CHP İLçe Başkan Erdoğan “Kentsel dönüşüme yerinde olmak kaydıyla evet “

CHP İLçe Başkan Erdoğan “Kentsel dönüşüme yerinde olmak kaydıyla evet “

Tarih 11 Ağustos 2014, 12:10 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar Belediye meclis grubu 8.Ağustos günü Üsküdar Belediye binası ana kapısının önünde Kentsel dönüşümle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

CHP İLçe Başkanı Erdoğan “Kentsel dönüşüme yerinde olmak kaydıyla evet “

CHP Üsküdar Belediye meclis grubu 8.Ağustos günü Üsküdar Belediye binası ana kapısının önünde Kentsel dönüşümle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında İstanbul 1.Bölge Milletvekili Mahmut Tanal İlçe Başkanı Erdoğan Altan yönetici arkadaşları ve CHP Üsküdar Belediye meclis üyeleri hazır bulundu.

Üsküdar Belediye meclis grup başkan vekili Çetin Karadağ grubu adına şu açıklamada bulundu ;

KENTSEL   DÖNÜŞÜM MÜ,  RANTSAL  PAYLAŞIM MI?

 Üsküdar  Belediye  Başkanı,  Belediye Meclisini  meclis    tatilde iken  01/08/2014 tarihli            25697797-301-03/271 sayılı  yazı ile  05/08/2014 Salı günü  Olağanüstü toplantıya çağırmıştır.

Bu olağanüstü toplantının bildirilen gündemi,  iki adet Emlak İstimlak müdürlüğüne ait taşınmazın devirleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün   taşınmazında  bulunan  bir alanın TEDAŞ lehine trafo yeri için irtifak hakkı tesisi kurulmasına ilişkin teklifi ve İnsan  Kaynakları ve eğitim Müdürlüğünün  kadro  ihdasları teklifini  kapsayan  dört maddeden  ibaret bulunmakta idi.

Ancak,  toplantı  günü  toplantıya girmeden önce sayın Belediye Başkanının  Gurup odamıza  gelerek, yapılacak  toplantının  “Üsküdar’da  Yerinde Kentsel Dönüşümün Startının verileceği”  tarihsel  önemde bir toplantı olacağını, bu meyanda “ hepimizin  çok önemli  bir görevle  karşı karşıya olduğumuzu” vurgulayan  söylemlerde  bulunmuştur.

Meclis  salonunda  toplantı öncesi on beş dakikalık  sinevizyon  eşliğinde yapılan sunumdan sonra, sayın  Başkan Türkmen, kürsüye gelerek  “tarihsel öneme sahip”,  Üsküdar’ın  binlerce  yorgun  binasını  ve  buralarda yaşayan on binlerce  Üsküdar’lıya  rahat bir nefes aldıracak  “muhteşem  projesini”  açıklamıştır!!

Bu projenin  başlıca ve tek amacı “ Mülkiyeti Belediyemize ait olan, Üsküdar, Çengelköy Mahallesi, 150 pafta,1159 ada,48 parsel sayılı, 3.149.91.m2 alanlı, arsa vasıflı ve 150 pafta, 1159 ada, 49 parsel sayılı, 2.640.61 m2 alanlı, arsa vasıflı taşınmazların  Üsküdar sınırları dahilindeki donatı alanları, yol, park ve benzeri yerlerde bulunan taşınmazlarla ilgili sorunların çözümünde kullanılmak üzere TOKİ’ye (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) devir edilmesi  için sayın Belediye Başkanı  Hilmi Türkmen’e  yetki  verilmesi olarak  karşımıza çıkmıştır. İşte, size tarihi öneme sahip  “YERİNDE KENTSEL  DÖNÜŞÜM PROJESİ” !

TOKİ  ile  hangi koşullarda,  nasıl bir  protokol  taslağı  imzalanacağı  sorularımıza  verilen  yanıt ise,

“bize güvenmiyor musunuz?” biçiminde  gayri ciddi  nitelik taşımakta idi. Kendi meclis gurubuna bile konu ile bilginin, meclis toplantısından  yarım saat önce  verildiği,  muhalefet  gurubunun  ise  hiçbir biçimde  dikkate alınmadığı, “Kentsel  Dönüşüm” ile  hiçbir ilgisi bulunmayan  bu “arsa devri” projesine CHP  Gurubu  bütün olarak  “ret” vermiş,  karşı çıkmış bulunmaktadır.

Üsküdarlı  hemşerilerimize ve kamuoyuna  çok açık biçimde ve altını  kalın çizgilerle çizerek  söylüyoruz:  CHP  GURUBU OLARAK,  PARTİ POLİTİKALARIMIZ  VE İNSAN ODAKLI  SİYASETİMİZ GEREĞİ,   MÜLK SAHİBİ ÜSKÜDARLI  HEMŞERİLERİMİZİN  HAKLARININ  KORUNACAĞI, BÜTÜN  ÜSKÜDAR’IN  MALI OLAN  KAMU ARAZİLERİNİN  BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEYECEĞİ  DOĞRU VE  ADİL BİR  YERİNDE  DÖNÜŞÜM PROJESİNE  KARŞI ÇIKMAMIZ  KESİNLİKLE  SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!

Nitekim, yapılan  olağanüstü  meclis toplantısı konuşma tutanakları  incelendiğinde,  bu konuda görüş  belirten tüm üyelerimizin  aynı tutarlık içinde oldukları görülecektir. Karşı olduğumuz  nokta, bir oldu-bitti ile,  ÜSKÜDAR'LIYA AİT OLAN KAMU ARAZİLERİNİN   “Kentsel  Yerinde Dönüşüm” perdesi  ile ELDEN  ÇIKARILMASINADIR.

Belediye  Başkanına ve  AKP  Gurubuna  yönelttiğimiz  “ Meclis  tatilde iken, neden  alel-acele böyle bir girişimde bulunma ihtiyacı duydunuz? Konu  yaşamsal  bir  önem taşıyor ise, neden  Nisan-Mayıs-Haziran ve Temmuz  aylarındaki meclis  oturumlarında konuyu gündeme getirmediniz? Deprem  tehlikesi yeni mi ortaya çıktı? On yıldır Üsküdar Belediyesinde ve Merkezi  Hükümette  iktidar değil misiniz? Neden şimdiye kadar bu konuda bir şey yapmadınız? Cumhurbaşkanlığı seçimlerine  üç kala “tarihi  proje”  iddiası ile ortaya çıkmak, ‘Üsküdar’ın  İmar  Sorununu Cumhurbaşkanı adayı  Başbakanımızın  talimatıyla çözüyoruz’ diye mahallelerde vatandaşı kandırmak  siyasi literatürde OPORTUNİZM, Türkçemizde  SİYASİ FIRSATÇILIK, Anadolu  söyleminde  ŞARK KURNAZLIĞI  değil mi?” sorularımız  ise  yanıtsız kalmıştır?

Bu konuda Üsküdarlı  hemşerilerimizin bilmesini  istediğimiz  önemli  bir  husus daha var..AKP  yetkililerine ve  Gurubuna şu öneride bulunduk.

-“Gerçekten  Üsküdarlı hemşerilerimizin  güvenliğini ve haklarını  savunuyorsanız, gelin  üçer  meclis üyesinden oluşan altı üyeli bir ‘Kentsel Dönüşüm Komisyonu’ oluşturalım. Bu  komisyonun  yapacağı ciddi çalışmalar sonucunda  mutabakatla alınan her teklifi  19 CHP Meclis üyesi  firesiz kabul edecektir. Bunun için ,  bugün  getirilen bu ‘arsa devri’ teklifini geri çekin, Eylül ayındaki oturumda  bu konuyu  daha  etraflıca ve bütün Üsküdar’ın yararına hep birlikte çözüme kavuşturalım”?

Bu önerimiz, reddedildi.Gerekçe bir an önce “kazma vurmak” gerekiyormuş !! Kazma  nereye vurulacaksa, Üsküdar’ın ve Üsküdarlı hemşerilerimizin  zararına olacak hiçbir  teklife, hiçbir  koşulda  “evet” demeyeceğimiz  bilinmelidir!

Üsküdar’da yaşayan  her  bireyin  zararına olduğuna inandığımız, Belediye Meclis üyelerinin dahi bilgilendirilmediği,  kapalı kapılar arkasında kotarılan protokollerle  ÜSKÜDAR  ARSALARININ  BİR YERLERE PEŞKEŞ  ÇEKİLMESİNE  VE  SİYASİ  RANT  YAPILMASINA  İZİN VERMEYECEĞİZ..!

Meclisten  çoğunlukla  geçirilen, “ Kamu  arsalarının devri “ projesini  Türkiye Cumhuriyeti’nde henüz

Adaletin  bütünüyle  KAYBOLMADIĞI  inancı ile  YARGIYA  taşımayı  GÖREV  kabul ediyoruz.”

 

Bu haber 769 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER