Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.

Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.

Tarih 12 Şubat 2015, 17:12 YazdırBu haberi yazdır

12.Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaziçi alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyelerini dernek merkezinde ziyaret etti.

Başkan Türkmen “Mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız” dedi.

12.Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaziçi alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyelerini dernek merkezinde ziyaret etti.


Dernek başkanı Asker Yıldız  yönetimden İmam Doğan ve Can Tütüncü Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerini Güzeltepe ve M.Akif Ersoy mahalle muhtarlarını tek tek karşıladılar.  Üsküdar belediye meclis üyesi Kazım Akkaya bölgede yoğun olarak yaşayan Alevilerin topluca ibadet yapacakları ve cenaze işlerini görecekleri bir Cemevine ihtiyaç olduğunu belirtti ve sözü Başkan Asker Yıldız a verdi “Sayın başkan sayın meclis üyeleri ve değerli basın temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Derneğimiz 7 yıldır 450 üyesi ile dini günlerde bu dernek çatısı altında bir araya geliyor bir araya gelmek Cem olmak demektir. Bir araya gelinen yere de Cemevi denir. Bu Alevi topluluğu geçen yıllarda da söz verilen cemevi arazisinin tahsisini canı gönülden beklemektedir. Mahallemizde uygun bir yer olduğunu düşünmekteyiz bunu hayata geçirecek Belediye başkanı olarak siz Hilmi Türkmen e teşekkürlerimizi şimdiden sunarız.” Dedi.


Başkan Hilmi Türkmen ise “Üsküdar da bulunan tüm ibadet yerlerine destek yapıyor temizliklerini üstleniyoruz. Çamlıca’da dernek yöneticileriniz ile bir araya geldik ve bugün gelmeden önce dersimize çalıştık Bulgurlu ve Güzeltepe mahallelerinde benzer talepler var bunları çözeceğiz.


Bu tesisleri yaparken söz verip tutmamak olmaz bizler inançlı insanlarız yarın da Üsküdar da yaşıyor olacağız yarında görüşeceğiz. O yüzden çalışmamızı yapacağız.

Bölgede imar ve mülkiyet sorunları da var bunları da çözeceğiz. Bu bir kamu ihtiyacı olduğuna göre ve Belediye kanunlarında son yıllarda yapılan değişikliklere dayanarak bu talebe en güzel bir şekilde karşılık vereceğiz.yakında hepimizin evet diyeceği bir konuda müjdeyi yine burada vereceğiz.


Arada söz alan meclis Üyesi Nejdet Ay başkanın verdiği sözü tutacağına inanıyorum CHP Meclis grubu olarak da konunun takipçisi olacağız dedi.

Başkan sözüne devam ederek “ Hisseli tapulu alnalarda imar plan sorunlarını da çözeceğiz. 15 lik kaks 20 ye 4 kat irtifa 6 ya 5 kat olanlar ise 7 ye çıkacak imar kısıtlılığını düzeltecek bir yasa önerimiz 4 boğaz belediye olarak İBB nin de eşliğinde bakanlığa iletildi.  Hisseli arazilerde kentsel dönüşümün önünü tıkayan maddeleri böylece düzeltmiş olacağız.


Otomobil müzesinin olduğu yerde ve M.Akif Ersoy da belediyemizin arazileri var buraları Rezerv dönüşüm alanı olarak kullanacağız. Arsalarınızı satmayın hatta alabiliyorsanız alın, çünkü lehinize rant olacak.


Ama bir yandan da Çengelköy’ün sırtlarını da imara boğamayız parklar bahçeler içinde siteleşmeden,mahalle yapısını koruyarak kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Buralarda mütahite peşkeş çekme olayı olmayacak devreye TOKİ yi sokacağız. Bu nüfusun burada yaşamasını sağlayacağız ama haddinden fazla da artırma niyetimiz yok “dedi.


Ardından Mehmet Akif Ersoy mahallesinde Selimoğlu inşaatın terk alanlarının neresi olduğuna dernek yönetimi ile beraber bakılmaya gidildi.

 

Bu haber 964 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER