2011 den Beklentilerim.

Ülkemiz için huzur, mutluluk ve refahın egemen olacağı bir yıl olmasını diliyorum. 12 Haziran’da genel seçimler yapılacak bunun yarışının da sonucunun da demokratik olmasını diliyorum.

İstanbul için ise beklentim 3.köprünün orman alanlarında değil daha yakın bir yerden işe yarayacak bir noktadan geçilmesi kuzey ormanlarımızın korunması. O kadar uzayacak bir yolun köprünün kullanılmasını engelleyeceğini çevresini yapılaştırmaktan öteye bir anlamı olmayacağını düşünüyorum.

Üsküdar’la ilgili haberlerimizin içinde de göreceğiniz gibi Marmaray son hızla sürüyor. 2011’de inşaatlarında ilerlemeler göreceğiz. Üsküdar meydan düzenlemesinin ise başladığını umarım önümüzdeki sene müjde olarak veririz.

Çengelköy’de bekar deresi çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA ile beraber inşaatı törenle başlattılar. Artık Çengelköy’ü su basmayacak köklü bir çözüm bulunması memnuniyet verici Çengelköy’de halkın spor yapabileceği bir tek alan yok. Güneş Sigortanın arazisi yıllardır boş boş duruyor. Bu arazinin İBB’ye devir edildiği haberini aldık. Umarız burası yürüyüş alanı olan çocuk parkı, bir süs havuzu ve benzeri yeşil alanla bakımlı güzel bir yere dönüşür. Bugüne kadar imarı olmayan arazi bir anda binalarla dolmaz halkın yararına bir yer haline getirilir umarım.

Kuzguncuk’ta 17.000 m2’lik bir alan var imar durumu 6.000 m2 okul kalan alan yeşil alan. Ancak burası Vakıflar İdaresinin tasarrufunda. Kiracısı Akdere Peyzaj’a çık demiş, yap işlet devret usulüyle bina yapmak istiyorlar. Bölgede yaşayan insanlar ve Üsküdar’lı çevreciler Üsküdar Belediyesinin desteğiyle ve İBB’nin desteğiyle bu güzel alanın yeşil alan olarak düzenlenmesini istiyorlar. Ben Başkanımız Mustafa KARA’nın Validebağ Korusu ile ilgili duyarlılığını ve bölgeyi SİT alanı ilan ettirerek nasıl koruma altına aldığını biliyorum.

Kuzguncuklularla da benzeri bir uygulama ile İlyanın bostanının yeşil alan olarak kazanmak istiyorlar. Kahraman bostan yapılaşmaya karşı diye bir kampanyaları var desteklenmesi gerek. 2011 yılında Üsküdar Belediyesi’nden beklentim kenar köşe demeden 3-5 m2’lik yerlerin bile korunması yeşillenmesi.

Geçen ay içerisinde bir pazar günü İslam Eserleri Müzesini gezme fırsatı buldum.Herkese tavsiyem İstanbulun müzelerini gezmeleri .2011 yılı herkes için daha mutlu daha neşeli daha sağlıklı olsun.
Bu haber 1488 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI