7.Haziran a iki ay kala

7.Haziran a iki ay kala

7.Haziran Genel seçimlerinde milletvekilleri için oy kullanacağız ve meclisin ne şekilde oluşacağı konusunda irademizi göstereceğiz. Geçenlerde bir yarışmada soruldu 7.haziran günü neyi oylayacağız diye yarışmacı bilemediği gibi seyirciye soruldu seyircinin de yüzde 55 i neye oy kullanacağını doğru olarak bilemedi.

Biz gazete olarak hatırlatmamızı yapalım ve projeksiyonumuzu Üsküdar a çevirelim. Üsküdar ile beraber İstanbul 1. Bölge seçimine çevirelim. İstanbul 1. Bölge seçim çevresinde 31 millet vekilini meclise göndereceğiz.

Beş yıl önce 30 olan millet vekili sayısı artan seçmene bağlı olarak 31 e çıktı. Bakalım önümüzde ki gelişmeler sandığa nasıl yansıyacak ve partiler kaçar milletvekili çıkaracak.

1.Mart Pazar günü Adalet ve Kalkınma partisi tüm birinci bölge temayül yoklamasını yaptı sızan bilgilerli ve isimleri burada ve haber sayfamızda paylaşmayacağız. Zira 7 Nisan da listeler kesinleştirilecek ve Genel Merkezin yaptığı komisyon çalışmaları sonrası liste seçim kuruluna verilecek.

Adalet kalkınma partisi Üsküdar ilçesi yerel basınla iyi bir ilişki kurarak haber akışını ve tanıtım akışını aralıksız yapıyor.

Cumhuriyet halk Partisinde ise 1989 dan beri ilk defa ön seçimle adaylar belirleniyor. 29 Mart günü yapılacak ön seçimde İstanbul 1. Bölgede tüm üyelerle yapılan önseçimde bir liste oluşacak buna genel merkezin de ekleyeceği 5 aday ile liste 7 Nisanda seçim kuruluna verilecek. Kemal Kılıçdaroğlu CNN de yaptığı beyanda geçen yerel seçim de de önseçim yaptıklarını ve çıkan adayları aday gösterdiklerini belirtti.

CHP kulisleri bu ön seçim kararı ile oldukça hareketlendi. Özellikle Milletvekili olup da ön seçime girenler tüm ilçelerde tanındıkları için oldukça şanslılar. İlçe bazında tanınan ancak diğer ilçelerde tanınmayanların üyelere ulaşmaları çok zor. Geçmişte il başkanlığı P.M. üyeliği yapanlar eski belediye başkanları da (Selami Öztürk ve Mustafa Farsakoğlu )  geçmişte kurdukları ilişkilerin iyi olmasına veya olmamasına bağlı olarak durumları belirlenecek.

Ataşehir de ise belediye başkanının eşi Gamze İlgezdi ve bazı adaylar yerel gazetelerde bol bol yer buldular. Ama 170 tane adaydan hiç biri Üsküdar da yayınlanan gazetelerde bir tanıtım yapmadı. Geçmişten gelen hukukla bir tek İrfan Karacan Üsküdar da iki gazetede adaylık duyurusunu yaptı. CHP de önseçim süreci yaşandığından adaylar partililere afişlerle mektuplarla ulaşmayı hedeflemekte şimdilik yerel basını tercih etmemekte.

Üsküdar MHP den ise eski ilçe başkanı Habip Suiçmez adaylığını açıkladı. Orada da aday adaylıkları konusunda bir canlılık var.

HDP konusunda bölgemizde kimlerin aday veya aday adayı olduğunu şimdilik bilmiyoruz. Merkezin Selahattin Demirtaş’ı bölgemizden aday göstereceğini duyuyoruz sadece.

O yüzden okuyucuyu bu konuda bilgilendirmek boynumuzun borcu pek çok partili aday gazetelerimize mesajlar atmakta toplantılarına çağırmakta aday tanıtım kahvaltılarına yemeklerine çağırmakta ancak iş tanıtım reklamı vermeye gelince işin rengi değişmektedir.

O yüzden gazetemizde hiçbir aday adayı tanıtımı ve haberi göremeyeceksiniz.

 

 

Yerel basının önemini yıllardır anlatıp dururum yine hatırlatayım. Biz 2000 yılından beri aralıksız her ay yayınlanan ve ücretsiz dağıtılan bir gazeteyiz. Bu kadar dar bir bölgede 6000 adet gazete dağıtarak etkimizi siz okuyucularımız sayesinde her geçen yıl daha da artırıyoruz.

Geçen yerel seçimlerde yerel basının ne kadar etkili olduğu meydana çıktı Üsküdar da siyaset yapan tüm partilere hatırlatalım dedik.

 

Bu haber 1239 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI