ATEŞLİ SİLAHLAR

Yalçın Soysevinç
Tarih 14 Mayıs 2019, 21:15

ATEŞLİ SİLAHLAR


Kütahya'da evinin önünde top oynayan çocukların gürültü yapmasına sinirlenen K.D. (69), av tüfeğiyle sokağa inerek ateş açtı. Yaralanan 2 çocuk hastaneye kaldırılırken, K.D. gözaltına alındı.


Sultanbağı Mahallesinde oturan K.D., evinin önünde top oynayan çocukların gürültü yapmasına sinirlendi. Elinde av tüfeğiyle sokağa inen K.D., çocukların üzerine doğru ateş edip evine kaçtı. Sokak oynayan çocuklardan B.P. (15) ve B.K. (14) vücutlarına işaret eden saçmalarla yaralandı. Olayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri yaralanan çocukları ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Şüpheli K.D.nin çocuklara ateş ettiğini duyan mahalle sakinleri ise evine girmeye çalıştı.


Nasıl haber ama gün geçmiyor ki ateşli silahla eşler sevgililer eşlerin yakınları öldürülmesin yaralanmasın. Bu konuya önlem alınmalı ateşli silah bulundurmaya büyük sınırlandırma getirilmeli.

Yeni Zellanda hükümeti iki camiye saldırı sonrası ne yaptı biliyormusunuz ? Hemen meclisten ateşli silah bulundurmayı yasaklayan bir kanun çıkardı. Sanki ülkemizde herkes avcıymış gibi av tüfeği bulunduruyor. Bunlar da ya suça alet oluyor ya da asker uğurlamada düğünlerde ateşlenerek ya rahatsızlığa ya da yaralanmalara ölümlere sebep oluyor. Ölen öldüğü ile kalıyor kazara ölüme sebebiyet veren üç beş yıl yatıp çıkıyor.

Tasarlayarak öldürenler bile 15-16 yıl ceza alıp 8.yıl şartlı salınıyor kimisi yine suça karışabiliyor. İşlenen suçlar da çoğunlukla ateşli silahlar ile oluyor

 

ATA 2 sitesinde oturanlar çevrede ateşlenen silahlardan  şikayetlerini emniyete iletiyorlar ama sonuç alınamıyor bir şikayeti aşağıda paylaştım.


Ata 2 den Cüneyt Bey Facebook ta şunları yazıyor “İstanbul emniyet müdürlüğüne aşağıdaki gibi bir mesaj attım az önce, sizlerde vakit bulup şikayet de bulursanız belki önlemi artırırlar, çünkü bu insanlar ile beraber yaşamak zor gözüküyor;

Yaklaşık 3 gündür akşam 5-6 gibi başlayıp gece yarısı 02.00 lara kadar devam eden yüksek sesli çalgı ve müzik sesleri, hava fişek ve arkasından hafif ve ağır silah sesleri, bu dediklerim Ata2 sitesi Çengelköy Üsküdar arkasındaki Küçüksu gecekondu bölgesinden geliyor ve kimse müdahale etmiyor.


Buradan İstanbul Emniyet müdürüne bir vatandaş olarak geçen seneki gibi soruyorum ; ailesi ile böyle bir ortamda yaşıyor olsa böyle bir olaya müdahale ettirirmi ettirmezmi,  tabiki o söylemeden müdahale edilir, peki bizim mağduriyetimizi kim görecekte müdahale edecek, burası dingonun ahırımı, yarın çocuklarımız okula biz işe gidicez sizin işiniz asayişi ve bizlerin huzurunu sağlamak değimli ? Diyerek tepkide bulunuyor. Tarih 25.Nisan 2019

İngiltere de polislerin bile yüzde 7 sinin silah taşıdığını hatırlatmalıyım. Türkiye’de önüne gelen ruhsat çıkarıyor silahlanıyor ve o silahlar bir gün ya bilerek ya da kaza ile ateşlenebiliyor.

Bence her türlü ateşli silah yasaklanmalı.


 

Çengelköy’ün acı günleri

Bu ay ölüm haberleri ile sarsıldık. İlki Çengelköy Master takımının geçirdiği kazada üç genç kardeşimizi kaybettik Çengelköy yasa boğuldu. Ardından Gazetemizin Kurucusu İhsan Çağlar ağbimizi diğer bir deyişle İHSAN BABA yı kaybettik. Ailesine arkadaşlarına sabırlar diliyorum.

 

 

 

Bu haber 862 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI