
Üsküdar Çavuşdere de büyük çökme


Üsküdar'da, yapımına devam eden inşaat halindeki belediye kompleksinin istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.
Üsküdar Çavuşdere de büyük çökme
Üsküdar'da, yapımına devam eden inşaat halindeki belediye kompleksinin istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.
Üsküdar'da yapımı halen devam eden belediye binası ve kongre merkezi inşaatının istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu meydana gelen toprak kaymasında, iki gecekondu yıkıldı. İstinat duvarının çevresinde bulunan binalar da polis ekipleri tarafından boşaltıldı.
Üsküdar Çavuşdere Caddesi'nde yapımına devam edilen Üsküdar Belediyesi Kongre Merkezi, Şehir Otoparkı, Belediye Binası ve Kapalı Spor Salonu inşaatının istinat duvarı, saat 05.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İstinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen toprak kaymasında da Zenciler Sokak'ta bulunan ve daha önceden boşaltılan iki gecekondu yıkıldı. Gürültüyü duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çökmenin meydana geldiği noktayı güvenlik şeridi ile kapatarak. Çökmenin olduğu inşaat alanının civarındaki binalar da boşaltıldı. Çok sayıda vatandaş, meydana gelen çökme sonrası sokaklarda döküldü.
MÜDAHALE EDİLEMİYOR
Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri de, halen çökme ve toprak kayması devam ettiği için inşaat alanında hazır bekliyor; müdahalede bulunamıyor. Vatandaşların iddiasına göre ise, içeride insanların olduğu ve yardım istedikleri belirtildi.
“BİRKAÇ GÜNDÜR HAREKETLENME OLUYORDU"
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, istinat duvarının çöktüğü Çavuşdere Caddesi'ne gelerek açıklamalarda bulundu.
“ACİLEN ÖNLEM ALMIŞTIK ZATEN”
Türkmen, “Çavuşdere dediğimiz bu bölgede yeni hizmet binası inşaatı devam ediyor. Son günlerde isnat duvarında bir hareketlenme tespit ettik. Biz bunla ilgili önlemlerimizi acilen almıştık zaten. Bu gece istinat duvarında saat 04.30 sırasında patlama oldu. Kısmi bir çökme ve ardından toprak kayması meydana geldi. Hamdolsun ki herhangi bir can ve mal kaybı yok” dedi.
“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
İnşaatın arka tarafındaki gecekonduların zarar gördüğünü belirten Türkmen, “ Onları da zaten tahliye etmiştik. Hemen derhal gerekli önlemleri de aldık. İnşaatımızın ana binasında herhangi bir sıkıntı yok. İnşaat devam edecek. Gerekli tedbirleri aldık. Yanı başında birkaç binayı da boşalttık. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Gerek kısa gerek uzun vadede komşularımızın zararı varsa telafi edeceğiz. Biz zaten olay başlamadan önce alandaydık. Bu gece buradaydık. Arkadaşlarımız tüm ekibimiz ve diğer emniyet mensuplarımız itfaiyeden de arkadaşlar geldi. Tabi, ufak tefek bir sıkıntı olsa da şükürler olsun ki hiçbir sıkıntı olmadı. Yaralı ya da başka zararı olan hiçbir vatandaşımız yoktur. Şükürler olsun bu güzel dönüşüm projemiz, Çavuşdere hizmet binamızı inşallah hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete sokacağız” diye konuştu.
“BİRDEN PATLAYACAĞINI BEKLEMİYORDUK”
“Burada birkaç gündür ufak tefek hareketlenme oluyordu” diyen Hilmi Türkmen, “Gerekli önlemleri aldık. Arkadaki gecekondularda oturan vatandaşlarımızı tahliye etmiş olduk. Hazırlıklıydık o anlamda ama birden patlayacağını doğrusu beklemiyorduk. Çökmenin ciddi bir sebebi de yok. Ani bir hareketlenme. Son zamanlarda iklim değişikliği dolaysıyla ciddi yağmur aldı Üsküdar’ımız. Zannederim bu yağmur sularının oluşturduğu toprak altındaki boşalmadan kaynaklanıyor. Yoksa teknik anlamda inşaatımızın projesinden kaynaklanan problem yok. Vatandaşlardan bu yönde şikayet olmadı. Biz tespit ettik. Zaten çok yakın binalar yok. Birkaç tane gece kondu vardı onları boşaltmış olduk. Diğer binaları da tedbiren boşaltmış olduk” ifadelerini kullandı.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında belirlenecek emekli aylığı artışının emekliler ve hak sahiplerinin alım gücünü koruyacak ve yaşam standartlarını destekleyecek bir düzeyde olmasını talep ettiklerini belirtti.
Bir Mucize ANNE SÜTÜ
Anne sütünün faydaları saymakla bitmez.
HASİP PAŞA YALISI
Üsküdar 52 mahalle iken bir tanesi de Hasippaşa Mahallesi idi bu isim nereden geliyor
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR
Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ücretsiz Yaz Spor Okulları için kayıt süreci başladı.
ÜSKÜDAR’A GELİR İKEN YENİDEN BAŞLIYOR
Üsküdar sahilinde gerçekleşecek etkinlikte Üsküdarlıları hoş bir müzik, renkli stantlar, el emeği üretimler ve sokak lezzetleri karşılayacak
Saadet Partisi mitinginde on binler haykırdı Özgür Gazze Özgür Filistin saldırılar artık son bulsun
Saadet Partisi lideri Arıkan Üsküdar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.