Boğaz parklarına özen göstermeli

Boğaz parklarına özen göstermeli

Tarih 06 Ağustos 2015, 10:01 YazdırBu haberi yazdır

Öncelikle vatandaş olarak bu Boğaziçi boyunca sıralanan parkları temiz kullanmalıyız.

Boğaz parklarına özen göstermeli

Öncelikle vatandaş olarak bu Boğaziçi boyunca sıralanan parkları temiz kullanmalıyız.

İnsanlar bu parkları bu kadar pisletip ertesi gün o parkta nasıl oturuyorlar çok merak ediyorum. Parklar kötü ve pis kullanımdan mikrop yuvası olmuş durumda.

 

Sahil boyunca parkların bakımı İBB den alınıp İlçe belediyelerine verilmeli. Çöp konteynerleri yetersiz acilen artırılmalı ve gece görünür hale getirilmeli. Rüzgarla beraber çekirdek kabukları ve çöpler doğruca denize gidiyor yazık İstanbul’umuza.

Mangal yapmak yasak diye bildiğimiz parklarda akşamları dumandan göz gözü görmüyor bu yasak uygulanmayacaksa neden konur acaba merak etmekteyiz. Şu sıcak günlerde denize girdiğimiz yerlerde biraz düzenleme bekliyoruz. Kıyılarda İBB nin ekipleri hem sahilde hem denizde teknelerle temizlik yapmaktalar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Ancak hor kullanılan parklardan rüzgarla konteynere atılamayan tüm çöpler denize uçuyor. Ondan sonra çok pahalı sistemlerle teknelerle temizlenmeye çalışılıyor. Önlemi başta parklarda almalıyız.

İstanbul u ve çevremizi seviyorsak elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Öncelikle ürettiğimiz çöperi yerlere atmamalıyız.


son dönemlerde Kuleli parklarında ne çöp poşeti ne de çöp kutuları görmekteyiz. Oralarda denize girenler kendileri temizliklerini yapıyorlar.

Bu haber 593 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER