Ayırmadan her türlü terörü kınıyorum

Ayırmadan her türlü terörü kınıyorum


Suruç ta başlayan Ortadoğu tarzı canlı bomba eylemleri Diyarbakır ve Ankara’da  özellikle bir partinin taraftarlarına yönelik olarak gerçekleşti.


Derken Diyarbakır Şırnak Mardin Yüksekova gibi bazı yerlerde PKK şehirlerde alan mücadelesine başladı. Hem kendileri ölüyor hem de her gün asker polis öldürüyorlar. Neredeyse 4 aydır sürüyor bu çatışma. Ama şunu bilmeliler ki devlet bu konuda geri adım atmayacak şehirleri dümdüz etme pahasına bu başkaldırıyı bastıracak gücünü gösterecek. Suriye de yaptıkları alan kaplama işini Türkiye topraklarında yapmaları imkansız örgüt bu konuda neden ısrar edip taban desteğini kaybetmeyi göze aldı anlamakta zorlanıyorum. Orada süren PKK İŞİD kapışması ülkemiz topraklarına da sıçramakla kalmadı PKK yaptığı bu saçma eylemleri Ankara’da devlet servislerine ve otobüs duraklarında canlı bombalar patlatacak kadar ilerletti.

Derken İstiklal Caddesi bombası burnumuzun dibinde patladı şimdiye dek gelişmeyen toplumsal tepki son iki patlamada gerçekleşti. Ankara durak ve Beyoğlu Cadde boyunca olan patlamalar. Hepsinde ki bakış açım kim kimi hedef alıp bu patlamaları yapıyor ise hepsini kimin yaptığına bakmadan lanetlemek oldu.

Bir insan siyasi amacını gerçekleştirmek için nasıl üstüne bomba bağlayıp hem kendini öldürür ve çevresindekileri öldürebilir. Hele hele koca koca mahalleleri barikatlarla bombalı tuzaklarla yok olmasını nasıl olmasını sağlayabilir. Zaten fakir olan halkın daha da fakirleşmesini sağlayan bir örgüt nasıl halk desteğinin süreceğini düşünebilir. Sanırım bu çatışmaların en şiddetli anında artık bitecek örgüt de amacına ulaşamayacak. Aslında 2015 Haziran seçimleri sonrasında HDP bu konunun muhatabı olacak ve görüşmeler bu kanaldan yürüyecek sanılmıştı, ama PKK bu duruma katlanamadı konunun ve sorunun tarafı olmak istedi. Yaptığı bu eylemler ile kendisinin taraf olduğunu ispatlamak istedi.  Hendekle bombalı tuzakla canlı bomba ile sonuç alınabileceğini sanmıyorum büyük hata yapıyorlar.

İŞİD ise Türkiye buda terör örgütüdür dediği ve lojistiğini kestiği günden beri bizi düşman belledi. Bombalarını önceleri düşman bellediği gruba sonra da Ankara İstanbul demeden hedef gözetmeksizin patlamalara imza attı. Bu terör eylemleri bizi çok üzüyor ekranlarda ağlatıyor ama sempati beklemesinler, bu eylemleri yapanlardan ve yaptırandan halk nefret ediyor.

Bu yaptıkları çalakalem veya planlı eylemler sadece ülkemize turist gelmesin zayıflayalım fakirleşelim diye yapılıyor boyun eydireceklerini sanıyorlar bence aldanıyorlar. İnadına Beyoğlu’na çıkacağız inadına gezeceğiz dolaşacağız.

Sevgili vatandaştan bir ricam var bu oyuna gelmeyiniz aman Beyoğlu’na gitme aman metro ya binme aman kalabalığa karışma diye kimseye uyarı yapmayın bu eylemlerin vermediği zararı siz verirsiniz yoksa. Çünkü amaç toplumu yıldırmak yılmayacağız umudumuzu hep koruyacağız.

Barış,hoşgörü ve anlayışın hakim olacağı bir ülke dilemlerimle?

Bu haber 1055 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI