
CHP Meclis grubu Kentsel Dönüşümde ne diyor


CHP Üsküdar Belediye Meclis grubu son günlerde gündemde çok yer kaplayan Üsküdar da Kentsel dönüşüm konusunda gazetemize ve kamuoyuna bir açıklamada bulunmuştur.
CHP Meclis grubu Kentsel Dönüşümde ne diyor
CHP Üsküdar Belediye Meclis grubu son günlerde gündemde çok yer kaplayan Üsküdar da Kentsel dönüşüm konusunda gazetemize ve kamuoyuna bir açıklamada bulunmuştur.
Konunun bu yönünün de bilinmesi konusunda Çetin Karadağ ın açıklamasını okuyucularımızın değerlendirmesine sunuyoruz.
ÜSKÜDAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ? BÜYÜK BİR ALDATMACA MI?
Soru 1: Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisinden "Kentsel Dönüşüm" amacıyla ne talep etmiştir?
Cevap: Üsküdar ilçesi, Mehmet Akif Ersoy mahallesi sınırları içinde yer alan 151 ada, 39-40 parsellerin, yürürlükteki imar planında geçerli olan park alanı, dini tesis alanı, ilköğretim alanı, Belediye hizmet alanı fonksiyonları korunarak; planın taban alanı 0.15 olan (yani tabanda 100 m2 de 25 m2 ), 6.50 yükseklikte(yani iki kat) konut alanının taban alanı 0.25 (yani 100m2 de 25m2)emsal 1.50 (yani arsa alanının 1,5 katı inşaat) en çok 4 kat yapılaşma koşulları altında "Ticaret Alanı" olarak onanmasını; açığa çıkan iki bodrum katın iskan edilmesini, bu iki bodrum katın emsale dahil edilmemesini, bu iki katın inşaat alanına getireceği fazlalık olan 0.30 ile toplam emsalin (toplam inşaat alanı) 1.8 olmasını (yani 100 m2 arsaya 180m2 inşaat alanı) talep etmiştir.
Soru 2: İBB Meclisi bu konuda ne karar vermiştir?
Cevap: Üsküdar Belediyesi mülkiyetindeki parsellerin konut alanı kısmında kalan "Kentsel Dönüşüm" yapılması amacıyla hazırlandığı ve Ticaret Alanı olarak görülen bölümün "Konut Alanı" olarak kalmasına;
Üsküdar Belediyesi tarafından talep edilen 2-3-5 ve 6 nolu plan notlarının iptal edilerek, taban alanı kat sayısının 0.15, yükseklik 12.50 olup, yürürlükteki imar planları doğrultusunda uygulamanın yapılacağına karar vermiştir.Yani kısaca, daha önce geri görünüm etkilenme alanında kalan ve sadece Üsküdar Belediyesinin mülkiyetinde olan 151 ada, 39-40 parseller için geçerli olmak üzere iki kat yerine dört kat verilmiştir.
Bu karar, ne Mehmet Akif, ne Yavuztürk, ne Güzeltepe, ne Bahçelievler, ne Burhaniye ne Küplüce ve ne de ilgili hiç bir mahallemiz için geçerli bir karar değildir!
CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu, kat artışının tüm bu mahallelerde oturan hemşerilerimize verilmediği için bu karara katılmamışlardır.
CHP Grubu, bu kararın "Kentsel Dönüşüm"le hiç bir ilgisinin olmadığını,
yandaşlara rant sağlamaya dönük ve sadece Üsküdar Belediyesinin bir parselini kapsadığı için "red" vermişlerdir.
Alınan karar, basına yansıtıldığı gibi, bırakın Üsküdar'ın tümünü, ne M.Akif, ne Yavuztürk ne de hiç bir mahallemizin kentsel dönüşümüne dönük bir çözüm getirmemektedir.Geçmişte yerel seçim öncesi yapılan "sekiz katlı" kandırmacanın bir başka örneğidir yapılan!
Belediye Başkanını ve tüm AKP'li meclis üyelerini istedikleri yerde Üsküdarlı hemşerilerimizin huzurunda konuyu tartışmaya davet ediyoruz.
HODRİ MEYDAN!
CHP ÜSKÜDAR Belediye MECLİS GRUBU
ÇENGELKÖY CADDE İLE ÇENGELKÖY DÖNÜŞÜYOR...
Çengelköy Cadde projesini başlatan Zafer Yelkenci ile başladıkları proje ve devamında neler yapacakları ile ilgili bilgiler almak için bürosuna uğradık ve aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.
GAZETECİLER ESAT KALAY’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ...
17 Şubat Çarşamba günü Üsküdar ın gazetecileri anne ve babasını korona hastalığı yüzünden art arda kaybeden Başkan Danışmanı Esat Kalay’a taziye ziyareti yaptılar.
İSTANBUL 1.MARTTA AÇILMAYA HAZIR OLACAK...
İl Sağlık Müdürü Memişoğlu 'İstanbul kısıtlamaların azalmasına hazır' dedi, 3. dalga için açıklama yaptı
Geleneksel sporlar seyirci kaybediyor
Geleneksel sporlar seyirci kaybediyor Futbol yaşlanıyor
ASİYE NENE EN TON TON OKUYUCUMUZ...
Bölgemizin tanınan sevilen siması Mustafa Sargın’ın kıymetli ton ton nenesi Asiye Morgil her ay Çengelköy Gazetesini büyük bir merakla okuyor takip ediyor.
ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLAMALI...
Selahattin Özgür “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce talimat verdi hisseli parseller bölünsün ifraz olsun bu sorun bitsin dedi 2 yıl oldu ama hala bölünen bir parsel yok. Üsküdar’da dönüşüm seferberliği başlamalı.”dedi.
KURSLAR AÇILDI...
Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocakta başladı.
ATLAS MADEN ÇENGELKÖYSPOR TRANSFER ATAĞINDA...
3.Lig de mücadele eden gözümüzün bebeği Atlas Maden Çengelköyspor biten ilk devrenin ardından transferler yapmaya başladı.
PTT’ YE DESTEK BELEDİYEDEN...
Bölgemizdeki PTT şubelerine belediyemiz eleman desteğinde bulunarak çalışmalarına destek olunmaya başlandı.
KURSLAR yüz yüze eğitime geçiyor...
Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarınca verilen kursların sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceğini duyurdu.