İstanbul Boğazında göz kamaştıran Cumhuriyet kutlaması

İstanbul Boğazında göz kamaştıran Cumhuriyet kutlaması

Tarih 02 Kasım 2012, 14:47 YazdırBu haberi yazdır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 89. yılını da her yıl olduğu gibi görkemli bir havai fişek gösterisiyle kutladı.

İstanbul Boğazında göz kamaştıran Cumhuriyet kutlaması.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 89. yılını da her yıl olduğu gibi görkemli bir havai fişek gösterisiyle kutladı. İstanbul Boğazı’nda 48 bin hava fişek kullanılarak yapılan ışık ve ses gösterisini Boğaz’ın iki yakasında on binlerce kişi coşkuyla izledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 89. yılını görkemli törenlerle kutladı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen büyük havai fişek gösterisine bu yıl yine İstanbul Boğazı ev sahipliği yaptı. Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında deniz üzerine kurulan platformdan yapılan havai fişek gösterisi, ses ve ışık gösterileri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları görsel bir şova dönüştürüldü.
Kutlamalar, saat 17.00'de İstanbul Valiliği'nin Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda verdiği Cumhuriyet Resepsiyonuyla başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, resepsiyona katılan davetlilerle sohbet etti ve ardından 89. yıldönümü pastasını kesti.
Akşam saatlerinde Anadolu Yakası’nda Kuzguncuk, Üsküdar sahilleri ile Çamlıca Tepesi’nden Avrupa Yakası’nda ise Ortaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe ve Kabataş sahillerini dolduran onbinlerce İstanbullu ve turist, gösteriyi coşku ve heyecanla izledi. Başkan Kadir Topbaş, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Orgeneral Yalçın Ataman Ortaköy Meydanı’na gelerek coşkulu kalabalığın bayramını kutladı.
İstanbul'dan dünyaya Cumhuriyet haykırıldı
Ortaköy Meydanı’nı ellerindeki Türk Bayraklarıyla kırmızı beyaza boyayan coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Kadir Topbaş, Cumhuriyetimizin 89. Yılı kutlamalarına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “İstanbul’dan dünyaya ulusça haykırıyoruz ki; Çanakkale’de destanlar yazmış bir milletin evlatları olarak dünyanın geleceğinde etkin bir rol oynayacak bir Türkiye’yi yeniden yeşertiyoruz. Ulusumuzun kurtuluşunda önemli rol oynayan Aziz Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Al bayrağımızı milletçe gönderde dalgalandırmaya devam edeceğiz ve Cumhuriyetimiz ilelebet devam edecek” diye konuştu.
"İki kıtanın buluştuğu medeniyetlerin beşiği olan İstanbul’dan, ‘Dünya tek devlet olsaydı başkent İstanbul olurdu’ denilen İstanbul’dan Cumhuriyetimizi dünyaya birlikte haykırıyoruz” diyen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun. Nice yıllara ve güzelliklere birlikte ulaşalım. Ulusal televizyonlarımızın dışında dünya televizyonları da bu muhteşem ışık ve ses gösterimizi naklen yayınlayarak Cumhuriyetimizin 89. yılını dünyaya duyurdu. Gelecek yıl Cumhuriyetimizin 90 yılı. Bu bambaşka bir duygu. Yine beraberce görkemli bir şekilde kutlayacağız.”
48 binden fazla havai fişek kullanıldı
Daha sonra Kadir Topbaş, Hüseyin Avni Mutlu ve Yalçın Ataman butona basarak muhteşem ışık ve ses gösterisini gösterisini başlattı. 16 ayrı noktadan yapılan ve 15 dakika süren havai fişek gösterisi İstanbul Boğazı’nın güneyini görkemiyle aydınlattı. Gösterinin müziği, ünlü besteci Fahir Atakoğlu tarafından Cumhuriyet Bayramı için özel olarak bestelendi.
Bu haber 565 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER