KIŞLIK ODUNLAR ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN

KIŞLIK ODUNLAR ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN

Tarih 29 Temmuz 2015, 11:07 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü bir yandan ‘Temiz Üsküdar için’ sloganı ile ilçeyi tertemiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da ihtiyaç sahiplerine kışlık yakacak odun tedarikine başladı.

KIŞLIK ODUNLAR ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN



Üsküdar Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü bir yandan ‘Temiz Üsküdar için’ sloganı ile ilçeyi tertemiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da ihtiyaç sahiplerine kışlık yakacak odun tedarikine başladı.

ART ARDA BAŞARILI PROJELER

Üsküdar’da duvarlardaki kirliliği afişsavar timiyle bitiren, geri dönüşümün gizli kahramanları ‘çekçekcilerle’ ilgili çalışma başlatan, temizlik personelinin vatandaşlarla sağlıklı iletişim kurması için eğitim seminerleri düzenleyen, evsel atıklarla ilgili firmalarla geri dönüşüm protokolü imzalayan, doğa dostu kartvizitli çalışanlar dönemi başlatan ve boş arsaları kır çiçekleriyle donatan Temizlik İşleri Müdürlüğü bu başarılı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

ESKİ EŞYALARDAN VATANDAŞA KIŞLIK YAKACAK

Temizlik İşleri Müdürlüğü çöpe atılan eski mobilya, kanepe , ahşap ürünleri ve atık tahta ağaçları toplayarak geri dönüşüm atölyesinde ayrıştırıp, ihtiyaç sahibi vatandaşların kışlık yakacak ihtiyacını karşılıyor.

PARÇALAR AYRIŞTIRILIP ODUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR


Üsküdar Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından koordineli olarak ilk kez faaliyete geçirilen bu uygulamada, çöpe atılan ahşap içerikli ürünler Atık Yönetim Merkezi tarafından ahşap-metal geri dönüşüm atölyesinde görevli personeller tarafından itina ile ayrıştırılarak yakılacak odun parçaları haline getiriliyor.

ODUNLAR ÇUVALLARA KONULUP İSTİFLENİYOR

Her bir aşaması büyük bir titizlikle yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen odun parçaları düzenli bir şekilde çuvallara yerleştirilip depolarda istifleniyor.

Üsküdar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, tek tek tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerini Temizlik İşleri Müdürlüğüne bildirmesinin ardından harekete geçilerek belirlenen yerlere odunlar götürülüp teslim ediliyor. Böylelikle maddi durumu el vermeyen ailelerin kışlık yakacak ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmış olunuyor. 


Üsküdar Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun,  “Temiz bir Üsküdar temiz bir gelecek için çıktığımız bu yolda gelecek nesillerimize örnek teşkil edecek projelerde, çalışmalarda yer almanın ayrı bir mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Üsküdarlı vatandaşların, konteynırlara yada sokağa bıraktığı kanepe, yatak, mobilya ve ahşap içerikli eşyaların toplandığını belirten Salih Uzun, “Bu atıklar müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından toplanıp, Atık Yönetim Merkezi Ahşap-Metal Geri Dönüşüm Atölyesine getirilerek ayrıştırılıp hazırlanıyor ve  çuvala  yerleştiriliyor. Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalışarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza odun dağıtımını faaliyete geçirmeye başladık. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza personellerimizce bizzat teslim ediliyor. Bu proje sayesinde hem çöpe atılan ev eşyası, moloz vb. atıkları ayrıştırarak hem de vatandaşların yakacak ihtiyacını gidermiş olmakla birlikte geri dönüşüme katkı sağlamaktayız. Bunun da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca kendi personellerimizin de ihtiyacı varsa isimlerini yazdırıp, kışlık yakacak odunlarını müdürlüğümüzden ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar” dedi.


                                          
                  


Bu haber 642 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER