Boğaziçi Alevi Kültür Derneği 4.Genel kurulunu yaptı

Boğaziçi Alevi Kültür Derneği 4.Genel kurulunu yaptı

Tarih 16 Mart 2015, 12:34 YazdırBu haberi yazdır

Merkezi Mehmet Akif ve Güzeltepe mahallelerinin buluştuğu noktada olan Boğaziçi Alevi Kültür derneği genel kurulu 15.Mart günü dernek merkezinde yapıldı.

Boğaziçi Alevi Kültür Derneği 4.Genel kurulunu yaptı


Merkezi Mehmet Akif ve Güzeltepe  mahallelerinin buluştuğu noktada olan Boğaziçi Alevi Kültür derneği genel kurulu 15.Mart günü dernek merkezinde yapıldı.


Yoklama cetvelini imzalayan üyelerin çoğunluğu sağlaması ile toplantı başladı. Başkan Asker Yıldız herkese hoş geldiniz dedi. Kurucuları hatırlattı onlara teşekkür etti . “4 yıldır görevdeyiz artık bundan sonra amacımız cemevini kurarak binasını yapmaktır. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen arsa konusunda ibadet yerini meclis kararı ile vereceğini belirtmiştir bunun en yakın  zamanda gerçekleşmesi için girişimlerimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de adayız teşekkür ederiz.Kayıtlı 430 üyenin 250 si toplantımıza katılmıştır onlara ayrıca teşekkür ediyorum. ” Dedi.

Ardından Kazım Akaya  başkanlığında divan  kurulu oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması sonrası . Can Tütüncü faaliyet raporunu ve mali tabloyu okudu.  Cenaze yemekleri cenaze kuran okumaları, kurslar ,Hızır ve benzeri lokmaların yapıldığını dedelerin canlarla buluşturulduğunu ve faaliyetlerin tasarruf ilkelerini de gözeterek yapıldığını anlattı

 

Gülhanım Beyaz da denetleme raporunu okudu. “ Dernek tüzük ve yasalar doğrultusunda çalıştığı tespit edilmiştir. Gelir ve giderler usule uygun toplanmış yönetim kurulu toplantılarını yapmış defterlerini usulüne uygun tutmuştur.” Dedikten sonra Tüm raporlar oy birliği ile kabul edildi.


Faaliyetler hakkında söz alan Ali Kenanoğlu “ Bu maddede söz almak lehte de olabilir aleyhte de olabilir. Bölgemizde böyle bir derneğe ihtiyaç olduğuna zamanında beraberce karar verdik. Mahallelerde bir dernek tabelası asıldığında artık Aleviliğin asimilasyonuna son verilmiş demektir.


Ülkemizde Alevilik hep gündemde dün bildiğiniz gibi bir Alevilik Lisesi açıldı, herkes Alevilik konusunu bir yerlere çekiştiriyor. Alevilerin geleceği konusunda karar alanlar bizlere görüşlerini almak zorundalar. Bize projeler dayatılmamalı Aleviliği misyon etmiş insanların rızalığı alınmalı. O okulları bitiren dedeler atanamayan dedeler mi olacak yoksa . Bizim ocaklarımız dedelerini yetiştiriyor. Anlaşamıyorlar dedikleri 37 federasyon uyum içindedir ve hükümetle masaya oturmaktan kaçınmayız.” Dedi.

Cemevi arsa konusunda ise Belediye Başkan ve imar müdürlükleri nezninde konunun takibinin yapılması dilekleri dile getirildi.


Yeni dönem yönetim ve denetim kurulları tek liste olduğundan açık oylama önerisi kabul edildi ve poy birliği ile liste seçildi.


Yönetim kurulu AskerYıldız,imam Doğan, Can Tütüncü, Murat Doğan, Birşel Şahin, Rıfat Reçber, Hasgül Yeşilyurt Denetim kurulu ise Nurettin Özkaya, Gülhanım Yılmaz ve Rıfat Baylan dan oluştu.

Yeni oluşan kurullara Çengelköy Gazetesi, olarak görevlerinde başarılar dileriz.

 

Bu haber 723 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER