Altan Açıkdilli “Biz koalisyonumuzu ezilenlerle yapıyoruz”

Altan Açıkdilli “Biz koalisyonumuzu ezilenlerle yapıyoruz”

Tarih 16 Mayıs 2015, 14:34 YazdırBu haberi yazdır

16.mayıs cumartesi sabahı Üsküdar HDP İlçe yönetimi Çamlıca Sevgi Çay bahçesinde milletvekili adaylarının da katıldığı kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Altan Açıkdilli “Biz koalisyonumuzu ezilenlerle yapıyoruz”

16.mayıs cumartesi sabahı Üsküdar HDP İlçe yönetimi Çamlıca Sevgi Çay bahçesinde milletvekili adaylarının da katıldığı kahvaltılı bir toplantı düzenledi.


Toplantıda İlçe eş başkanları Sabri Bingöl ve Ayfer Fatma  Çelik konukları karşıladı ve tek tek ilgilendi. 1.Bölge milletvekili adayları Süheyla  İnal ve Altan Açıkdilli de toplantıya katıldılar.

Sabri Bingöl “ Arkadaşlar kardeşler seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz önümüzdeki en önemli görev tüm sandıklarla müşahit olmak ve oylarımızı çaldırmamaktır. Bunun için gereken ilgiyi desteği hepinizin göstereceğine inanıyorum.” Dedi.


Ardından Süheyla İnal “ Şimdiye kadar verdiğiniz desteği artırarak şimdiden itibaren daha çok çalışacağınıza kalben inanıyorum. Daha düne kadar iktidarın kendisi ve iktidarı savunanlar Diyaneti hıyaney olarak değerlendiriyorlardı. Şimdi ise diyanet in çok kutsal bir şey olduğunu savunuyorlar bu diyanet onların hısızlığını dile getirmeyen, şiddeti dile getirmeyen firavunların sofrasına oturmuş bir diyanet , işkencelerden geçirilen kadınlarımızı gençlerimizi görmeyen diyaneti kaldırmak istiyoruz.

Aynı zamanda başörtüsü ile okula gidemeyen kadınlar hakkında bir şey söylemeyen , kadınların yaşadığı şiddete sessiz kalan diyaneti kaldırmak istiyoruz.

Hutbelerde Kürtçenin kullanabilmesini engelleyen Diyanetin kaldırılmasını istiyoruz.  Din adamları sadece Allah’tan emir alır o yüzden diyanete karşıyız.Din hizmetleri tüm mezheplere eşit olmalıdır. Ülkemizde sadece Sünni ve Hanefi çizgisine hizmet edilmektedir.


Farklı inançlara hiçbir hizmet verilmemektedir. Bu adaletsizliğin din adına yapılması utanç vericidir. 7 Haziran günü o antidemokratik barajı başlarına geçireceğiz. “

Diğer aday Altan Açıkdilli “asgari ücreti 1800 tl yapacağız dediğimizde siz bizim yıllardır biriktirdiğimiz paraları çarçur mu edeceksiniz diyorlar. Sizin biriktirdiğiniz paraları ayakkabı kutularında saklamayacağız hakla dağıtacağız.


Soma da toprağın altına gömdüğünüz işçiler Reno da size cevap veriyor. Siz diyorlar seçimden hemen sonra Ak Parti ile koalisyon kuracaksınız diyorlar be ey şaşkınlar biz koalisyonumuzu tüm ezilenlerle kurduk onun adı da Halkların Demokrasi Partisi dir . Diyanet konusun agelince onun başkanını başbakan atar o yüzden siyasidir o yüzden biz inanç işleri başkanlığını savunuyoruz her türlü inancın temsilcisi olacaktır. Bir daha hatırlatıyorum onu başkan yaptırmayacağız. Onu başkan yaptırmayacağız. Onların barajlarını ve yağma talan düzenlerini başlarına geçireceğiz.” Dedi.

 

Bu haber 724 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER