Üsküdar Belediyesinden açıklama

Üsküdar Belediyesinden açıklama

Tarih 19 Ocak 2013, 11:46 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi son günlerde ortaya atılan Camiler satılıyor haberine dair bir açıklama yayınladı. Konunun anlaşılması için açıklamayı paylaşıyoruz.

Üsküdar Belediyesinden açıklama
Üsküdar Belediyesi son günlerde ortaya atılan Camiler satılıyor haberine dair bir açıklama yayınladı. Konunun anlaşılması için açıklamayı paylaşıyoruz.
“Hafta başında ulusal bir gazetede yer alan ve “Üsküdar Belediyesi camileri satıyor” içerikli yazısıyla ilgili olarak bilgilendirme gereği duyulmuştur.
Haberde bahsi geçen Selamiali Huzur Cami, Çengelköy Bahçelievler Bozahmetoğlulları Cami, Bulgurlu Âmine Hatun Cami ve Hasan Uzun Camilerinin arazilerinin tapuları Üsküdar Belediyesi’ne aittir. Bu araziler mevcut planlarda dini tesis arazileri olarak kayıtlıdır.
Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait olan bu araziler, 1 yıldan fazla süredir Maliye ile yapılan görüşmeler neticesinde Belediyemizin Maliye’ye 7 milyon 370 bin 581 TL’lik vergi, resim ve harç borcuna karşılık Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir.
Burada bilinmesi gereken asıl önemli husus şudur: Haberin yapıldığı ulusal gazetede “Camilerin satıldığı” ifadesi yer almaktadır. Bu durum kesinlikle art niyetli bir yaklaşımı ifade etmektedir. Camiler üzerindeki haklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de devletimize ve vatandaşlarımıza aittir. Üsküdar Belediyesi’ndeki mülkiyetin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devri, planlarda dini tesis alanı olarak gözükmekte olan ibadet alanlarının mevcut durum haricinde kullanılmasına imkân sağlamaz. Kaldı ki ülkemizin herhangi bir noktasında bulunan tüm cami ve okul gibi kamu tesislerinin arazileri zaten Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne aittir. Bahsi geçen camilerin arazileri bugüne kadar Üsküdar Belediyesi bünyesinde iken yapılan görüşmeler ve bunun sonucundaki anlaşma sonrası olması gerektiği gibi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne belediyemizin Maliye’ye ait borcuna karşılık devredilmiştir. Üsküdar Belediyesi’nin Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile 1 yıldan fazla süredir yapmakta olduğu görüşmeler sonrası yapılan bu anlaşma Fiili durumun yasal hale getirilmesidir. Üsküdar Belediyesi’nin Maliyeye arsaları devretmesi tapu üzerindeki hakların da kendilerine geçmesini sağlamaktan başka bir durum değildir.”
Bu haber 821 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER