Seçimlere dair

Yalçın Soysevinç
Tarih 05 Mayıs 2015, 15:39

Seçimlere dair

Bu seçimlerde seçmenin oy yönünün belirleyicisi büyüme rakamları ve işsizlik oranları olacak. Yoksa genel siyasi hava değil ekonomik göstergeler ağır basacak. Zaten geçen genel seçimlerde de ekonomik durumlarda ki iyileşme veya kötüleşme iktidarın oy oranlarını belirlemişti.


Muhalefet ne derse desin oraya yönelimleri de ekonomik tablo belirleyecek. Zaten muhalefet de durumu fark etmiş ona göre önerilerde bulunmakta. Asgari ücretin 1000 tl olması bu rakamın düşüklüğünü tartışma konusu yapıyor.


Gaziantep sanayi odası başkanı sigortalı işçi bulamıyorum diye feryat ediyor. Neden mi devletten yardım alarak geçinenler sigortalı işe girmekten kaçınıyor da ondan. İktidar olsun muhalefet olsun yardım dağıtmaktan ziyade ücretleri dengeli bir biçimde artırmalı bunun yolu da asgari ücreti yüksek belirlemekten geçiyor. Tedrici olarak enflasyonun üç beş puan zam fazla yapılsa 5 yılda 1250 yerine 1500 tl ye yükselir.

Gelelim emeklilere 5000 gün pirimle emekli olanla 10.000 prim ödeyerek emekli olanların hemen hemen aynı maaşları alması özellikle de Bağ-Kur lu emeklilerin düşük maaş bağlanması sistemin en büyük adaletsizliği.


Çünkü 2008 yılından sonra primleri hesaba katılarak emekli olanların maaş bağlanma oranları çok düşük aday olan siyasilerin bu konulara eğilmeleri ve parti farkı olmaksızın çözüm üretmeleri ve intibakları gerçekleştirmeleri gerekir.

Madem bizleri 50 yaş sonrası emekli ediyorsunuz yakında bu rakam 55 e ve daha sonraları 60 65 yaşlara dayanacak. İnsanca yaşayabileceğimiz emekli maaşları vermeliler.


Vatandaş hangi partiye sevgi ve ilgi beslerse beslesin oyunu seçimden seçime değiştiren bir kitle var 7.Haziran akşamı onların tercihi damgayı vuracak.

2 yılda milletvekilliğinden emekli olmak hemen kaldırılmalı bizler nasıl yaş ve pirim doldurma bekliyorsak onlar da beklemeli. Zira milletvekilliği bir meslek değil geçici bir görevdir. Hayat boyu kırmızı pasaport da dikkat çekici ayrı bir yönetici sınıf mı yaratılıyor bu ayrıcalıklarla.


İktidar kim olacaksa o partiden beklentim 5000 günle emekli olan insan ile 10.000 günle emekli olana aynı maaşı değil adaletli bir emekli maaşı sağlamaları. Bu konuda adaletli bir intibak yapmaları.

Bu haber 1103 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI