Çengelköy ‘lü olmak

Çengelköy ‘lü olmak


Ben oralı olmadım Yavuztük’ü geçinde yol üstü tekel bayilerinden birine uğradık ve alacağımızı aldık. Oğlum dedim biz ekmeğimizi bu Çengelköy ve çevresinden yiyoruz esnafımızdan alışveriş etmeliyiz, onlar nasıl bize can veriyorlar ise biz de onlara can vermeliyiz dedi. Bu iş demekle olmuyor uygulamak da gerekiyor. Baktım bakkaldan geç çıktı neden geç geldin dediğimde bakkalın oğlu okuldan tanıdık bir arkadaş onun ile lafladık dedi. Bak işte tanıdıktan çevreden alışveriş yapmanın bir diğer güzelliği.


Ben yıllardır kahvaltılıklarımızı sebze meyvemizi çok sıkışmadıkça marketlerden değil esnafımızdan alıyorum. Eve veya arkadaşlarımıza beyaz eşya mı lazım caddedeki ve çevredeki esnafı tavsiye ediyorum. Ve daha aklımıza ne gelirse ihtiyaçlarımızı çevremizden sağlıyoruz. Biz onlara can veriyoruz onlar da bize. İşte Çengelköy lü olmak böyle olmalı.


Gazetemiz 16. Yaşına basıyor yerel basında iyi bir maraton. Ne iddialı arkadaşlar gördük gazetecilik konusunda kimileri bıraktı gitti. Kolay bir iş değil. Gazetemizde ağırlıklı yerel haberler görüyorsunuz pek çoğunu okuyucularımızın daveti ile veya uyarıları ile yapıyoruz.


Yalçın bu konu bize zarar veriyor mahallemize zarar veriyor sen bir dile getirsen belki katkısı olur diyorlar biz de ikiletmeden haberini dilimiz döndüğünce yapıyoruz.


Eğitim haberleri dernek haberleri ve çevre haberleri gazetemizde hep öncelikli oldu. Organ bağışı , kadına şiddet gibi haberlerde sosyal sorumluluk icabı ilgilendiğimiz konular oldu sağlıkta bölgemizde olan gelişmelere de yer vermeye çalıştık.


Son dönem beni en çok üzen Migros un karşısında ki alanın Üsküdar Belediyesi tarafından açık artırma ile satılması oldu. Keşke bu 600 metrekarelik park alanı korunsa idi. Cadde değerlendi böyle bir arazi 6 milyon tl ye satılabiliyor. Ama caddemizde bir tane bile park kalmadı 6 milyonluk gelire parkımız feda edilmiş ,öğrendiğimde çok üzüldüm.


Orada insanlar nefes alıyorlar dinleniyorlardı açık hava fitnes elemanlarında mahallelerinde sıkılanlar hareketler yapıyordu.  Cadde boyunca yapılan inşaatlar çaktırmadan ağaçları eksiltiyorlar Üsküdar Belediyesinden dileğim bunların yerine hemen yeni fidanları dikmeleri.


Ve mümkünse Migros un karşısında aslında inşaat yapmak için çok biçimsiz olan alanı tekrar park olarak mahallemize hediye etmesi.

Muhtarlığın önünde ki yeşil alan özel arazi imim orayı kaybettik Anafen in önünde ki alan da satıldı ve inşaatı bitmek üzere orası da gitti kala kala muhtarlık binasının yanında ki alan kaldı.


Zübeyde hanım caddesi boyunca yapılan binalarda bir metrekare bile bahçe kalmadı Bahçelievler mahallesi beton evler mahallesine dönüşmesin mümkün olduğu kadar yeşil alanlar korunsun tek dileğim budur.

Bu haber 1089 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI