
ÜSKÜDAR BİR KEZ DAHA AVRUPA ŞAMPİYONU
Dünyanın en köklü kros müsabakalarından birisi olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonasının 53’üncüsü Kastamonu ilinin Kadıdağında düzenlendi.
Dünyanın en köklü kros müsabakalarından birisi olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonasının 53’üncüsü Kastamonu ilinin Kadıdağında düzenlendi. Şampiyonada Üsküdar Belediyesi Atletizm takımı 5’inci zaferine kazanarak, başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Dünyanın en köklü yarışmalarından birisi olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonasının 53’üncüsü Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Avrupa Atletizm Birliği, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliği ile Kastamonu’da düzenlendi. 
Dünya çapında düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Belçika, Britanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelerden sporcular katıldı. Şampiyona kapsamında 33 takımdan oluşan 188 atlet 4 farklı kategoride bireysel ve takım adına birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.
ÜŞÜYEN VE DÜŞEN ATLETLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
1100 metre rakımlı Kadıdağı platosunda düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonasında sporcular zor anlar yaşadı. Etabı tamamlayarak finish çizgisine ulaşan sporcuların soğuk hava ve zor şartlar sonrasında bitkin düştü. Aşırı derecede üşüyen sporcular sağlık ekipleri ve eğitmenleri tarafından soyunma kabinlerine götürülerek ısınmaları sağlandı. Şampiyonada parkurdaki karların erimesi sonucunda oluşan su birikintilerini fark etmeyen sporcular ise çamura düştü. Yere düştükten sonra tekrar elini yüzünü silen sporcular takımı adına yarışmaya devam etmesi renkli görüntüler oluşturdu.
KADI DAĞINDA ÜSKÜDAR BEŞİNCİ ZAFERİNİ KAZANDI
Şampiyonanın ev sahibi konumundaki Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonasında beşinci kez şampiyonluğunu kazandı. 
2009, 2010, 2011 ve 2015 yılında kazandığı başarılara bir yenisini daha ekleyen Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü atletleri Türkiye Kros Ligindeki unvanını bu yılda korudu. Kenyalı İrene Cheptai, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yarışı birinci bitirerek Üsküdar Belediyesi Spor Kulübünün başarıyı elde etmesinde büyük katkı sağladı. 
Şampiyonada Kenyalı İrene Cheptai’nin yanı sıra milli atletler Özlem Kaya, Burcu Büyükbezgin, Alemitu Bekele, Demet Dinç ve Sabahat Akpınar’da ter döktü. 
Üsküdarlı sporcular ve meclis üyeleri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i omuzlara alarak ‘En büyük başkanı bizim başkan’ diye slogan atarak şampiyonluğu kutladı. Kutlamalar sonrası konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu sene beşinci zaferimizi kazandık. Üsküdar Belediyesi Kulübü ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil ediyor. Bizim aldığımız başarı Üsküdar’ımıza ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Avrupa Kulüpler Şampiyonası tarihinde bugüne dek erkeklerde Portekiz 21, İspanya 15, Belçika 7, İngiltere 5, İtalya 2, Almanya ve Fransa da birer kez mutlu sona ulaşmıştı. 1982’de başlayan kadınlarda ise Portekiz 18, Rusya 6, Türkiye 5, İtalya ve İrlanda ikişer, Galler ve İspanya da birer kez kupa kazandı. Portekiz takımları, büyüklerde verilen 86 şampiyonluk kupasının 39’una ulaşarak büyük başarı elde etmişlerdi.
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar

Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR

Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.


 
 
 
 
