Çüngüş Çaybaşı Merkez Köyü dernek üyeleri yemekli toplantıda bir araya geldi

Çüngüş Çaybaşı Merkez Köyü dernek üyeleri yemekli toplantıda bir araya geldi

Tarih 24 Mayıs 2012, 15:04 YazdırBu haberi yazdır

Güzeltepe Kral düğün salonunda 22. Mayıs da yapılan toplantıda salon konuklarla doldu taştı

Çüngüş Çaybaşı Köyü dernek üyeleri yemekli toplantıda bir araya geldi
Güzeltepe Kral düğün salonunda 22. Mayıs da yapılan toplantıda salon konuklarla doldu taştı bu aynı zamanda 2012 de kurulan Çüngüş Merkez Çaybaşı köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma derneğin açılış toplantısıydı.

Toplantıya Üsküdar CHP İlçe başkanı Mustafa Çetinkaya Belediye meclis üyeleri Ak Parti ve CHP İlçe yöneticileri Çengelköy mahalle muhtarı Can Cumurcu çevre mahallerin parti başkan ve yöneticileri katıldıkları gibi yılın gazetecisi ödülünü almak için yılların habercisi Mehmet Ali Birant ve çevrede bulunan derneklerin yöneticileri katıldılar.

Dernek yönetimi katılanları tek tek karşıladı toplantıda şiirler okundu yerel oyunlar oynandı türküler söylendi. Dernek başkanı Bayram Yıldızhan tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi ve şöyle seslendi “Çayçaşı merkez derneği tek başına bir köy olarak değil çevresindeki altı köyle beraber kurulmuş bir dernektir. Kısa bir sürede  üye sayımız 285 e yükseldi bunda etken Kadın kollarımızı ve gençlik kllarımızı hemen kurup etkin hale getirmemizdir. Derneğimiz ailece çalışacak faaliyetlerimizi bu gün olduğu gibi hep beraber  yapacağız. Bugün derneğimizin düğün günüdür. Çocuklarımıza bu metropol ortamında kendi örf ve adetlerimizi de öğreteceğiz yaşatacağız. Futbol turnuvamızın ilkini bu yıl geniş bir katılımla düzenledik gençlerimizi kaynaştırdık. Hem Elazığlı hem Diyarbakırlı olarak doğu ve güneydoğulu sayılıyoruz. Bundan böyle her yıl Çaybaşında da faaliyet planlıyoruz.”dedi.

Bu yılın ağalığı  açık artırmaya çıkarıldı pek çok teklif geldi ama Yaşar Yıldızhan, Ömer Yıldızhan ile Yunus Karameşe arasında çekişmeli artırma sonunda Yunus Karameşe bu yılın ağası oldu ve katılımcıları tek tek selamladı.  Yemekler  kadın kolları tarafından  yapıldı, yöresel yemekler şunlardı  içli köfte klorik aşı, sirim, seleme,pekmez tatlısı. Bu yerel lezzetler de konuklara gençler tarafından sunuldu afiyetle yenildi.

T.H.Müziği sanatçısı Paşa Sökmez de türküleri ile geceyi renklendirdi.

Bu haber 1217 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER