
‘ENGELSİZ YAŞAM’IN TEMELİ ÜSKÜDAR’DA ATILDI


Engelli ve yaşlılar için sosyal bir yaşam merkezi olarak kullanılacak Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
‘ENGELSİZ YAŞAM’IN TEMELİ ÜSKÜDAR’DA ATILDI
Engelli ve yaşlılar için sosyal bir yaşam merkezi olarak kullanılacak Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar Eski Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra engelli vatandaşlar, yakınları katıldı.
‘ENGEL YOK ANLAYIŞI, HİZMETLERDEKİ ANLAYIŞIMIZDIR’
Temeli atılan Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi'nin rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda olduğunu belirten Başkan Hilmi Türkmen, "Burada bir ilk gerçekleştiriyoruz. Türkiye adına, İstanbul adına, Üsküdar adına, bir ilk bir yeni anlayışın temelini atıyoruz. Geçenlerde Sayın Başbakanımız seçimlere yönelik seçim beyannamesini açıklarken sanki bizim bu projemizi açıklar gibi büyük bir mutlulukla dinledik. Engelsiz yaşam merkezi anlayışı hayatı paylaşmak için engel yok anlayışı bizim hizmetlerdeki temel anlayışımızdır. Gerçekten de hayatı paylaşmak için engel yok sözü sıradan bir söz değildir. Sadece klişeleşmiş sözlerde, billboardlarda, afişlerde, pankartlarda, laf olsun diye yazılacak sözler değil" dedi.
‘İÇİMİZİN KIPIR KIPIR OLDUĞU BİR PROJE’
Üsküdar'da engelli vatandaşlar için hayata geçirilen projelerde önemli bir ivme kazanıldığına dikkat çeken Başkan Türkmen, "Bu projelerimizden birisi ve en önemlisi en özeli bu projedir. Gerçekten bizimde mutlu olduğumuz adeta içimizin kıpır kıpır olduğu bir proje. İnşallah bu projenin açılış gününde Cenabı Allah bize nasip etsin" diye konuştu.
Sonrasında engelli vatandaşlar Protokol üyelerine yapmış oldukları tabloları hediye etti. Ardından protokol üyeleri ilk harç için düğmeye birlikte bastı. Tören sonrası vatandaşlara etli pilav ikramında bulunuldu.
Merkez tamamlandığında 'Engelli aileler eğitim bölümü, sosyal destek ve kabul bölümü, hobi salonu ve sosyal bahçeden oluşan yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, yaşlılar fiziksel aktivite salonu, 2 adet akranlarla paylaşım odası, oyun eğlence odası, bilim araştırma salonu-internet, duyular ve iletişim bölümü, seminer salonları, sınıflar, çok amaçlı etkinlikler salonu ve fuaye, okuma salonu, bakım ve rehabilitasyon alanları ve yemekhane bulunacak.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.