Atatürk havalimanı arazisi neden park olmasın ?

Yalçın Soysevinç
Tarih 24 Kasım 2017, 13:46

Atatürk havalimanı arazisi neden park olmasın ?


İstanbul u nefes alınabilecek bir şehir olarak korumak istiyorsak yeşil alanları ve yeşil alan olabilecek yerleri korumamız gerekiyor.


Planlarda park ve yeşil alan olarak ayrılan yerler yapılaşmaya açılmamalı yoksa 15 20 sene sonra egsoz dumanı içinde boğulacağız. Change org bir kampanya başlattı Atatürk havalimanı arazisi İstanbul için yeşil alan konusunda bir kazanım olabilir ben kampanyayı imzaladım sizlerinde kafanıza yatıyorsa imzalamanızı öneriyorum.

Change.org sitesinde medyada paylaşılan bir kampanya var Atatürk havalimanı dev bir park olsun, öneri aşağıda ilginizi çekerse sizde imzalayın destek olun.

1999 depreminden sonra yapılan değişiklikle, kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 7 metrekareden 10 metrekareye çıkarılmasına rağmen, İstanbul’da bu miktar 3 metrekareden de az durumda bulunuyor.

Bu rakam dünyanın en büyük şehir parklarından birisini bünyesinde bulunduran New York’ta 23 metrekare...

Bu alanın toplam yüz ölçümü 11,7 milyon, tamamı bölge parkına dönüştürülürse bir anda İstanbul, Kanada’daki 4 milyon 49 bin metrekarelik Stanley Park’ın önünde yer alacak.

Dünyanın en bilinen kent parklarından biri olan ve Amerikalılar’ın övünerek bahsettiği New York'taki Central Park'ı da gölge de bırakacak. Central Park, 3 milyon 410 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. Yapılması planlanan kent parkı, yine İngiltere Kraliyet Parkları'nın en büyüğü olan Londra’nın ünlü Hyde Parkı’nın yaklaşık dört katı büyüklüğüne ulaşacak.

Atatürk Havalimanı arazisi üzerinde 1 milyon metrekarelik bölümde iç ve dış hatlar terminalleri bulunuyor. Bu bölümlerin korunması halinde bile yaklaşık 10.7 milyon metrekarelik alanda bölge parkı yapılması söz konusu olabilecek.

 

 

free web stats