EĞER BU ÜLKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMUŞSA; BUNUN ALTINDA EMEKLİLERİN ALINTERİ, GÖZ NURU BULUNMAKTADIR...

EĞER BU ÜLKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMUŞSA; BUNUN ALTINDA EMEKLİLERİN ALINTERİ, GÖZ NURU BULUNMAKTADIR...

Tarih 28 Ekim 2015, 12:17 YazdırBu haberi yazdır

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETİNİ CHP GİDERECEKTİR...

EĞER BU ÜLKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMUŞSA; BUNUN ALTINDA EMEKLİLERİN ALINTERİ, GÖZ NURU BULUNMAKTADIR...

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETİNİ CHP GİDERECEKTİR...

Genel Başkan Yrd. Yakup AKKAYA; “7 Haziran öncesi hatırlayın; “En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak, emekliye bayramlarda ikramiye vereceğiz.” dediğimizde bize “Kaynak Nerede?” dediler; “Bütçe Disiplini “dediler.Ancak 1 Kasım seçimleri öncesinde kendileri çark ettiler.”

21 Ekim 2015 Çarşamba günü düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği’nin; 21. Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptığı konuşmasında, bir toplumun gelişmişliğinin emeklilerine  ve yaşlılarına verdiği değer ile ölçüldüğünü belirtti ve sosyal devletin en temel işlevinin yaşlı ve emeklilerini korumak olduğunu söyledi.

Konuşmasında Türkiye’de işçi, memur ve Bağkur’lu olmak üzere 11 milyon emekli olduğunu söyleyen Akkaya; eğer bu ülkede taş üstüne taş konmuşsa, bunun altında emeklilerin alınterinin, göz nurunun bulunduğunu belirtti. Buna rağmen emeklilerin yeterli değerli göremediğini ifade eden Akkaya; “ Emeklilerimiz açlık sınırının altında  maaş alarak yaşıyorlar ve ücret adaletsizlikleri halen sürüyor.Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini doldurmalarına rağmen yaşa takılanların mağduriyetleri ise devam ediyor.” dedi.

Emeklilerimizin yıllarca sağlık ve hastalık primi ödemelerine rağmen; halen; emeklilerimizden hastaneye, eczaneye  gittiklerinde katkı payı aldındığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Akkaya; çalışan emekliden de destek priminin kesilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Emeklilerimizin tüm bu sorunlarını çözecek olan partinin CHP olduğunu ifade eden Akkaya; “7 Haziran öncesi hatırlayın; “En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak, emekliye bayramlarda ikramiye vereceğiz.” dediğimizde bize “Kaynak nerede?” dediler; “bütçe disiplini “dediler.Ancak 1 Kasım seçimleri öncesinde kendileri çark ettiler..” dedi.

AKP hükümetinin söylemlerine güvenilmeyeceğini ifade eden Akkaya konuşmasında; “Burada Başbakan konuştu;sizlerin gözünün içine baka baka bazı şeyleri çarpıttı.Dedi ki;” Çalışan emeklinin destek primini önce yüzde 15’e, sonra yüzde 10’a düşürdük.” Bakın Destek primi yüzde 30’lar civarındaydı.CHP olarak biz bu uygulamayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdük ve bu uygulama CHP sayesinde iptal edildi.Bunlar başka bir düzenleme ile tekrar primi yüzde 15 yaptılar; şimdi tutmuşlar; yüzde 10’a düşüreceğiz diyorlar ve adeta vatandaşla dalga geçiyorlar.” İfadelerine yer verdi.

Karayolları işçileri ile ilgili Başbakan’ın açıklamalarına da değinen Akkaya; “Başbakan;” Karayollarında çalışan taşeron işçilere kadro verdik.” diyor.Bu kulliyen aldatmacadır; çünkü o işçiler kadrolarını alabilmek için  mahkemeye gittiler ;davayı kazandılar; bunu Yargıtay onayladı; ona rağmen AKP hükümeti sanki karayollarındaki taşeron işçilere kendileri hukuki bir düzenleme yapıyormuş gibi göstererek halkı aldatan söylemlerine devam etmektedir. “ dedi.

Akkaya CHP iktidarında emekli ve çalışanlarımız için yapılacakları da şu şekilde sıraladı:” Emeklilerin ücret adaletsizliğini gidereceğiz.Göstermelik değil; gerçek bir intibak yasası çıkartacağız. Muayene fark ücretleri, ilaç katılım payı uygulamalarını kaldıracağız.Promosyon getireceğiz. Çalışanların sosyal destek primini kaldıracağız. Emeklilere çift ikramiye vereceğiz.Emekli aylıklarını gıda enflasyonu baz alınarak arttıracağız. Haksızlığa uğrayan emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz.”

Yakup Akkaya konuşmasının sonunda yapılacak seçimlere atıfta bulunarak; "1 Kasım seçimlerinde sendikalar ve sivil toplum örgütleri demokrasiyi güçlendirecek, bu kaos ortamına son verecek ve Türkiye'nin sorunlarını çözecek siyasi partilere destek vermelidir ki bu yaşadığımız bütün sorunlar TBMM'de çözülebilsin" ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 716 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER