Brooklyn Üsküdar  ile  Kız kardeş şehir oldu

Brooklyn Üsküdar ile Kız kardeş şehir oldu

Tarih 13 Ağustos 2015, 14:29 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams tarafından imzalanan Kardeş Şehir Protokolü, iki şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında müşterek faydayı hedefliyor.

Brooklyn Üsküdar  ile  Kız kardeş şehir oldu


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams tarafından imzalanan Kardeş Şehir Protokolü, iki şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında müşterek faydayı hedefliyor.

12 Ağustos 2015, İstanbul - Üsküdar Belediyesi, bugün ABD’nin New York Eyaleti’ne bağlı Brooklyn Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladı. Bağlarbaşı Kuvvet Merkezi bünyesinde hizmete açılan Nevmekan’da düzenlenen imza töreninde karşılıklı iyi dilek temennilerinin dile getirildi. Törenin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından, Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams’a özel olarak hazırlanan bir tanbur hediye edildi. İmzalanan Kardeş Şehir Protokolü, Üsküdar ve Brooklyn sakinleri arasındaki sosyal bağları kuvvetlendirirken, iki şehrin ekonomik ve kültürel kalkınmalarına da destek sağlayacak.

BİZ AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ


Törende Üsküdar Belediyesi’nin, dünyanın dört bir yanında bulunan farklı şehirler ile kardeş şehir protokolü imzaladığını hatırlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Ağzımızdan aynı kelimelerin çıkmasına gerek yok. Biz sayın başkanımla aynı dili konuşuyoruz. Üsküdar halkı, Brooklyn halkıyla aynı dili konuşuyor. Biz aynı şeylere seviniyor, aynı şeylere üzülüyoruz. İnsanımız için aynı iyilik ve güzellikleri istiyoruz. Hep hayır diliyoruz. Birlikte daha mutlu, daha eğitimli, refah oranı daha yüksek şehirler için çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

ABD’de yaşayan Türk vatandaşların en çok tercih ettiği kentlerden biri olan Brooklyn için de Türk nüfusun önemine dikkat çeken Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams, Üsküdar ile kardeş şehir olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

HEDEF SOSYAL VE EKONOMİK KALKINMA


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams’ın imza attıkları Kardeş Şehir Protokolü, iki şehrin ortak çıkarlarına fayda sağlayacak bağların kurulması için ilk adımı temsil ediyor. Eğitim, kültür ve ekonomi alanları öncelikli olmak üzere, iki belediye arasındaki diyalogu ve tecrübe paylaşımını teşvik edici niteliği bulunan protokol, Üsküdar ve Brooklyn’i ticari ve kentsel birer inovasyon merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Brooklyn Belediyesi ile yeni imzalanan protokolün yanı sıra Üsküdar’ın Ağsu (Azerbaycan), Auburn (Sydney), Awcileh (Libya), Bahçesaray (Kırım), İşkodra (Arnavutluk), Kaposvar (Macaristan), Shibuya (Japonya) ve Zenica (Bosna-Hersek) ile kardeş şehir sözleşmeleri bulunuyor.

Bu haber 630 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER