GIDA MÜHENDISLERI GIDA TERÖRÜN SON BULMASI İÇIN DİLEK TUTTU!

GIDA MÜHENDISLERI GIDA TERÖRÜN SON BULMASI İÇIN DİLEK TUTTU!

Tarih 12 Ocak 2015, 12:14 YazdırBu haberi yazdır

Gıda Mühendisleri, meslek haklarını savunmak ve halk sağlığı için gıda terörüne dur demek üzere; Kadıköy’de toplandı. İstanbul Gıda MO 2. Başkanı İsa TAHTA tarafından okunan basın açıklamasında “Ülkemizde her ne kadar yok denilse de maalesef gıda terörü sinsi bir şekilde ilerlemektedir. Gıda alanındaki bu olumsuz ilerleme öncelikle halk sağlığını etkilemektedir.

GIDA MÜHENDISLERI GIDA TERÖRÜN SON BULMASI İÇIN DİLEK TUTTU!

Gıda Mühendisleri, meslek haklarını savunmak ve halk sağlığı için gıda terörüne dur demek üzere; Kadıköy’de toplandı. İstanbul Gıda MO 2. Başkanı İsa TAHTA  tarafından okunan basın açıklamasında “Ülkemizde her ne kadar yok denilse de maalesef gıda terörü sinsi bir şekilde ilerlemektedir. Gıda alanındaki bu olumsuz ilerleme öncelikle halk sağlığını etkilemektedir. Gıda zehirlenmelerinden her gün birçok insan etkilense bile ya önemsemediği için hastaneye dahi gitmiyor ve kayıt dışı kalıyor ya da anlık ölümcül sonuçları olmadığından büyüyen tehlike göz ardı ediliyor. Bugün tüketilen sağlıksız gıdanın, yarınımızın hastalığı olduğunun farkında mıyız ?” dedi.



Sağlıksız Gıda tüketiminin sonu Sessiz SOMA’ dır!


Yapılan açıklamanın devamında Ülkemizde her ne kadar yok denilse de maalesef gıda terörü sinsi bir şekilde ilerlemektedir. Gıda alanındaki bu olumsuz ilerleme öncelikle halk sağlığını etkilemektedir. Sıklıkla yaşanan gıda hileleri, kaçak gıda ürünlerinin ülkemize sokulmak istenmesi, bebek mamaları dahil bir çok üründe GDO saptanması, gıda firmalarında hijyenik yetersizlikler gıda denetimlerinin yetersiz olduğunu gün yüzüne çıkartıldığı ifade edildi.

Gıda güvenliği sorunun çözümü için gıda mühendisleri göreve hazır olmasına rağmen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yapılan bu denetimlerdeki gıda denetçileri içerisinde yer alan Gıda Mühendislerinin oranı %21 (1075 Gıda Mühendisi) civarındadır. Bu oran Bakanlığın personelinin SADECE % 3’ünü teşkil etmektedir. Bakanlıkça yapılan alımlarda adaletsiz kadro dağılımından rahatsız olduklarını ifade edildi. Ayrıca kamuda yetersiz istihdamımızın yanında, 5996 sayılı kanundaki değişiklik sonucu Gıda Mühendislerinin özel sektördeki çalışma alanları da daraltıldığı söylendi.


Bozulmuş ve hileli gıdaların sergilendiği stand Gıda Mühendisler Odası İstanbul Şube başkanı Sayın Sedat KURU tarafından Basına ve Kamuoyuna tanıtıldı. Gıda Mühendislerinin Gıda güvenliği ve halk sağlığının güvencesi olduğunu kaydeden KURU, ağır ticari şartlar altında üreticilerin vicdanları ile baş başa bırakılmaması gerektiğini belirtti. Etkin denetim ve kontrol mekanizmalarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan, Gıda mühendislerinin oluşturulacak sistemlerin en kilit noktası olacağını belirtti.

Bu yaşanan durumlar karşısında, yıllardır mağduriyet yaşayan Gıda Mühendisleri olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından meslek ayrımcılığından vazgeçerek Gıda terönünün çözümü için göreve hazır olan Gıda Mühendislerine hak ettiği önemi ve kadroyu vermesi ümidiyle dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı. ve Gıda Mühendislerinin güzel dilekleri eşliğinde eylem sona erdi.


 TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  İstanbul Şubesi

 

 

 

Bu haber 857 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER