CHP Üsküdar da  paneller sürüyor

CHP Üsküdar da paneller sürüyor

Tarih 30 Nisan 2016, 10:32 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar ilçe binasında 24 Nisan Pazar günü “Kürt Sorunu “ konulu bir panel düzenlendi. Konuk olan 24. Dönem milletvekili Hüseyin Aygün bilgilendirme yaptı ve sorulara cevap verdi.

CHP Üsküdar da  paneller sürüyor

 CHP Üsküdar ilçe binasında 24 Nisan Pazar günü “Kürt Sorunu “ konulu bir panel düzenlendi. Konuk olan 24. Dönem milletvekili Hüseyin Aygün bilgilendirme yaptı ve sorulara cevap verdi.

Toplantıyı yöneten Mert Bahçetepe hoşgeldiniz  dedi konuğu tanıttı ve sözü devretti. Hüseyin Aygün  “Çözüm süreci boyunca her kes birbirini yıprattı Kandil sanki Öcalan ı yıpratmayı seçti ve o dönem şehitler gelmiyor derken çözüme yönelik bir adım atılmıyormuş. Mahkemede Kürtçe savunma kabul edildi ama anadilde eğitimde hiçbir adım atılmadı

CHP meclis tarihi bir sorunu çözerken taraf olmalı bürokrasiye teslim edilmemeli dedi ve en doğru müdaheleyi yaptı. Şeffaf bir süreç izlenmedi ve herkes zarar gördü Meclis de ki tüm partilerin temsil edildiği bir komisyon kurulmalıydı.

Belki altı ay belki bir yıl sonra süreç yeniden başlayacak bu kadar şehidin geldiği bir durum sürdürülemez. Suriye’de ne olacağı belli değil bir tane değil 5 tane Kürt sorunu var. Yaşadığı topraklarda yönetime katıldıkları ölçüde  sorunları azalır. Yabancıların müdahele ettiği ortamlarda çözüm çok zor olacaktır. . Belirsiz bir dönem giriyoruz Kürtler buna nasıl inanacak 300 bin insan göç etmiş durumda. Önce akan kanın durması lazım   her şey ondan sonra konuşulur.

HDP nin de bir özeleştiri borcu var görev aldığım dört yıl boyunca onlar Akp yi değil hep CHP yi eleştirdiler. Cumhuriyet hepimize  eşitlik ve laikliği kazandırdı

Tutarlı demokratik bir programla insanların önüne çıkmalıyız.” Dedi.

 

Bu haber 717 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER