Kadınlar haykırdı “İyi hal indimi son bulsun “

Kadınlar haykırdı “İyi hal indimi son bulsun “

Tarih 17 Şubat 2015, 17:39 YazdırBu haberi yazdır

16 Şubat Pazartesi günü CHP Kadın kolları üyeleri ve partililer Üsküdar Kaymakamlık önünde tüm ülkeyi yasa boğan Özgecan Aslan’ın katledilişi hakkında basın bildirisini okudu

Kadınlar haykırdı “İyi hal indimi son bulsun “

16 Şubat Pazartesi günü CHP Kadın kolları üyeleri ve partililer Üsküdar Kaymakamlık önünde tüm ülkeyi yasa boğan Özgecan Aslan’ın katledilişi hakkında basın bildirisini okudu. Katılanların ortak fikri suçu işleyene İyi hal indirimlerinin kaldırılması ve en ağır cezaların verilmesi idi.

 

CHP Üsküdar Kadın Kolları adına başkan Zeynep Reyhan Koç aşağıda ki  basın bildirisini toplananlara okudu ;

Ben Özgecan Aslan. Mersin’in Tarsus ilçesinde evime gitmek için bindiğim dolmuşta tecavüze uğradım. Sonra bıçaklandım. Öldürüldüm ve yakıldım. Cesedim bir derenin kenarında bulundu.  20 yaşındaydım, üniversite öğrencisiydim.

Özgecan Aslan bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye’de kadınlar sokağa döküldü. Ama bu münferit bir olay değildir. 2014’e bakacak olursak 294 kadının öldürüldüğünü görüyoruz. Geçtiğimiz Ocak ayı içinde 20 kadın öldürülmüştür. Veriler incelendiğinde öldürenlerin yarısının koca veya eski koca olduğu ortaya çıkmaktadır. Öldürme nedenleri de kadının kendi hayatına dair kendi kararınıvermek istemesinden kaynaklanmaktadır.

“Kadın erkek eşit değildir.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

“Çocuk nikahlarının çoğu masumane.” Aile ve Sosyal Politika Bakanı Ayşenur İslam 

“Çalışan kadın fuhuşa destek olur.” Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir.” Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız

“Anne bile olsa diz kapağının yukarısı tahrik eder.”Furkan Vakfı Kurucusu Alpaslan Kuytul

“Tecavüze uğrayan anne ölsün. Çocuğun suçu ne? ” Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek

“Mini etek giyeceksin. Tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın.” Nihat Doğan

İşte kadınların katili bu zihniyettir.

Bu tip yanlış düşünceler topluma yansıtılınca kadınların şiddeti hak ettiği düşüncesi meşrulaşmakta, kadınlar ve çocuklar her türlü şiddete maruz kalmaktadır.

Toplumun geldiği noktayı şu rakamlar göstermektedir. Her 4 saatte bir tecavüz suçu işlenmektedir. Çocuk pornosunda ilk beşteyiz. Hayvanlara tecavüzde ilk sıradayız. Çocuk istismarında dünya üçüncüsüyüz.

Kadın ve çocukları korumakta zaten yetersiz olan yasalar iyileştirilmemekte, var olan yasalar uygulanmamaktadır. Örneğin yaşamı tehlikede olan kadınlara koruma bile verilmemektedir. Mağdurlar korunacağına suçlu olanlar hafifletici sebeplerle az cezalar alarak kurtulmaktadır. 

Yasaların iyileştirilmesi ve uygulanması meclisin ve hükümetin görevidir. Toplumun da duyarlı olması ve çözümlerin sağlanmasının takipçisi olması gerekmektedir. En ufak olayda bile tepkimizi ortaya koymalıyız ki sonuca ulaşalım. Yasaların cezaları ağırlaştıracak şekilde düzenlenmesi gerekir. “Çığlık atmak”, “pembe otobüs”, “mahalleli çözsün” gibi öneriler hiçbir şekilde çözüm olamaz ve şiddeti meşrulaştırır.

Kadın cinayeti ve tecavüz insanlık ve nefret suçudur.

Zalim bıçaklara maruz kalsa da tenin yüreklerde bir sızısın. Ruh ölmez. Yanıp tanınmasa da bedenin.  Yüreklerde bir sızısın ruh ölmez.

Başka Özgecan’lar olmasın diye Özgecan’ı unutmamalıyız.

Özgecan’ın annesi “kızım çok acı çekmiştir keşke kurşunla vurulsaydı”,  babası ise “meleğimin üstüne toprak atmayın” demişti.

Bir anne ve babaya bu sözleri söyletmeyen bir ülke olana kadar mücadelemiz yükselerek devam edecektir.

Bu haber 576 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER