2B'de başvuru süresi uzadı

2B'de başvuru süresi uzadı

Tarih 23 Ekim 2012, 14:26 YazdırBu haberi yazdır

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Kurulu'nun, 2B ile ilgili müracaat süresini 3 ay uzattığını açıkladı.

2B'de başvuru süresi uzadı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Kurulu'nun, 2B ile ilgili müracaat süresini 3 ay uzattığını açıkladı.
Bilindiği gibi 22.Nisan 2012 de çıkan yasaya göre kadastrosu yapılan arazilerin satış başvurusu 30 Ekim de bitiyordu. Ekim ayı içinde Hükümet kanadından başvurular yüzde 67 ye ulaşmıştır başvuru bedeli de alınmayacak başvurmayanlar başvursun denmesine rağmen başvurular yeterli görünmediğinden olsa gerek üç aylık bir uzatma öngörüldü. Zira Beykoz gibi ilçelerde rayiçlerin yüksekliği alıcıları tedirgin ediyor.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Kurulu sonrası 2B lerin satışı hakkında açıklamalarda bulundu.
-2B müracaat süresi 3 ay uzadı-
Babacan, 2B uygulamasıyla ilgili müracaat süresinin uzatıldığını vurgulayarak, sürenin bu ayın sonunda dolacağını, ancak süreyi 3 ay daha uzattıklarını duyurdu. Babacan, şimdiye kadar başvuramamış vatandaşlara 3 aylık bir başvuru penceresi açıldığına işaret etti.
Bayram tatiline de değinen Babacan, 24 Ekim Çarşamba, yani arefe gününden, gece yarısından itibaren, 30 Ekim 2012 Salı günü 07.00'ye kadar otoyol ve köprülerin ücretsiz kullanılabileceğini söyledi.
Babacan, ''Ayrıca 25 Ekim Perşembe günü gece yarısı, yani çarşambayı perşembeye bağlayan gece başlayıp, 28 Ekim 2012 Pazar gecesi, gece 12.00'de bitmek üzere yine toplu taşıma hizmetleri de bu kapsamda karara bağlanmış durumda'' diye konuştu.
 
Bu haber 761 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER