Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!

Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!

Tarih 14 Eylül 2015, 14:19 YazdırBu haberi yazdır

Bizim hikayemiz 2009 yılında başlıyor. Çocuğumuz olmadığı için tam 12 yıl evlat hasretiyle yandık. 12 yılın sonunda bir mucize oldu ve kızımız geldi.

Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!

 

“Bizim hikayemiz 2009 yılında başlıyor. Çocuğumuz olmadığı için tam 12 yıl evlat hasretiyle yandık. 12 yılın sonunda bir mucize oldu ve kızımız geldi. Artık umudumuz kalmamışken yüce Rabbim gülümsetti bizi, hayata bağladı. Çorum’da yaşıyorduk ve mutlu bir hayatımız vardı. Eşim inşaatlarda çalışır, evimizi geçindirir; bense evimizde kızımıza, felçli ve görme engelli anneme bakardım. Zorlukları vardı hayatımızın; az maaşla çok şey başarmaya çalışırdık ama üstesinden geliyorduk.

 

Bir gece ateşlendi Şaver. Kulağında bir şişlik çıktı. Ne olduğunu anlamadık ve doktora gittik. “Kabakulak” dediler ama değilmiş. Samsun’da özel kliniklerde kan tahlileri yapıldı belinden sıvı alındı. 2 gün sonra doktor bizi çağırdı ve “Lösemi” dedi. Eşimle birlikte ağlamaya başladık. Filmlerde gördüğümüz, etraftan duyduğumuz lösemi kötü bir hastalıktı. İnsan evladına konduramıyor, ciğeri nasıl yanıyor anlatamam. Sonra hastaneye yattık. Eşim işini gücünü Çorum’da bıraktı, geldi. Arabanın içinde yattı günlerce. Yatalak anneme kardeşim bakmaya başladı. 8 gün kaldık ve ben ağlamaktan helak olmuştum. Şaver’i o hastanede iyileştirmemizin mümkün olmadığını anladım. LÖSEV’i duyduk bir hasta yakınından, danışmak için. Aradık “Hemen gelin,” dediler. Daha önce görmedik, etmedik ama güvendik onlara.

LÖSANTE’ye gitmeye karar verdik.

 

9 Haziran 2015 günü LÖSANTE Hastanesi’ne geldik. İçeri girdiğimizde bir yanda melek gibi hemşireler, diğer yanda gülümseyen doktorlar, hemen Şaver’imi aldılar. Sıcacık banyomuzu yaptık. Bizim için hazırladıkları tertemiz, mis kokan odamıza yerleştik. Burada bir kere bile kan, trombosit aramadık, bir kere ilaç peşine düşmedik. Yaptığım tek şey Şaver’in yanında olmak ve ona güç vermek.

 

 Çünkü gereken her şeyi LÖSEV evlatlarımız için yapıyor.”

 

KURBAN BAĞIŞLARINIZ HAYAT VERSİN

 

Evet, kurbanlarınızı ve adaklarınızı dini usüllerle vekâleten kesiyoruz! Kurban Bayramı’nda hem dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz, hem de lösemili ve kanserli çocuklarımızın hayatını kurtarıyoruz. Kurban kesmek, yüce Allah’a yakınlaşmak, inancımızı güçlendirmek ve bu vesileyle yoksulun, yoksunun yanında olmaktır. Kurbanın rüknü, kurbanlık hayvanın kesilip kanının akıtılmasıdır. Hem bireyler, hem de toplum açısından yararlar sağlayan mali bir ibadettir.

 

Öte yandan kurban, toplumda kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Sosyal adaletin gelişmesine katkıda bulunur. LÖSEV olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda yaptığınız kurban bağışlarınızla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiriyor, 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyoruz. Bağışlarınız sayesinde, fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyoruz.

 

Lösemili Çocuklar Hastanesi, Okulu, LÖSEV Köyü ve LÖSEV Onkoloji Kenti ile artık lösemi değil, lösemili çocuklarımız kazanıyor. Siz de Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usüllerle kestirebilir, hem de bu bağışlarınızla hasta çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz.

 

 

Unutmayın ki “Her kurban, lösemili çocuklara can” olacaktır.

                                                       

 

Evet, kurban kesiyoruz. Üstelik her kurban lösemili çocuklara can!

 

Yüce Allah’a yakınlaşmak için kurban ibadetimiz gereği vekâletinizle kurbanlarınızı keserek, yaşamak için desteğimize ihtiyaç duyan lösemili ve kanserli çocuklarımıza ulaştırıyoruz.

Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir hem de bu bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımıza hayat verebilirsiniz.

Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır.

Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenecek, vücut savunmaları güçlenecek, iyileşeceklerdir.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazeti doğrultusunda dağıtılamayan kısmı rayiç bedel üzerinden satılıp geliri çocuklarımızın ihtiyaçları ve tedavileri için sarf edilecektir.

 

 

KURBANINIZIN VEKÂLETEN KESİLMESİ İÇİN

 

LÖSEV’E KURBAN BAĞIŞLARINIZI NASIL YAPABİLİRSİNİZ?      

Bu yıl kurban bedelimiz 650 TL, 230 Dolar veya 210 Euro olarak belirlenmiştir. Sizlerde;         

 

1. BÜTÜN BANKA ŞUBELERİ (havale ücreti ödemeden)

Ülkemizde faaliyette olan bütün bankaların tüm şubelerinde LÖSEV hesabı açıktır. Bankanız BAĞIŞ ekranından LÖSEV hesabını bularak, herhangi bir havale ücreti istemeden bağışınızı alacaktır. Lütfen banka dekontunu da gözden geçirerek LÖSEV ismine dikkat edin; bağışınız başka yere gitmesin.

? Banka personeli “LÖSEV hesabı görünmüyor, kurban kesmiyor, başka derneğe yatıralım, kurban dışında bağış yapamazsınız,” şeklinde bir yönlendirme yaparsa, lütfen hemen bizi arayın.

2. İNTERNET BANKACILIĞI

İnternetten kendi bankanızın BAĞIŞ sekmesini tıklayıp LÖSEV hesabımızı seçerek bağış yapabilirsiniz. Kurban bağışınızın yanı sıra dilediğiniz miktarlarda ve aylık katkılarda da

bulunabilirsiniz.

3. LÖSEV İNTERNET

Vakfımızın resmi internet sayfası olan www.losev.org.tr’den KURBAN veya KURBAN BAYRAMI bağış formlarımızı doldurarak KREDİ KARTINIZLA bağış yapabilirsiniz.

4. ALO LÖSEV

Vakfımızın Ankara Merkez ve çeşitli illerindeki şubelerini telefonla arayarak bağış hakkında bilgi alabilir; kredi kartı ödeme talimatı vererek bağış yapabilirsiniz.

0532 755 06 60 ? 0549 447 06 60

5. KREDİ KARTIYLA BAĞIŞ

Kredi kartınızla internet sitemizden, bağış formumu doldurarak, LÖSEV merkez ya da şubelerimizden veya evinizden pos cihazlarımız ile bağış yapabilir, dilerseniz 3 taksitte ödeyebilirsiniz.

6. ELDEN veya EVDEN

Vakfımızın Ankara’da bulunan tüm iletişim noktaları ile ofislerimizde ELDEN BAĞIŞ yapabilirsiniz. Ayrıca vakıf görevlilerimiz, sizin davet etmeniz halinde hasta, yaşlı veya engelli gönüllülerimizin evlerine giderek EVDEN BAĞIŞ almaktadır.

7. HER AY KÜÇÜK KÜÇÜK BAĞIŞ

Lösemili çocuklarımızın tamamen ücretsiz tedavilerine, eğitimlerine ve diğer ihtiyaçlarına her ay düzenli katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için kredi kartınızla bir form doldurarak isterseniz ayda 5.-TL isterseniz de 100.-TL bağış yapabilirsiniz.

8. YURT DIŞINDAN KOLAY BAĞIŞ

Yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımız için PAYPAL [email protected] adresi veya Ziraat Bankası USD ve EUR hesaplarımızdan bağış yapma imkânı açıktır.

11. GAYRİMENKUL BAĞIŞLARINIZ

Birlikte binlerce insanı yaşatabiliriz. Okul, hastane, Umut Evleri gibi eserlerimizin hayata geçebilmesi, daha fazla çocuğumuzu yaşatabilmemiz için bağışlarınızı bekliyoruz. Hayatınızın sonbaharında eğer sizin de bizim desteğimize ihtiyacınız varsa hiç çekinmeden arayabilirsiniz.

9. PTT ŞUBELERİ

Türkiye’nin dört bir yanında yer alan PTT şubelerinden 120660 numaralı posta çeki hesabı ile havale masrafı ödemeden LÖSEV ismine dikkat ederek bağış yapabilirsiniz.

12. AKILLI TELEFONUNUZ İLE

Gördüğünüz barkodu akıllı telefonunuza okutup bağış sayfamıza ulaşarak bağışınızı yapabilirsiniz.

14. LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR OKULUMUZA BAĞIŞ

Tedavi sürecinde veya sonrasında eğitimleri aksayan lösemili ve kanserli çocuklarımıza özel açtığımız, formasından kırtasiyesine, yemeklerinden özel öğretmenlerine kadar her şeyin tamamen parasız karşılandığı okulumuza bağışta bulunabilirsiniz.

13. LÖSANTE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HASTANEMİZE BAĞIŞ

Tam 15 senedir ilacından pijamasına, yoğun bakımından 6 öğün özel yemeğine kadar tamamen parasız hizmet veren ve %92 iyileşme başarısı sağlayan hastanemizde tedavi gören lösemili çocuklarımızın yaşamalarına katkıda bulunabilirsiniz.

10. TUĞLA BAĞIŞI

Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı LÖSEV Onkoloji Kenti ve Çocuk ve Yetişkin Hastanesi için küçük, büyük tuğlalar koyabilir, lösemili çocuklarımızın ücretsiz tedavilerine katkıda bulunabilirsiniz.

 

 

EN ÇOK MERAK EDİLEN SORULAR

 

1.      DİNİ VECİBELERE UYULUYOR MU?

Vakfımız, kurbanlık vasfına uygun kurbanlıkları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi ve noter huzurunda vekaletinizi alıp vererek, dualarını okuyarak, dini vecibeleri yerine getirerek kestirmektedir.

 

2.      VEKALETEN KURBAN KESİLİR Mİ? KURBANIN KANI AKITILIYOR MU?

Yüce Allah’a yakınlaşmak, ibadetlerinizi vekaleten yerine getirmek amacıyla kurbanınız kesilmekte, kanı akıtılmaktadır. Kurbanınızı sözlü ya da yazılı vekalet vererek vakfımızda kestirebilirsiniz.

 

3.      KURBAN NE ZAMAN KESİLİYOR? ETİ HEMEN DAĞITILIYOR MU?

Kurbanlarınız bayramın 1., 2. ve 3. günlerinde kesilmektedir. Kesilen kurban etlerinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra lösemili ve kanserli çocuklara yedirilmekte ve dağıtılmaktadır. Etlerin diğer kısmı hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilmekte ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sözlü ve yazılı icazetleri doğrultusunda hareket edilmektedir.

 

4.      KURBAN ETİ KABUL EDİYOR MUSUNUZ? BİZE KURBAN ETİ VERİYOR MUSUNUZ?

Evet, özellikle Ankara’da hastanemize ve köyümüze kesilmiş kurban eti kabul ediyoruz. Ancak sizin kurbanınızın bir parçasını Kurban Bayramı sırasında veremiyoruz.

 

5.      KURBAN BAĞIŞIM SONRASI BİLGİLENDİRME YAPACAK MISINIZ?

Tarafınıza, bağışınız alındıktan sonra ve kurbanınız kesildikten sonra olmak üzere, iki defa bilgilendirme yapılacaktır. Sizlere ulaşabilmemiz için iletişim bilgilerinizi, cep telefonunuz ve e-posta adresinizi eksiksiz olarak iletmenizi, bilgilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

 

6.      LÖSEV, LÖSEMİLİ VE KANSERLİ ÇOCUKLARA 12 AY BOYUNCA TAZE ET VE ET ÜRÜNLERİ DAĞITIYOR MU?

Lösemi ve kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar çocuklarımızın vücut savunmalarını yok etmektedir. Vakfımız, Kurban Bayramı’nda emanete verdiği etleri, yeni kesilen etler ile takas etmekte, ihtiyaç duyduğu zaman almaktadır. Sadece bayramlarda değil, 12 ay boyunca et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın direnci yükseliyor, vücut savunmaları güçleniyor. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşiyorlar.

 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIKLARIMIZ:  Kömürden ete, makarnadan buzdolabına, ilaçtan trombosite, Oyuncaktan kırtasiyeye kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz?

 

 

LÖSEV, devletten maddi destek almadan kamu yararına çalışan vakıf statüsündedir.

Tek gelir kaynağı bağışlarınızdır.

 

Ayrıntılı bilgi için /   www.losev.org.tr

Bu haber 630 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER