
ÜSKÜDAR İLE KAPOSVAR KARDEŞ OLDU


Üsküdar ve Macaristan’ın Kaposvár şehri, karşılıklı işbirliği ve diyalogun güçlendirilmesi, eğitim, ekonomi, bilim alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi
ÜSKÜDAR İLE KAPOSVAR KARDEŞ OLDU
Üsküdar ve Macaristan’ın Kaposvár şehri, karşılıklı işbirliği ve diyalogun güçlendirilmesi, eğitim, ekonomi, bilim alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi ve ortak yatırımların desteklenmesi amacıyla eğitim ve ekonomi temeline dayalı kardeşlik protokolü imzaladı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Kaposvar Belediye Başkanı Károly Szita arasında düzenlenen imza töreni, Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Bugünlerde terörden en çok etkilenen en çok zarar gören ülkelerden biri de Türk halkı olarak bizleriz. Ayrıca Macaristan’ın da bugünlerde göçmenlerle ilgili sıkıntılarını görüyoruz. Biz de yakından takip ediyoruz. İşte insanların özgürlüğüne, mutlu bir aile yaşantısına ve toplum yaşantısına kasteden terörün sonuçlarını ne kadar memleketlerinden ne sıkıntılar içerisinde sürüklüyor bunu hep birlikte canlı canlı yaşayan iki ülkenin insanlarıyız” dedi.
ÜSKÜDAR VE KAPOSVAR BİRER KÜLTÜR VE EĞİTİM ŞEHRİ
Hem Üsküdar’ın, hem Kaposvar bir kültür ve eğitim şehri olduğuna vurgu yapan Türkmen: “Üsküdar’da ülkemizin en değerli en büyük üniversiteleri var. Kaposvar’ın da muazzam bir üniversitesini ve kampüsünü görmüş olduk. Adeta her iki şehir birer eğitim şehridir. Gerek Üsküdar gerek Kaposvar bu özellikleri dolayısıyla, bugün sizlerin huzurunda imzalayacağımız kardeşlik protokolünden sonra da daha yakın işbirliği, sosyal, kültürel ve eğitime yönelik işbirliği noktasındaki karşılık tecrübelerimizi, karşılıklı yaptıklarımızı paylaşma fırsatı bulacağız. Yerel yönetimler olarak, halka en yakın kamu kurumları olmamız nedeniyle, bu tecrübe paylaşımlarını yerel ölçekte halkımızın istifade etmesini sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.
MÜLTECİ SORUNUNDA AVRUPA BİRLİĞİ’NİN SİZE DESTEKLEMESİ GEREKİR
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’inden sonra konuşma yapan Kaposvar Belediye Başkanı Karoly Szita: “Avrupalı yöneticilerin ilgisi çekebiliriz ki, dünyada 2 milyon Suriyeli vatandaşa barınacak yer vermektedir. Sorunun çözülmesi için Avrupa Birliği’nin sizin ülkenize destek vermesi gerekmektedir. Suriyeli vatandaşların orta ve batı Avrupa’da vatansız kalmaması için bu gereklidir. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bizim başbakanımız aynı görüşte. Suriye’de barış olursa, kriz ancak o zaman sona erebilir. Sevgili dostlar, şimdiki antlaşmamız ile karşılıklı ilişkilerimizi ifade etmekle beraber sembolik olarak barışa ve özgürlüğe bağlanmış taraflar olabiliriz. Belki de çağımızın en büyük krizinin çözümünü hızlandırabiliriz” dedi.
BAŞKAN TÜRKMEN’DEN KONUK BAŞKANA FES
Üsküdar Belediyesi ile Kaposvar Belediye arasında imzalanan kardeşlik protokolü sonrası Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Kaposvar Belediye başkanı Karoly Szita’na fes hediye etti.
KURSLAR AÇILDI...
Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocakta başladı.
ATLAS MADEN ÇENGELKÖYSPOR TRANSFER ATAĞINDA...
3.Lig de mücadele eden gözümüzün bebeği Atlas Maden Çengelköyspor biten ilk devrenin ardından transferler yapmaya başladı.
PTT’ YE DESTEK BELEDİYEDEN...
Bölgemizdeki PTT şubelerine belediyemiz eleman desteğinde bulunarak çalışmalarına destek olunmaya başlandı.
KURSLAR yüz yüze eğitime geçiyor...
Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarınca verilen kursların sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceğini duyurdu.
TÜED Başkanı Ergün; Yeni asgari ücretteki 500 lira net artışın emeklilerimizin aylıklarına da yapılmasını bekliyoruz...
"Gelir ve aylık alanlar arasında en mağdur kesim, SSK ve Bağ-Kur emeklileri olmuştur. En az aylık ödemesi 1500 lira. Bu ücretle geçinmenin zorluklarını bilmeyen yok.
ALTINKÖY DÖNÜŞÜMDE GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİYOR...
Son yıllarda genel kurullarında en önemli maddenin Kentsel Dönüşümün olduğu Altınköy Sitesi artık dönüm noktasında.
ÇENGELKÖY'DE BARİYERLER TEHLİKE ARZEDİYOR...
Çengelköy merkezde bulunan ana caddemize otoların parklanmasını sınırlandırmak amacı ile geçmiş yıllarda çelik bariyerler yerleştirilmişti.
ATLAS MADEN ÇENGELKÖYSPOR OTOBÜSÜ ARTIK YOLLARDA...
Atlas Maden Çengelköyspor otobüsü aralık ayından itibaren takımı deplasmanlara ve iç saha maçlarına götürüyor.
Sebahattin Civelek: Çengelköysporumuzun yanındayız...
Kalbimiz Çengelköydeydi, artık ismimiz de Çengelköy’de Çengelköysporun başarıya ulaşması için ne kadar katkımız olursa o kadar mutlu oluruz.
ÇENGELKÖYSPOR ATLAS MADEN ÇENGELKÖYSPOR OLDU...
3.Lig 2.Grupta mücadele eden Çengelköyspor Futbol Yatırım A.Ş. ile Atlas Maden Şirketler Grubu ile isim sponsorluk anlaşması görüşmeleri Kasım ayı boyunca sürdü ve imza atılarak sonuçlandırıldı.