BAŞKAN TÜRKMEN’DEN İKİ MÜJDE BİRDEN

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN İKİ MÜJDE BİRDEN

Tarih 25 Mart 2015, 12:00 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii’nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi.

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN İKİ MÜJDE BİRDEN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii’nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi  birden verdi.

Yavuztürk Mahallesi’nde  Fatih Camii’nin temel atma törenine Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar ilçe Başkanı Halit Hızır ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in yanı sıra Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TÖRENLERE KATILACAK
Programda konuşan Başkan Hilmi Türkmen, seçim öncesi verdikleri sözlerden birisini yerine getirdiklerine vurgu yaparak, “30 Mart seçimlerinden sonra ilk temeli atıyoruz. Bunun da bir caminin olması bizleri ayrıca mutlu etti. Önümüzdeki Nisan ve Mayıs ayları içerisinde 20’ye yakın temel atıp açılış yapacağız. Bu açılışlara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da katılacaklar” dedi.

İKİ MÜJDELİ HABER BİRDEN
Başkan Hilmi Türkmen, Yavuztürk Mahallesi’nin iki önemli problemi olduğuna vurgu yaparak, “Bunlardan birisi 2B Yasası İmar Yasası ve Kentsel dönüşüm konusu. Bu konularla ilgili sokaklarda bilen ya da bilmeyen kişiler sizlerin kafalarını karıştırmak istiyorlar. Söylentilere itibar etmeyin. Seçim öncesi sizlere söz vermiştik. Bu can bu tende olduğu sürece verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. 2B işini hallettik. Sadece Yavuztürk’te değil tüm Üsküdar’da için sorun çözüldü. Tapularınız hayırlı olsun. İkinci konusu ise kentsel dönüşüm noktasında. Sokakları pankartlarla donattığımızda göreceksiniz. ‘2B tamam sıra kentsel dönüşümde’ diye. Kentsel dönüşümünde eli kulağında. Son noktaya geldik. Kentsel dönüşüme başlamak için son çalışmaları yapıyoruz. Yakında sizlerle toplantı yapıp ne getiriyor ne götürüyor onun da yakında müjdesini vereceğiz. Bu da şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Başkan Türkmen, camii inşaatının kazasız belasız tamamlanmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Kaymakam Mustafa Güler de Yavuztürk Fatih Camii’nin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında “Türkiye’de zihinlerde ve yapılarda dönüşüm yaşanıyor. Camilerde artık sosyal mekanlar çoğaldı. Camiler insanları toplayan eğiten, öğreten yerlerdir. Kentsel dönüşüm sonrası insanların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlara kavuşmuş olacağız.” diye konuştu.

Törende konuşan Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir de camilerin önemine vurgu yaparak, “Camiler insanların toplanma yeridir. Kalben, bedenen ve zihnen bir araya gelinen yerlerdir. İnşallah  toplumda da camilerin kalplerin bir araya getirilme yeri olduğu anlayışı da yerleşecektir” dedi.
Yapılan konuşmalar sonrası, Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe  Başkanı Halit Hızır ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir birlikte camii inşaatının temeline dualar eşliğinde ilk betonu döktüler.

Bu haber 838 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER