Ata 2 Yönetimine yalan ithamlara cevap

Yalçın Soysevinç
Tarih 02 Ağustos 2014, 19:14

Ata 2 Yönetimine yalan  ithamlara cevap


2010 yılında aidatlarını ödemediği için davalık olup yargı süreci tamamlanan eski bir üye tarafından Üsküdar da yayın yapan bir gazeteye kamera çekimi yapılmış ve akla hayale sığmayacak iddialar hiç soruşturmadan yayınlanmştı. Bu yayın geçen ay gerçekleşti.


1999 yılında konut alarak üyesi olduğum Ata 2 sitesinde o yıllar var olan dernek aracılığı ile yılardır görevde olan yönetimin değişmesini sağlamıştık. Desteklediğim grup yönetime gelmiş ve ilk iş olarak mütahitlerle anlaşmalar yenilenmiş indirimler yaptırılmış, toki kredileri ferdileştirilmiş, 1999 depremine rağmen inşaatlar bitirilmiş 2000 yılı itibariyle tüm konutlar ortaklara teslim edilmiş, İski su aboneliği ferdileşmesi gerçekleştirilmiş, yıllar önce Vakıflar Bankasından kullanılan ve ödemesi yapılmayarak devasa bir rakama dönüşen borç alışveriş merkezinin devri ile sıfırlanmış, 2-B sorunun çözümü için sıkı ilişkiler kurulmuş, 55.000 metre kare yeşil alan park çalışması yapılmış yok kenarı ağaçlandırmaları yapılmış, Vakıflar Bankasının ipotekleri tamamen temizlenmiş, tapu üzerinde ki pürüzler halledilmiş ve hiçbir işçinin hakkı yenmeden ortalama 40 personel ve 36 güvenlik elemanın maaşları SSK pirimleri aksatılmadan her ay ödenmiştir.


İş yaptırılan her şirkete burada rüşvet, avanta yok yapabileceğin kadar indirim daha yap denilerek işler yaptırılmış o yüzden şeffaf temiz yönetim her sene ibra edilerek seçilmiştir.


Daha aklıma gelmeyen pek çok başarılı çalışma ile tüm ihaleler şeffaf ça yapılmıştır. Sanayi Ticaret bakanlığınca o kayıtta mevcut olan ve olmayan tüm şikayetler kooperatif binasında evraklar üzerinden araştırılmış ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmamış notu ile rapor haline getirilmiştir. Ayrıca bu kayıtta dizili olan 13 suçlama mahkemelere konu olmuş ve hepsinde takipsizlik kararı vardır.


Bu bakanlık müfettiş raporları olduğu halde, mahkemelerin takipsizlik kararları olduğu halde bu kişi süren tek bir davayı etkilemek için bu diğer iddiaları gündeme getirmeye çalışmakta ve Üsküdar da yayınlanan gazeteyi bu amaçla kullanmayı denemektedir.

Ben ve tüm ata 2 üyeleri bu şahsın iddialarını bilmekteyiz hiçbir zaman genel kurullarda ciddiye alınmayan iddiaların sahibi yerel bir gazete tarafından ciddiye alınmış ve yayınına konu olmuştur. Şahsıma yönelik iddialarına cevap bile verme gereği bulmuyorum ancak diğerlerine cevap verebildiğimi sanıyorum meslektaş diye sayılan yayını yapıp youtube den yayınlayan facebooklardan paylaşan insanlara linklerini gönderenleri kınıyorum.


En azından iddilarda adı geçen şahsımı ve kurumumuzu arayabilir böyle iddialar var ne diyorsunuz diyebilirlerdi tatmin olmazlarsa tabi ki yayınlarını istedikleri gibi yapabilirlerdi.

Temel iddia ise yönetim kurulu üyelerinin genel kurul hazirun cetvellerine imza atması sahte vekelat düzenlemesi iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır çevremizde 25 tane kooperatif genek kurul yapar hangisine yönetimler karışır * Cevap hiçbirine. Genel kurullar Bakanlık temsilcilerinin kontrolünde ve nüfus kağıtlarının kontrolü ile üç nüshalık hazirun cetvellerinin imzalanması ile yapılır.


İddia sahibi bakanlık nüshasını gösterdiği genel kurul 2011 olup şikayetçi olduğu ise 2008 dir. Birinci nüshasında vekaleten imza atan diğer nüshalarda sadece imzası ile temsiliyet kazanıyor ve genel kurulda oy kullanıyor.


2754 üyesi olan bir kooperatif 689 üyeyi toplayamadan genel kurul yapamıyor. Bu imzalar kimi zaman 820,917,945,985,880,877 gibi yüksek rakamlarda seyretmekte olup 2009 genel kurulu 1280 kişi ile yapılmıştır.

Kooperatifler denetleme kurulları tarafından denetlenmekte ayrıca tüm hesapları her yıl genel kurullara getirilip ortakların onayına ve ibrasına sunulmaktadır ve ibra olmaktadır.


Gazeteci arkadaşların bu kadar detayı bilmesi beklenemez ama öğrenmek de istememeleri aklımıza kötü niyetli olduklarını getirmektedir.


Sahte imzalarla 500 trilyonu zimmetlerine geçirmişler lafı tamamen yalan olduğu gibi büyük bir iftiraya aracılık içermektedir maddi manevi tazminat yolları açılmış olup sonucunu zamanla göreceğiz.

 

Bu haber 1881 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI