BÜYÜK İNSANLIK...

BÜYÜK İNSANLIK...


Şu tanı kitini bir açıklığa kavuşturalım önce sitemizde bu konuda bilgiler vermeye çalıştık özet şu iki tür test var biri virisün dna sı üzerinden tanı yapan kitler diğer hızlı sonuç veren kitler. DNA asından bakılan kitler ülkemizde vardı ve halen var ama sonuç yoğunluk esnasında uzayabiliyor. 3-6 saat de sonuç alabilirsiniz ama bir hastaneye yüzlerce hasta başvurduğunda hepsine test yapayım dediğinde 3 güne kadar uzayabilir. Hızlı kit hızlı müdahele sağlayabiliyor.


 

Uzmanların aktarımına göre korona virüsünde kesin tanı için PCR (Polimeraz Zincirleme Tepkimesi ? Polymerase Chain Reaction) olarak adlandırılan test kullanılıyor. Bu testin sonucu ortalama bir gün, test merkezlerinin yoğunluğa göre ise 2 ile 3 gün arasında ulaşılabiliyor. Hızlı tanı kitleri ise PCR testi sonucu gelene kadar belirti gösteren kişilere tedaviye başlamak ve karantina önlemlerini alabilmek için kullanılıyor. Tanı kiti sonucu negatif ya da pozitif çıkan kişinin PCR testinde farklılıklar ortaya çıkabiliyor.


Bu güne dek yaptıkları klinik çalışmalarda, PCR ile virüs olduğu saptanmış kişilere uygulanan hızlı tanı kiti testinin yüzde 80 ile 90 oranları arasında doğru sonuç verdiğini ifade eden Bioeasy yetkilisine göre, test kitlerinin gündeme geldiği İspanya’da hata yapıldı. Çalıştığı şirketin de İspanya’ya test kiti ihraç ettiğini belirten yetkili şunları kaydetti:

“İspanya test protokolünü yanlış uyguladı ve bu kitleri tanı amaçlı kullandı. Normalde bu testler tanı amaçlı kullanılmaz. PCR yöntemi tanı amaçlı kullanılır. Kitlerin tarama amaçlı kullanılması gerekir. Siz bir topluluğu hızlıca tararsınız ve ona göre karantinaya alırsınız. Bu testin verdiği sonuç nihai sonuç değildir. İspanya’da sıkıntı var şu an ve mecburiyetten bu testleri tanı amaçlı kullandılar. Şimdi İspanya sorununu çözdük. Türkiye’ye gönderdiğimiz florasan cihazlı testleri göndereceğiz.”


Olağanüstü hal ilanı


Yaş almışlar sokağa çıkıyormuş sahiller dolmuş taşmış sözlerine inanmayınız alınan bireysel önlemler ile ve kamu önlemleri ile sokağa çıkma azaldı Üsküdar Cuma günü terk edilmiş şehir gibi idi. Cuma pazarı olduğu halde bomboştu her yer, ben ne yapıyordum evde yalnız yaşayan annemin alışverişini yaptım ve teslim ettim ve eve döndüm.

Olağanüstü hal ilanı ve sokağa çıkma yasağı isteyenleri anlayamıyorum, markete yiyecek nasıl gelecek, vatandaş nasıl alacak fırın ekmek 83 milyona nasıl ulaşacak, insanların başka başka hastalıkları da var her şey erteleniyor bunlar nasıl halledilecek. Şu kontrollü evde kalma halinde bile hizmetine devam eden pastane pizzacı lokanta hazır yemekçi ve benzeri bir sürü nokta var. En azından bunlarda çalışanlar işlerine devam ediyor.


Biz Almanya ABD gibi gelişmiş bir ülke değiliz ki evde oturun herkese ayda 2000 tl ekstra ödeme yapılacak densin. Emekliye bile bir düzeltme yapılmadı çalışanlara mı yapılacak. ABD yaşayan kardeşim ve çalışan eşi bir haftadır evde şunu biliyor ayda çocukla beraber 2900 dolar devlet gönderecek, burada ise insanlar çalışmak zorunda işe gitmek zorunda.


Sanki herkes büro memuru evde kal deniyor evde iş yapabilen evde çalışacak zaten çalışır küçük esnaf çok zor durumda pek çok iş durma noktasında ama zannetmeyin ki hep böyle sürecek birkaç aya kalmaz çare bulunacak. Ama dükkan sahipleri insaflı davranıp kira desteği yapmalı...


Bu insanlık neler atlatmadı ki 1.Dünya savaşı ve 2. Dünya savaşı belgesellerini seyredin neler atlatmışız neler. Japonya nın başına gelenleri hatırlatayım mı Japonları tüm çevresine saldırtan aklını yitirmiş Japonya yönetimi pek çok ülkeyi ezdi mahvetti ABD ye bile saldırdı ama sonra öyle darbeler yedi ki Tokyo şehri ve üç büyük şehri yangın bombaları ile yakıldı her bombalamada 100 er bin nüfus ve şehirlerini kaybetti. Ardından iki atom bombası ile 300 bin nüfus ve iki şehrini de yok ettiler sonra ne mi oldu şimdiki Japonya yı biliyorsunuz nasıl gelişip kalkındılar.


Ben insanlığa güveniyorum birçok laboratuar da binlerce bilim insanı tanı kiti ve aşı geliştiriyor, 200 ilaç 30 aşı girişimi DSÖ ne başvurdu onay bekliyor.


Ama ne lazım biliyor musunuz şeffaflık lazım şeffaflık, bu hastalık kuru kuru hamaset konuşmaları ile yenilmez. Ölümlerin hangi yaş aralığında olduğunu nasıl enfekte olduğunu tekrarlama durumunu nasıl düzeldiklerini hangi tedavilerin takip edildiğini öğrenmemiz lazım. Kovid 19 un nasıl can aldığını öğrenmeli tam sayıları bilmeliyiz bilirsek önlem alırız çare buluruz. Tanı ve ölüm saklanmasına kesinlikle izin vermemeliyiz.

 

Devlet sokağa çıkma yasak kararı almadan bu işi atlatmak istiyor doğrusunu yapıyor. Çiftçi ekmezse dikmezse bütün yıl ne yenilecek ne içilecek bu iyi düşünülmeli. Hayvancılık et süt üretimi nasıl yapılacak bunları unutmamalıyız.


Emekli olup 65 yaş üstü olan vatandaşlara bankalar kartlarını elden ulaştırmalı, bankamatikten parasını almaları sağlanmalı. Elden fatura ödemeleri yasaklanmalı banka hesabından ödeme zorunlu hale getirilmeli. Hatta tüm emekli yaş grupları bu şekilde yönlendirilmeli elde fatura ile dolaşma kalkmalı. İki bayramda verilen emekli ikramiyeleri 1000 tl den acilen 2000 tl ye çıkarılmalı. 


2022 maaşı alanlara dağıtılan 1000 tl destek bizim gibi 2100 tl alan emeklilere neden dağıtılmıyor biz bir tek emekli maaşına kaldık bizde aynı desteği almak istiyoruz...


Ben insanlığa güveniyorum derken bizzat kendimize bu grip virüsüne de alışacağız buda bir grip buna da alışacağız doğal koruma elde edeceğiz. Virüs yüzde 80 etkilemeden geçiyor diğer gripler gibi diğer gripler de öldürücü olabiliyor. Bunun farkı hızlı yayılması ve biraz daha öldürücü olabilmesi.


Virüslerin evrim geçiriyor ama insanlık neleri atlatmadı ki 1918 grip salgınında 50 milyon insan ölmüş insanlık yine toparlanmış. Yapılması gereken sağlığa daha çok kaynak aktarılması ve Üniversitelerde aşı araştırma tanı kiti enstitüleri kurulması araştırmaların artırılması yani kıt kaynaklarımızın eğitime sağlığa ayrılması gerekmektedir.


Sağlıkçılarımıza ve araştırmacılarımıza güveniyoruz önlerinin açılması gerekmekte hepinize sağlıklı günler diliyorum ve tüm insanlığa ?


 www.cengelkoygazetesi.net  adresim com uzantılı www.cengelkoygazetesi.com olmuştur ilginize

Bu haber 618 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI