Üsküdar’ın Önemli Projelerine basın turu

Üsküdar’ın Önemli Projelerine basın turu

Tarih 28 Mayıs 2015, 14:34 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve birim müdürleri, basın mensuplarıyla birlikte; Açılışa hazır hale gelen Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi ile çalışmaların devam edildiği Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi/ Belediye Hizmet Binası ve Ünalan Bilim Merkezi/Gözlem Evi projelerinin inşaat alanlarını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Üsküdar’ın Önemli Projelerine basın turu


Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve birim müdürleri, basın mensuplarıyla birlikte; Açılışa hazır hale gelen Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi ile çalışmaların devam edildiği Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi/ Belediye Hizmet Binası ve Ünalan Bilim Merkezi/Gözlem Evi projelerinin inşaat alanlarını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

İLK DURAK YENİ ÇAVUŞDERE PROJE SAHASI
Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ile gazetecilerin ilk durağı Üsküdar Belediyesi’nin yeni hizmet binası oldu. Kaba inşaatı tamamlanan projenin 2016’ın Nisan ayında açılmasının planlandığı belirtildi.

Başkan Yardımcısı Ayaz, projenin tamamlanmasıyla birlikte Üsküdar Belediyesi’nin mevcut binasının yıkılıp meydan haline dönüştürüleceğini belirterek, “İki etap ve toplamda 86 bin metre kare kapalı alandan oluşacak Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası projesinin ilk etabının 2016 yılının Nisan ayında, 2. etabının ise 2017’de bitirilmesi amaçlanıyor.
Mevcut belediye binasının taşınmasıyla Üsküdar büyük bir meydana kavuşacak. Alanın altına ise 1200 araçlık kapalı otopark yapılarak trafiğin rahatlaması planlanıyor” diye konuştu.

Yeni hizmet binasının leed sertifikalı akıllı bina olacağının altını çizen Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz,
Belediye merkezi bloğumuz, kültür merkezi bloğumuz, nikah salonu bloğumuz hemen yanında başlayacağımız spor kompleksimiz, çarşımız ve hemen altında otoparkımızla zemin üstü meydanıyla birlikte tam bir dönüşüm alanı burası. İstanbul’un en büyük dönüşüm alanlarından bir tanesi diyebiliriz. Üsküdar’ın cazibe merkezi olacak burası inşallah. Üsküdar’da ki esnaflarımız burada bulunan üçgen alanda yerlerini alacaklar. Bu binamız yeşil bina olma özelliği taşıyor aynı zamanda gold seviyesine yani 60 puanın üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Şu an da projemiz uyumlu ve olumlu gidiyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. İnşallah bitirdiğimizde sertifikamızı almış olacağız. Toplam bin 200 metrekare büyüklüğünde Şehir Müzemiz yer alacak. Bu müzeyi butik bir müze yapmayı düşünüyoruz. Tamamen şeffaf yönetim anlayışıyla belediyeyi yöneteceğimiz için tamamıyla odalarımızı camla çevirdik. Nedeni ise vatandaş rahatlık içeriyi görsün istedik” dedi.

Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte süratle prestijli bir meydan projesini hayata geçireceklerine değinen Ayaz, “Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte; belediye birimleri, meclis salonu, kongre merkezi, nikah sarayı, sosyal tesis, kent müzesi, spor salonu, yüzme havuzları, 400 ila 500 metre arası çok amaçlı toplantı salonları ve çocuk kreşleriyle  Üsküdarlılara hizmet verecek. Mevcut belediye binasının taşınmasıyla Üsküdar  büyük bir meydana kavuşacak. Alanın altına ise 1200 araçlık  kapalı otopark yapılarak trafiğin rahatlaması sağlanacak” diye konuştu.

 

ÜSKÜDAR’A YAKIŞACAK BİLİM VE GÖZLEM EVİ
Başkan Yardımcısı Ayaz ile beraberindeki gazeteciler Çavuşdere’den sonra inşaat çalışmaları devam eden Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi proje sahasını gezdi.

Asırlardır bir çok ilim ve bilim insanı yetiştirmiş Üsküdar bu geleneğini sürdürmeye devam etsinler diye gençlere bilim merkezi ve gözlem evi yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, “İstanbul’da bir ilk olan bilim merkezi ve gözlem evimiz 600 kişilik konferans salonu, uzay hareketlerinin izlenebileceği ileri teknoloji sistem planetorium, gözlem kulesi, derslikler, çok amaçlı salon, 2 tane yüzme havuzu, kapalı otopark ve kafeteryasıyla 2016’da gençlerimizin hizmetinde olacak” dedi.

Başkan Yardımcısı Ayaz, projede engelli vatandaşların düşünülerek merdiven yapılmadığını bunun yerine parkur sistemi kullandıklarına vurgu yaparak, “Toplam 32 bin metrekare inşaatı alanı olan bir yer burası. Türkiye’de bu tip merkezlere örnek verecek olursak Konya’da, Gaziantep’te, Bursa’da ve diğeri de İzmit’te açılmıştır. İstanbul’da bazı ilçelerde var ama bu büyüklükte yer olan proje sadece buradadır. İnşallah Ağustos ayında burayı bitiriyoruz. 40 metre uzunluğundan biz gözlem evimiz var burada. Engelli kardeşlerimizi düşünerek parkur sistemi yaptık. Sıkıntı çekmeden merkezden faydalanabilecekler” diye konuştu.

ÇENGELKÖY SU SPORLARI VE KÜLTÜR MERKEZİ
Gezide son durak yapımı tamamlanan Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi oldu. Başkan Yardımcısı Ayaz, tesisin 22 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıdığını söyleyip, “Merkezin içerisinde; iki tane 15x25 boyutlarında yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, iki tane 300 metrekarelik spor alanı bulunan Boğaz’ın ilk Su Sporları Merkezi olma özelliği taşıyor” dedi.

Tesis bünyesinde, büyüklükleri 100 ila 300 metrekare arasında değişen altı spor salonu, bin metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon ve fitness merkezi, iki watsu havuzu, iki tane sığ havuz, kadın ve erkekler için mini SPA, 250 metrekare çok amaçlı salon fuayesi, yönetim birimleri ve toplantı odası, soyunma odaları ve 160 araçlık otopark yer aldığına vurgu yapan Başkan Yardımcısı Ayaz, “İnşallah burayı da bu ayın sonunda açacağız” diye konuştu.

Program Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz’ın geziye eşlik eden basın mensuplarına Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde verdiği yemekle tamamlandı.


Bu haber 748 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER