OKULLARIN TEMİZLİĞİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN

OKULLARIN TEMİZLİĞİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN

Tarih 28 Eylül 2015, 13:20 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi ekipleri yaz boyu çalışarak, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının temizlik ve bakım faaliyetlerini tamamladı.

OKULLARIN TEMİZLİĞİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN 

Üsküdar Belediyesi ekipleri yaz boyu çalışarak, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının temizlik ve bakım faaliyetlerini tamamladı. İlçe genelinde yapılan kapsamlı temizlik çalışması sonucunda liseler ve ilköğretim okulları, yeni eğitim öğretim yılını tertemiz karşıladı.

RAKAMLARLA ÜSKÜDAR'DA EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre bu yıl 306 okul ve eğitim kurumuyla öğrencilere kucak açan Üsküdar’da 4 bini aşkın derslik ve 100 binin üzerinde ilk ve orta dereceli öğrenci bulunuyor. Üsküdarlı öğrencileri geleceğe 4 bin 700’ün üzerinde öğretmen hazırlıyor. 

Üsküdar’da ilkokul ve ortaokul kademelerinde derslik başına 30 öğrenci düşerken, bu oran genel ortaöğretimde derslik başına 27 öğrenciye düşüyor. 

Üniversiteler Şehri olarak bilinen Üsküdar ayrıca sekiz üniversiteye ev sahipliği yapıyor.

37 BİN YENİ KADRO

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla atanan 37 bin yeni öğretmen de bugün ilk kez ders vermenin heyecanını yaşadı. 15 Eylül’de gerçekleşen atamalarda en fazla kadro 4 bin 189 ile sınıf öğretmenliğine verilmişti.

Bu haber 553 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER