Fikirtepe yüze göze bulaştı

Fikirtepe yüze göze bulaştı

Tarih 24 Mart 2016, 10:47 YazdırBu haberi yazdır

Kentsel Dönüşüm Yasası’nın şu anda işler durumda olmadığını belirten Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Fikirtepe, Bağdat Caddesi örnekleri var. Fikirtepe’yi herkes yüzüne gözüne bulaştırdı” dedi

Fikirtepe yüze göze bulaştı

Kentsel Dönüşüm Yasası’nın şu anda işler durumda olmadığını belirten Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Fikirtepe, Bağdat Caddesi örnekleri var. Fikirtepe’yi herkes yüzüne gözüne bulaştırdı” dedi


Maslak 1453’teki ofislerin satışa çıkmasıyla ilgili bir toplantı düzenleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye’de iş yapmanın sıkıntılı olduğunu belirterek, “50 yıldır müteahhidim, Türkiye’de iş yapmanın hiç bu kadar zor olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Bürokratik oligarşi şu anda Türkiye’de iş yapılmasını istemiyor” diye konuştu. Ağaoğlu, Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkmasına çok sevindiklerini ancak yasanın şu anda işler durumda olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Her dakika bir kural değişiyor. Artık işler hale gelmesi lazım. Fikirtepe, Bağdat Caddesi örnekleri var. Fikirtepe’yi herkes yüzüne gözüne bulaştırdı. Sektördeki iyi firmalar hevesli bir şekilde girdi ancak yaşadıkları ortada. Oraya girenler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bağdat Caddesi’nde kat sınırı 15’e geldi. Neye göre çıktı? Meclis (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) keyfi olarak kat sınırı getiriyor. Bilimsellik yok. Ben burada 15 kata, 50 kata karşı değilim. İsteğim kuralın baştan konulması. Zaten rant vergisi var. Çok kazanınca çok ödeniyor.” Ağaoğlu, bunları hep kendilerinin dile getirdiğini kaydederek “Sonra mahallenin delisi biz oluyoruz. Sektörde gelecekle ilgili endişe var” diye konuştu.


İSTANBUL'UN YARISI TABUTTA

İstanbul’un yüzde 70’ini arsa olarak gördüğünü açıklayan Ağaoğlu, “İstanbul’un neredeyse yarısı canlı canlı tabutta oturuyor” dedi.


MASLAK 1453'TE ÖNCELİK YERLİDE

Ağaoğlu Maslak 1453’te ilk ofis bloku 0.99 faiz oranı ve yüzde 10 peşin ödeme ile satışa çıkarıldı. Metrekare fiyatı 3 bin 500 lira olarak belirlenen ofisler ilk olarak yerlilere satılacak. Ali Ağaoğlu, “Taksim ile Tünel arası 1300 metre. Bizim caddeler 1453 metre. Yani İstiklal’den 150 metre daha uzun” diye konuştu. Projenin başlarda çok kıskanıldığını belirten Ağaoğlu, “Burası Parkorman’a, Fatih Ormanları’na komşu ama inanın burada bir tane dahi ağaç kesilmedi. Buradan 1 milyon metreküp evsel atık ve çöp attık. İsterseniz belgelerini de paylaşırız” dedi.

Bu haber 607 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER