
İstanbul un son devlet üniversitesi son sürat büyüyor.


Yeni Nesil Bir Devlet Üniversitesi Olarak Kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesinin Beklenen Kampüs Projesi Hayata Geçiyor.
İstanbul un son devlet üniversitesi son sürat büyüyor.
Yeni Nesil Bir Devlet Üniversitesi Olarak Kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesinin Beklenen Kampüs Projesi Hayata Geçiyor.
Kadıköy-Üsküdar’da D-100 Karayolu üzerinde 278 dönümlük alanda kurulmaya devam eden İstanbul Medeniyet Üniversitesinin beklenen kampüs projesi artık hayata geçiyor. İstanbul Teknik Üniversitesinin konsept projesini hazırladığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) da projeyi yürüteceği kampüsle ilgili Rektör Prof. Dr. Hamit Okur; İstanbul Medeniyet Üniversitesinin Anadolu Yakasının çehresini değiştirecek bir medeniyet projesi olduğuna dikkat çekti.
“Geçtiğimiz yıllarda Eski Devlet Malzeme Ofisi (DMO) alanlarının ve Karayolları Muayene İstasyonu’nun üniversitemize tahsis edilmesiyle, kampüs projemizle ilgili beş ayrı master plan çalışmaları yapılmıştı. Nihayet bu projelerden İstanbul Teknik Üniversitesinin kampüs projesine karar verdik ve akabinde TOKİ ile kampüsümüzü şekillendirmek için işbirliği yaptık” diyen Okur, “Artık Anadolu Yakası’nda yeni nesil devlet üniversitesine yakışır bir kampüsü hayata geçiriyoruz” dedi.
“Kadıköy ile Üsküdar’ı Birbirine Bağlayan Üniversite”
D-100 Karayolu üzerinde, Kadıköy-Güney Yerleşkesi (74 dönüm) ile Üsküdar-Kuzey Yerleşkesi (204 dönüm) olmak üzere toplam 278 dönümlük merkezi bir konumda İstanbul Medeniyet Üniversitesinin yükseldiğini söyleyen Rektör Okur, kampüs projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kampüs projesinde; üniversite rektörlük binası, fakülteler, enstitüler ve yüksekokulların yanı sıra; sosyopark, teknopark, merkezi kütüphane, kongre merkezi, araştırma ofisleri, uzaktan eğitim merkezi, sürekli eğitim merkezi gibi çok sayıda önemli birim ve merkezler yer alıyor. En kısa zamanda tamamlamayı hedeflediğimiz bu proje ile İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusuna uyum sağlayacak, doğaya saygılı, yeşili koruyan güzel bir kampus oluşturacağız”.
Okur: “Kampüsümüz İlk Olarak Güney Yerleşkemizde Yükseliyor”
“14 Nisan 2014 tarihinde ihalesi yapılan 9 Haziran 2014 tarihinde sözleşmesi imzalanan Güney Yerleşkesi inşası ile kampüs projemiz hızla başladı. Bu yerleşkede; lisans ve yüksek lisans derslikleri, kütüphane, yemekhane, kantin, kafeterya, 275 kişilik konferans salonu ile açık alanlar yer alıyor. Hemen yanı başında da 2’şer adet halı saha, basket sahası ve tenis kortu olmak üzere açık ve kapalı spor sahaları yer alıyor” diyen Rektör Okur; bu kampüs projesi ile öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.
Kuzey Yerleşkesi ? Ünalan Mh. D-100 (E-5) Karayolu Yanyol Üsküdar / İSTANBUL
http://www.medeniyet.edu.tr/
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.