Milli Ekonomiye katkı atıkların ayrılmasından geçiyor

Milli Ekonomiye katkı atıkların ayrılmasından geçiyor

Tarih 25 Aralık 2014, 12:08 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöpten ekmeklerini çıkartan ‘Çekçekçileri’ daha sağlıklı şartlarda çalışıp ekonomiye katkılarını artırmak için çalışma başlattı.

Milli Ekonomiye katkı atıkların ayrılmasından geçiyor


Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöpten ekmeklerini çıkartan ‘Çekçekçileri’ daha sağlıklı şartlarda çalışıp ekonomiye katkılarını artırmak için çalışma başlattı.

Belediye yetkilileri, ilçe sınırları içerisindeki yaklaşık 200 çekçekçiyle irtibata geçerek onları disipline edip, daha sağlık çalışma koşulları sağlamak ve daha derli toplu çalışmalarına olanak hazırlamak için bir proje geliştirdi.

Bu bağlamda görüş alış-verişinde bulunmak ve var olan sıkıntıları aşmak için toplantı düzenlendi. Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi’ndeki görüşmeye yaklaşık 45 atık madde toplayıcısı katıldı. Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun ve Yardımcısı Harun Kopuz’un hazır bulunduğu görüşmeye, toplanacak atık maddeleri değerlendirecek özel firma yetkilisi de katıldı. Toplantı öncesi görüşmeye gelenlere kuru pasta, meyve suyu ve çay ikramında bulunuldu.

Temizlik İşleri Müdür Salih Uzun, toplantıya katılan çekçekçiler ve katılamayanların temsilcileriyle yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra uzlaşmaya vardıklarını belirtip “2015’in Ocak ayında birlikte çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Her atığın çöp olmadığını belirten Salih Uzun, “Sokakta çekçekçi diye tabir ettiğimiz aslında çevrenin gizli kahramanları var. Bunlar bizim çöpe attığımız değerlendirilebilir malzemeleri, çöpten toparlayıp hem kendi ekmeğini çıkarıyorlar hem de ekonomiye ciddi katkıları bulunuyor. Tabi ekonomiye katkıda bulurken bizim çöpe attığımız kıymetli malzemeleri kurtarıp milli ekonomiye katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, ilçe sınırları içerisinde ayda 100 bin ton atık toplayarak ekonomiye 100 bin TL civarı katkı sağlayan çekçekçilerin, kendi sağlıklarıyla ilgili sıkıntılar yaşadıklarına vurgu yapıp, “Aslında kendi sağlıklarıyla ilgili sıkıntılar yaşamaktalar. Onların sağlıklarını korumak, disipline etmek, daha derli toplu bir hale getirmek içi onlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere arkadaşlarımızla toplantı yapıyoruz. Bu toplantının sonunda Üsküdar’dan çıkan tüm geri dönüşüm malzemelerini tek elde, Üsküdar Belediyesi eliyle toplamak, bu işi yapan arkadaşlarımızı  daha sağlıklı şartlarda çalışmalarını sağlamak istiyoruz” dedi. Temizlik İşleri Müdür Salih Uzun, belediyenin çekçekçilerin arabalarını giydirip daha temiz hale getireceğini, yelek ve şapka vereceklerini belirtip, “
 Eldivenlerini, maskelerini ve çekçeklerini daha düzenli hale getirerek herkesin kazanmasını istiyoruz. Çevreye, milli ekonomiye, ev ekonomilerine katkı olurken sağlıkları heba olmasın” diye konuştu.

Bu haber 648 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER