Mahalle Bilinci

Yalçın Soysevinç
Tarih 06 Şubat 2019, 20:33

Mahalle Bilinci

 

19 Yıldır yayın hayatına devam eden Çengelköy Gazetesi 219.sayısı ile her türlü negatif şartlara rağmen yayın hayatına devam ediyor.


Yerel gazetelerde reklamlar dahi haber niteliği taşır.


Torununu çocuğunu futbol oynamaya teşvik edeceksin buyurun telefonu adresi ile Çengelköyspor Futbol okulu , arkadaşlarınla futbol mu oynayacaksın kulübün tesis telefonu , elektrikçi mi lazım buyurun, sürücü kursuna öğrenci mi yazdıracaksın işte telefonu, otomobil tamircisi mi lazım buyurun son moda çeyiz çeşitleri mi lazım Karaca home, egzoz tamircisi işte 19 yıldır sayfalarımızda, İpar Et en güzel ürünleri bizlere ulaştırıyor, çocuklarınıza okul mu lazım işte burada, fit olmak için salonda spor mu yapmak istiyorsunuz ,dolaşan tavuk yumurtası açıldığı günden beri sayfalarımızda, Çengelköy Börekçisi ,BP Karakaş Petrol, Özkaya Cam , Marmaris Büfe, Peynirci Mehmet , Regal Çengelköy, Kral Düğün Salonu, Deniz Yıldızı restoran ,Şirin emlak,  bayramlarınızı bu sayfalardan kutluyor, muhtar adayları belediye başkan adayları size bu sayfalardan sesleniyor.


Önümüzde ki iki ay adayların tanıtımlarını yapacağız seçmenlerin tercihlerini yaparken adayları tanımalarına yardımcı olacağız.


Haber vermek birinci görevimizdir ama yerel reklamlarla da işletmeleri müşterilerle buluşturuyoruz.  Meselemiz madem ki  Arçelik, Vestel, Bosch, Regal mahallemizde var Kelebek İstikbal Bellona Yataş mahallemizde var burada yaşayan komşularımıza alışverişlerini buradan yapmalarını hatırlatmak bizim görevimizdir.


Artık Çengelköy’de zaman geçirecek bir sürü kafe var bunlar gençlerle doluyor.  Eski Çengelköylüler daha çok nalburlar sokağını tercih ediyor. Ferforje Kadir’in Ecem kafesinde oturdun mu 30-40 kişi ile selamlaşmanın keyfi başka nerde olabilir ?


Biz Üsküdarlıyız Çengelköylüyüz klasik esnaflarımız tek tek eksiliyor, son örnek terzi İsmail ağbi o dahi artan kiralardan bıkkınlık getirdi ve dükkanını kapattı. Çınarcığa yerleşecekmiş onu ve benzeri sevilen arkadaşlarımızı göremeyecek olmam beni gerçekten üzüyor.


Mahalle bilinci taşıyan tüm dostlarımı mahallemizde bulunan esnafımızı yaşatmak adına AVM lerden uzak durup alışverişlerini mahallemizden yapmalarını tavsiye ediyorum.


Seçim dönemi


Geçen yerel seçimden beş yıl geçti ne çabuk geçti değil mi ? AK parti de Hilmi Türkmen, CHP den aday Ahmet Kılıç, Saadet Partisinden Yılmaz Bayat aday olarak kesinleşti bundan sonra karar seçmenin. Başkan adaylarının bir de belediye meclis listeleri olacak temennim Üsküdar ile derdi olan meclis üyelerinin listelere girmesi ve seçilmesi.


Üsküdar’a katkısı olacak insanları meclis listelerinde ve mecliste görmek istiyorum. En azından Salacak da Boğaz da denize girmiş meclis üyeleri ile tanışmak istiyorum. Yollarında yaya gezen ve önerileri olanları görmek istiyorum.

Bu haber 1599 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI