Değinmeler

Yalçın Soysevinç
Tarih 07 Haziran 2018, 15:20

Değinmeler

Ramazan ayı geldi ve tam ortasındayken bu yazısı kaleme alıyorum. Gazetemizin çıkışı ve dağıtımı anca bayrama kadar bitirir yeni sayımızın hazırlıklarına başlarız.


Erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili haberlerimizi sayfalarımızda bulabileceksiniz. Adayların geçmiş yıllarda ki gibi mahalle esnaf ve basın ilişkisi olmadığından yansıtacak pek haber bulamadık açıkcası ve stantları izledik ve vatandaşlarla bol bol sohbetler ettik.


Vatandaşın en önemli düşüncesi hayat pahalılığı ve dövizde ki yukarı doğru hareket. Bu hareket hayat pahalılığı olarak yaşamımıza yansıyacak. Bizde bu konuda verdiğimiz haberde tarıma ve hayvancılığa öncelikli ve yeterli yatırım yapılmadan önlenemeyeceği kanısındayız. Seçimlere 23 gün kala artık adayların daha neler önereceğini hep beraber izleyeceğiz.


Gelelim geçen ay yaptığım seyahate ilk defa eski doğu bloku ülkelerinden birine gittim ,Ukrayna geçmişten beri Buğday ve hububatın adeta merkezi. Şansı ise arazilerin büyük tarımın ekonomik yapılabilmesi. Tarım arazileri kesinlikle inşaata teslim edilmemiş. Korumuşlar kaliteli tarım arazilerini. Bir gün dünya da petrol kömür bitecek ama gıdaya olan talep hiçbir zaman bitmeyecek. Geçmiş yıllarda sanayileşme önemliyken şimdilerde tarım ve tarım ürünlerini üreten ülkeler güçlenmeye başladılar.


Kiev Odessa Lviv Rivne Vinetsa yı gezme fırsatım oldu şehir içerisinde ki devasa parklara bayıldım. Geçmişte yapılan parklar ve şehiriçi yeşil alanlar korunmuş artırılmış ve hep bakılmış. İstanbul da yeşil alanların ne kadar azaldığı meydanda belediyelerin parklara öncelik vermesi artırması en büyük dileğim. Zira yakın bir gelecekte nefes alamayacağız çocuklarımız yeşil alanlara hasret kalabilecek. Son dönem aldığım en güzel haber Atatürk havalimanı arazisinin şehir parkına dönüşümü kararı ve Küçüksu çayırının düzenlenip halka açılması.


Haberlerimizin arasında Küçüksu plajı park arazisinin de halka açılması talebimiz var umarım dikkate alınır. Yoksa halkımız Boğazda küçücük parklarda üst üste oturuyor.


Ve havalimanında dönerken kalkan uçaklara bakarken gözlerim doldu kızım sordu neden duygulandın baba diye. Kızım uçuş listesine bak iki saat içinde Antalya’ya üç uçak gidiyor bir de İstanbul ve Ankara demek bu sene bol turist geliyor. İki sene önce turizm sektörünün neler çektiğini hatırlatmama gerek yok herhalde bu sene turizm sektörünün yüzü gülecek galiba.


Cari açık sorunumuz var buna çare turizm geliri elde etmek ve tarıma ayırdığımız ithalatı sıfıra indirmek.

Ukrayna ya kültür turizmi de giderek artmaktaymış uygun fiyatları ve ucuz yeme içmeden dolayı bende tavsiye ediyorum. Et fiyatları inanılmaz ucuzlukta 2. Dünya savaşı müzeleri dikkat çekici yeşil alanlar ve bitmek bilmeyen tarlalar bahçeler büyüleyici.


Tüm okurlarımıza iyi bayramlar diliyorum...

 

 

Çengelköy den kareler...

Foto 1

Bosna bulvarı Zübeyde hanım caddesi boyunca çok geniş kaldırımlar ve yaya yolları olmasına rağmen cadde çalışmasında cadde kimi yerlerde çok daraldı. Sıkışmayan yerde bile trafik sıkışır hale geldi. Acil önlem almalı.

Foto 2

Çarşamba pazarı sokağı kenarında ki park pek çok insan ve çocuk tarafından kullanılmakta. Ancak gördüğümüz kadarı ile bakıma ihtiyaç var yetkililer acilen el atmalı.

Foto 3 ve foto 4

Çengelköy Derebeyi sokak ve Alzambak sokak eski mahalle havasını hala koruyor. Çengelköy’ü gezmeye çıkanlar mutlaka uğrayın oralardan geçin mis gibi çiçekler içindeki sokaklara bayılacaksınız.

Bu haber 726 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI