
2B Sorunu adım adım çözülüyor
Tapularına kavuşan Dalgıçkent sitesi sakinleriyle ‘Selfie’ çekerek onların mutluluklarına ortak oldu
2B Sorunu adım adım çözülüyor
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tam 28 yıldır 2B sorunu ile boğuşan yaklaşık 16 bin vatandaşımıza verdiği ‘Bu can bu tende olduğu sürece verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz’ sözünü tutarak, çeyrek asırdır süren sıkıntılara son verdi. Tapularına kavuşan Dalgıçkent sitesi sakinleriyle ‘Selfie’ çekerek onların mutluluklarına ortak oldu.
SÖZÜMÜZÜ TUTTUK 2B SORUNU BİTMİŞTİR
Yapılan tapu dağıtım töreni ile ilk aşama olarak, Yavuztürk Mahallesi'nden bulunan Dalgıçkent Site sakinlerinin tapuları teslim edildi. Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Sözümüzü tuttuk. Üsküdar'da 2B sorunu bitmiştir" dedi.
Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk ve Çengelköy’de bulunan Dalgıçkent,Yeşilyamaç, Kayıkent, Rastkent, Mavi Kartal, Yaşamkent, Ata-2 gibi bazı kooperatif sitelerinde 28 yıldır devam eden 2B sorununu çözdü.
Sancaklar Düğün Salonu'nda yapılan tapu dağıtım töreni ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ilk aşamada Yavuztürk Mahallesinde bulunan Dalgıçkent site sakinleri adına Dalgıç Kent Site Yöneticisi Selami Ürgüp'e temsili tapuyu vererek site sakinlerinin tapusu teslim etti.
Tapu teslim töreninden sonra Türkmen, Dalgıçkent Site sakinleri ile selfie çekerek bu mutlu anı ölümsüzleştirdi. Sonraki süreçte ise 4048 konutta ikamet eden yaklaşık 16 bin Üsküdarlının tapuları da gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından, hak sahiplerine teslim edilecek.
SORUN KANGREN HALİNE GELMİŞTİ
İnsanların hayatlarında unutamayacağı anlar olduğuna vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmasında, "Bugün özel bir gün. Üsküdar Belediye Başkanı olarak bizimde yaşadığımız heyecanla, mutlu olduğumuz ve unutamayacağımız günlerden birisini yaşıyoruz. Bunun tek sebebi ise yıllardan beri kangren haline gelmiş sorunlardan bir tanesi olan tapu sorununun çözüldüğünü görmektir" dedi.
2B SORUNU ÜSKÜDAR'DA BİTMİŞTİR"
Başkan Hilmi Türkmen, "Bugün 2B arsası içerisinde evleri olan yerleri olan dostlarımızın yani sizlerin bayram günü. Bugün burada Dalgınçkent sitemizden başlamak üzere inşallah Üsküdar’ımızdaki 2-B arsalarının, 2-B tapularının dağıtımının ilkini gerçekleştiriyoruz. Almış olduğumuz aile terbiyesi yerine getiremeyeceğimiz sözü bize söyletmez. Mahcup olacağımız söz söylemek bizim yıkıldığımız gün olur. Bu kürsüden haykırıyoruz ve diyoruz ki Üsküdar’da 2B sorunu bitmiştir. Sadece Dalgıçlent, Yeşilyamaç, Raskent, Kayıkent’te ikamet edenlerin değil bütün ilçedeki yaklaşık 16 bin Üsküdarlının 2B meselesi çözülmüştür. Hayırlı olsun” diye konuştu.
"NEDEN DALGIÇKENT'TE DİĞERLERİ DEĞİL"
Peki neden Dalgınçkent, Yeşilyamaç yada Raskent değil, diyerek sözlerine devam eden Başkan Hilmi Türkmen "Dalgıçkentle bürokratik anlamda, bir takım teknik çalışma yürütmemiz gereken işler var. Bu bağlamda en kolayı en pratiği Dalgıçkent oldu. O yüzden bugün besmeleyle Dalgıçkent’le başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kesinlikle Ata-2, Yeşilyamaç, Rastkent, Mavi Kartal, Kayıkent, Yaşarkent bu sitelerimizinde aynı bu şekilde tapularını vereceğiz" diye konuştu.
BİNLERCE ÜSKÜDARLI’NIN YÜZÜ GÜLDÜ
Yavuztürk’teki Dalgıçkent Sitesi’deki sorunun çözümü ile birlikte burada ikamet eden ailelerin yüzleri gülerken yakın zamanda yine 2-B’den dolayı mağdur durumda olan Bahçelievler ve Yavuztürk mahallelerinde olmak üzere Yeşilyamaç, Kayıkent, Rastkent ve ATA-2’deki yaklaşık 4048 konutun tapu sorunu da çözüme kavuşacak.
Buralarda ikamet eden yaklaşık 16 bin Üsküdarlı da yıllardır süre gelen tapu sorunlarının çözüme kavuşmasıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşayacaklar.
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.





