğur Mumcu“vuruldu” ama halktan tek birşey istedi: “Unutulmamak..”Unutmadık, unutmayacağız... Faillerini ve onların uzantılarını bulundukları yerlerden indireceğiz en kısa zamanda.”dendi.
Bu haber 775 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER