Üsküdar’ın işsizlik sorununa çare : ÜSİM


Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar
İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu.
Üsküdar’ın işsizlik sorununa çare : ÜSİM
Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar
İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu.
ÜSİM’in tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak” dedi.
Üsküdar Belediyesi, İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve derneklerin desteği ile kurulan ÜSİM Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler , İşkur İl Müdürü Muammer Çoşkun ,Ak parti Üsküdar İlçe başkanı Sinan Aktaş ,bürokratlar ve çok sayıda işadamı katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'nin kuruluş amaçlarını anlattı. Kalifiye eleman sıkıntısının halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Türkmen konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Biz, Üsküdar'da ikamet eden vatandaşlarımızın, yine Üsküdar'da iş bulmalarını sağlamak için kolları sıvadık. Amacımız yerinde istihdam. Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM'i bunun için kurduk. ÜSİM'le Üsküdar'da faaliyet gösteren işletmelerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi ve iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyoruz. ÜSİM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve kamu otoritesi paydaşlığında yürütülüyor. Üsküdar şehir kimliği, markalaşma süreçleri, Turizm, ticaret, iş, istihdam, sağlık, yaşam, Kültür, yeşil, çevre, doğa, sosyal politikalar.İnsanı, şehri, yaşamı, Toplumsal huzuru merkeze alan eser ve hizmetlerle Üsküdar, hepimizin ellerinde yükselecek. Ancak işsizlik konusunda sıkıntılarımız var.Türkiye geçmişteki yanlış iş ve ekonomik politikaları yüzünden Yüksek işsizlik oranına sahip.Bu hepimizin içini yakan bir gerçek. Türkiye’nin son 10 yılda yaşadığı Ekonomik dönüşüm ve büyüme ile birlikte Piyasalar ve iş hacimleri genişliyor.İşsizlik oranlarının yavaş yavaş aşağı çekildiğini görüyoruz.Demek ki, özellikle İstanbul gibi metropollerde, Yerinde İstihdam çok önemli.Sizler, bunun farkındasınız.Bizler, hepimiz,biliyoruz ki,Yerinde İstihdam verimlilik açısından da, iş barışı açısından da vazgeçilmez bir değer taşıyor."dedi.
ÜSİM, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi, iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyor. Yerinde İstihdam Modeli, bu temel problemlere kalıcı bir çözüm getiriyor. ÜSİM; iş arayan Üsküdar sakinlerinin yine Üsküdar’da iş bulmasına rehberlik ediyor. Uzun süreli istihdama pozitif katkı sağlıyor.
ÇENGELKÖY CADDE İLE ÇENGELKÖY DÖNÜŞÜYOR...
Çengelköy Cadde projesini başlatan Zafer Yelkenci ile başladıkları proje ve devamında neler yapacakları ile ilgili bilgiler almak için bürosuna uğradık ve aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.
GAZETECİLER ESAT KALAY’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ...
17 Şubat Çarşamba günü Üsküdar ın gazetecileri anne ve babasını korona hastalığı yüzünden art arda kaybeden Başkan Danışmanı Esat Kalay’a taziye ziyareti yaptılar.
İSTANBUL 1.MARTTA AÇILMAYA HAZIR OLACAK...
İl Sağlık Müdürü Memişoğlu 'İstanbul kısıtlamaların azalmasına hazır' dedi, 3. dalga için açıklama yaptı
Geleneksel sporlar seyirci kaybediyor
Geleneksel sporlar seyirci kaybediyor Futbol yaşlanıyor
ASİYE NENE EN TON TON OKUYUCUMUZ...
Bölgemizin tanınan sevilen siması Mustafa Sargın’ın kıymetli ton ton nenesi Asiye Morgil her ay Çengelköy Gazetesini büyük bir merakla okuyor takip ediyor.
ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLAMALI...
Selahattin Özgür “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce talimat verdi hisseli parseller bölünsün ifraz olsun bu sorun bitsin dedi 2 yıl oldu ama hala bölünen bir parsel yok. Üsküdar’da dönüşüm seferberliği başlamalı.”dedi.
KURSLAR AÇILDI...
Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocakta başladı.
ATLAS MADEN ÇENGELKÖYSPOR TRANSFER ATAĞINDA...
3.Lig de mücadele eden gözümüzün bebeği Atlas Maden Çengelköyspor biten ilk devrenin ardından transferler yapmaya başladı.
PTT’ YE DESTEK BELEDİYEDEN...
Bölgemizdeki PTT şubelerine belediyemiz eleman desteğinde bulunarak çalışmalarına destek olunmaya başlandı.
KURSLAR yüz yüze eğitime geçiyor...
Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarınca verilen kursların sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceğini duyurdu.