Üsküdar da  Mevlevi mukabelesi yapıldı

Üsküdar da Mevlevi mukabelesi yapıldı

Tarih 02 Aralık 2015, 11:10 YazdırBu haberi yazdır

Hz. Mevlana'nın 742. vuslat yıldönümü, 1.Aralık akşamı Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Üsküdar da  Mevlevi mukabelesi yapıldı



Dervişlerin mevlevi mukabelesine hazırlığı videosu ile açılan programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ilahileri ile sahne aldı.

 

Sanat Yönetmenliğini Mehmet İhsan Özer'in yaptığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından, Abdulbaki Nâsır Dede'nin acembûselik makamındaki mevlevî âyini eşliğinde mevlevî mukabelesi tertip edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN Üsküdar'ın da bir vuslat merkezi olduğunu dile getirdi.




“Mevlana Celaledin Rumi Hz'nin 742. vuslat yıldönümü dolayısı ile Üsküdar Belediyesi olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Bu da Üsküdar için önemli bir program oldu. Çünkü Üsküdar'da bir vuslat, buluşma ve kucaklaşma şehri. Üsküdar'ımıza yakıştı.

"Programda yer alan Ömer Tuğrul İnançer hoca da belediyelerin bu tür organizasyonlarının çok önemli olduğunu dile getirdi.

“Çok şükür ki artık insanların bedenlerinin rahatına yönelik işleri yapmanın ötesinde ve üstünde şimdiki belediyeler. İnsanı insan yapan arzuların karşılığı olan hizmetler yapılıyor artık. Kültür, sanat insanı insan yapan unsurların başında gelir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelerimiz çok güzel etkinliklere ve organizasyonlara imza atmakta.”

Bu haber 813 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER