Üsküdar’ın işsizlik sorununa çare : ÜSİM


Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar
İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu.
Üsküdar’ın işsizlik sorununa çare : ÜSİM
Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar
İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu.
ÜSİM’in tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak” dedi.
Üsküdar Belediyesi, İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve derneklerin desteği ile kurulan ÜSİM Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler , İşkur İl Müdürü Muammer Çoşkun ,Ak parti Üsküdar İlçe başkanı Sinan Aktaş ,bürokratlar ve çok sayıda işadamı katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'nin kuruluş amaçlarını anlattı. Kalifiye eleman sıkıntısının halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Türkmen konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Biz, Üsküdar'da ikamet eden vatandaşlarımızın, yine Üsküdar'da iş bulmalarını sağlamak için kolları sıvadık. Amacımız yerinde istihdam. Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM'i bunun için kurduk. ÜSİM'le Üsküdar'da faaliyet gösteren işletmelerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi ve iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyoruz. ÜSİM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve kamu otoritesi paydaşlığında yürütülüyor. Üsküdar şehir kimliği, markalaşma süreçleri, Turizm, ticaret, iş, istihdam, sağlık, yaşam, Kültür, yeşil, çevre, doğa, sosyal politikalar.İnsanı, şehri, yaşamı, Toplumsal huzuru merkeze alan eser ve hizmetlerle Üsküdar, hepimizin ellerinde yükselecek. Ancak işsizlik konusunda sıkıntılarımız var.Türkiye geçmişteki yanlış iş ve ekonomik politikaları yüzünden Yüksek işsizlik oranına sahip.Bu hepimizin içini yakan bir gerçek. Türkiye’nin son 10 yılda yaşadığı Ekonomik dönüşüm ve büyüme ile birlikte Piyasalar ve iş hacimleri genişliyor.İşsizlik oranlarının yavaş yavaş aşağı çekildiğini görüyoruz.Demek ki, özellikle İstanbul gibi metropollerde, Yerinde İstihdam çok önemli.Sizler, bunun farkındasınız.Bizler, hepimiz,biliyoruz ki,Yerinde İstihdam verimlilik açısından da, iş barışı açısından da vazgeçilmez bir değer taşıyor."dedi.
ÜSİM, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi, iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyor. Yerinde İstihdam Modeli, bu temel problemlere kalıcı bir çözüm getiriyor. ÜSİM; iş arayan Üsküdar sakinlerinin yine Üsküdar’da iş bulmasına rehberlik ediyor. Uzun süreli istihdama pozitif katkı sağlıyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.